Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8520
EURO
43,3708
IMKB
9.668,000
ALTIN
4.001,330
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
HÜKÜMET, TRT İÇİN YİNE 'İBRAHİM ŞAHİN' DEDİ
HÜKÜMET, TRT İÇİN YİNE  İBRAHİM ŞAHİN  DEDİ
 
Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Terörle Mücadele Yasa Tasarısı'nın yarın imzaya açılacağını söylerken, TRT Genel Müdürlüğü için İbrahim Şahin'in isminin ise Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını açıkladı.
 
11.4.2006 - 00:35

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Çiçek, Terörle Mücadele Yasa Tasarısına ilişkin cumartesi ve pazar günleri de çalışmalar yapıldığını belirtirken, "Bu konuyla ilgili çalışmalar yapılmıştır. Yarın muhtemelen bu tasarı imzaya açılabilecek hale gelecektir. Son değerlendirmeleri de bugün ve yarın yapmış olacağız" dedi.

Tasarıyla ilgili "güvenlik ve özgürlük" dengesini koruma çabası içinde olduklarını anltan Çiçek, Polis Haftası törenleri nedeniyle Emniyet Genel Müdürlüğü'nde yapılan törende de yapılan konuşmalarda, hiç kimsenin "özgürlükleri yok ederek güvenlik tesis edelim" görüşünde olmadığını söyledi. Çiçek, "Bu iki ihtiyacın birlikte karşılanması ve belli bir denge içerisinde olması gerekmektedir. Biz bu dengeyi kurarak bu çalışmayı yaptığımız kanatindeyiz" dedi.

Terörün finansmanı konusunun önemine vurgu yapan Çiçek, Mali Suçları Araştırma Kanunu (MASAK) ile ilgili bir düzenleme bulunduğunu söyledi. Çiçek, "Bunların hepsi kara para ile alakalıdır. Terörün finansmanında kullanılan para da esas itibariyle yasa dışı bir paradır, kara paradır. Dolayısıyla bunu Terörle Mücadele Kanunun'da değil, MASAK Kanunu'nda (Mali Suçları Araştırma Kanunu) düzenlenmesi öngörülmüştür" diye konuştu.

Terör olaylarının yasal düzenlemelerle çözümlenemeyeceğine ilişkin bir soruyu yanıtlayan Çiçek, terörün çok boyutlu olduğunu belirtti. Çiçek, hiçbir terör örgütünün dış destek olmadan varlığını sürdüremeyeceğini savunurken şöyle devam etti: "Bunu gözardı ederek terörist faaliyetleri değerlendirmek bence eksik bir değerlendirme olur. Terörle mücadelede, Terörle Mücadele Yasasının sağlayabileceği bir kısım imkanlar var, bir kısım tedbirler şüphesiz vardır. Ama salt bir kanun çıkar bütün bunlar olup biter tarzındaki bir değerlendirme o zaman terörü yeteri kadar kavramamış olmak anlamına gelir. Çünkü onun ne anlama geldiğini çok açık biliyoruz. Bunu en iyi bilen de Türkiye'dir. Tabiyatıyla terörle mücadelenin birden fazla tedbir ihtiyacı var. Bunların başında hiç şüphesiz ceza hukuku anlamında aldığınız tedbirler var. Bunlar yetmiyorsa bunları artırabilirsiniz."

Türkiye'de terör konusunun geçmiş yıllarda "siyaset" malzemesi yapıldığını ileri süren Çiçek, bugün Ankara'da düzenlenen cenaze törenlerinde ortaya konulan protestolarla ilgili bir soruyu da yanıtladı. Cemil Çiçek, "Bu hükümet gider, biz gelirsek terör biter" söylemlerini çok dinlediğini belirtirken, terörün hedefinin devlet ve devletin anayasal düzeni olduğunu kaydetti. Çiçek, devletin tüm kurumlarının büyük bir uyum ve koordinasyon içerisinde vatandaşlarla el ele vererek bu çabayı sürdürmesi gerektiğine işaret etti.
ŞAHİN'İN İSMİ İMZAYA AÇILDI
Çiçek, TRT Genel Müdürlüğü için Bakanlar Kurulu'nda İbrahim Şahin'in isminin imzaya açıldığını açıklarken, afetzedelere ait kredi borcunda yüzde 20 indirim öngören tasarı ile su ürünlerine ilişkin kanun tasarısının Meclis'e sevkedildiğini söyledi.
Çiçek ayrıca AB'ye uyum yasaları çerçevesinde çıkarılan yasaların uygulama süreçlerini takip eden Reform İzleme Grubu'nun çalışmalarıyla ilgili olarak Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün kurul üyelerine bilgi verdiğini, Gül'ün yarın bu konuyla ilgili bir açıklama yapacağını belirtti.




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BOSNA HERSEK'E SEZER MORALİ

ÖZKÖK'TEN TERÖRİSTLERE GÖZDAĞI

GÖKÇEK'TEN YURT DIŞI GEZİ SAVUNMASI
»  AK PARTİ'DE ŞEMDİNLİ İSTİFASI
»  AK PARTİ'DE
»  "DEMOKRASİ ADIMLARI TERÖR ÖRGÜTÜNÜ RAHATSIZ ETTİ"
»  SİYASİLER, CENAZEDE BULUŞTULAR AMA KONUŞMADILAR
»  BAHATTİN UZAN TAHLİYE OLDU
»  SİLVAN'DA PKK'DAN MAYINLI TUZAK, 2 YARALI
»  KUVVET KOMUTANI TAZMİNATA MAHKUM OLDU
»  PKK, BÜYÜK KENTLERDE EYLEM HAZIRLIĞINDA
»  ÖZKÖK: "VATANI KİMSE BÖLEMEYECEK"
»  ŞEHİT YARBAY İÇİN DEVLET TÖRENİ
»  BAHATTİN UZAN'IN KEFALETİ YATIRILDI
»  GENELKURMAY BAŞKANI ORGENERAL ÖZKÖK, ŞIRNAK'TA
»  KANAL B'DEN İSTİFA
»  "KIBRIS'TAN SONRA GÖKÇEADA VE BOZCAADA SIRADA"
»  ŞEMDİNLİ SANIĞI ASTSUBAY'DAN ŞOKE EDEN SÖZLER
»  İZMİT'TE HELİKOPTER DÜŞTÜ, 3 ŞEHİT
»  EMİN ŞİRİN NİYE KIZDI?
»  AĞRI PATNOS'TA DA ALİ DİBO ÇIKTI!
»  BOMBACI'NIN ŞOK İFADESİ
»  ERDOĞAN'DAN İKİ BAKANI FIRÇA
»  YENİ HAFTADA HAVA NASIL OLACAK?
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.