Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5123
EURO
34,9530
IMKB
9.789,000
ALTIN
2.433,940
 
Hava Durumu ANKARA
18 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Hürriyet'ten O Manşete Açıklama
Hürriyet ten O Manşete Açıklama
 
Hürriyet, gazetenin Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın imzasını taşıyan ve "Karargâh rahatsız" başlığıyla yayınlanan habere yöneltilen eleştirilerle ilgili açıklama yaptı.
 
26.2.2017 - 00:07

Açıklama şöyle:

Gazetemizin “Yedi Eleştiriye Yedi Yanıt” başlığını taşıyan bugünkü manşet haberi, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar hakkında son dönemde kamuoyunun belli kesimlerinde ve bazı medya çevrelerinde sıkça gündeme getirilen eleştirilerin, yapılan spekülasyonların Genelkurmay karargahında nasıl değerlendirildiğini konu alıyordu. Bu haberde her bir eleştirinin tek tek yanıtı veriliyordu.

Ankara Temsilcimiz Hande Fırat’ın imzasını taşıyan bu haberin çok çirkin ve maksatlı bir şekilde olmaması gereken bir mecraya çekilmek istenmesini ibretle izliyoruz. Sosyal medyada ve bazı internet sitelerinde Hürriyet’in bu haberi için kasıtlı bir şekilde, vicdansızca “darbe kışkırtıcılığı” iddiası ortaya atılmış, suçlamalar bu haberde sorumluluğu olan Hürriyet mensuplarının yargılanması talebine kadar uzanan bir linç kampanyasına dönüşmüştür.

Bir bu kadar ilginci, farklı bir kesimin aynı haberi anayasa referandumunda  “evet” oylarına destek olarak yorumlayıp, arkasında AK Parti tabanındaki kararsızlara “safları sıklaştırın” mesajı içeren bir algı operasyonunun yattığını ileri sürmesidir.  Sonuçta birbirine tümüyle zıt çizgideki kesimler aynı haberle ilgili olarak farklı niyetler atfetmek suretiyle Hürriyet’e saldırmak konusunda aynı çizgide buluşmuş oluyor.

Bütün bu suçlamalar kötü niyetlidir. Hürriyet’in haberi dikkatli bir şekilde okunduğunda, metnin son zamanlarda Orgeneral Akar’a yöneltilen eleştirilere dönük yanıtları içerdiği görülebilir. Üstelik, bu eleştirilerin hükümete yakın çevreler değil, hükümete muhalif kesimlerden kaynaklandığı bir sır değildir.

Hürriyet, bu haberde yalnızca gazetecilik saikleriyle hareket etmiştir. Gazetemizin Ankara Temsilcisi Hande Fırat, habercilik amacıyla Orgeneral Akar’a yönelik söz konusu eleştiri ve suçlamaları Genelkurmay Başkanlığı İletişim Dairesi’ne sormuş, aldığı yanıtları da yine gazetecilik ölçüleri içinde haberleştirmiştir.

Neresinden bakılırsa bakılsın, sadece gazetecilik söz konusudur. Bunun dışında söylenecek her şey yalandan ibarettir.

Bu hadise başlı başına, Türkiye’de iftirada sınır tanımazlığın en uç örneklerinden biri olarak hafızalara yerleşecektir. Herkesin kabul ettiği üzere, sergilediği gazetecilikle darbe girişiminin püskürtülmesinde ve demokrasimizin korunmasında hayli önemli bir rol oynamış olan Ankara Temsilcimiz  Hande Fırat’a atılan bu iftiranın pespayeliğini en iyi değerlendirecek olan Türk kamuoyunun sağduyusudur.

15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul’daki merkezi bizzat kalkışmaya katılan askerlerin işgaline uğramış olan Hürriyet Gazetesi demokrasiden yana kuvvetli bir duruş ortaya koymuştur. Hürriyet’in demokrasiye olan taahhüdünü sorgulamak kimsenin haddine değildir.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Kanal A'dan Yönetime Maaş Resti

Cem Küçük'ten Hürriyet'in MaşentineTepki

Habertürk'te Flaş gGlişme!
»  CNNTÜRK'te Şoke Eden İstifa
»  CNN TÜRK'te Sürpriz İstifa
»  Doğuş Grubu'ndan Önemli Açıklama!
»  TRT Sınavına İlişkin İddialar Meclis’te
»  "Medya Ayağını Denk Almak Zorunda"
»  Fatih Portakal:Söyleyeceklerimi Söyledim
»  "Ne içmek lazım bu kafaya erişmek için?"
»  Star ve NTV'nin Patronundan Bomba Karar!
»  FOX TV'nin kapatılmasına CHP'den tepki
»  Azerbaycan'da Fox TV'ye Şok!
»  İrfan Değirmenci’den Tazminat Tweetleri!
»  "Erdoğan'ı İlk Onlar Satacak"
»  TGRT Haber'de Atama
»  Doğan Holding'te İstifa Depremi
»  Cem Küçük’ün Evine Silahlı Saldırı
»  Fetö'cü Gazeteci Yunanistan'da Yakalandı
»  TSK Bomba Yağdırdı
»  İktidar Medyasında Kavga Sürüyor
»  Star'dan Flaş Tazıcıoğlu İddiası
»  "Haydar Benim Oğlum"
»  NTV Muhabiri Özgür Akbaş'ın Acı Günü
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.