Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3294
EURO
35,1788
IMKB
8,718
ALTIN
2.247,010
 
Hava Durumu ANKARA
5 / 13 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İŞTE YENİ OKUL FORMALARI
İŞTE YENİ OKUL FORMALARI
 
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in mavi önlüklerin tarihe karışacağını açıklamasının ardından, okullarda kullanılacak yeni formalar görücüye çıktı. 2009-2010 eğitim-öğretim yılı itibariyle kullanılmaya başlayacak olan yeni kıyafetler için ilköğretim ve ortaöğretime 4’er alternatif model ortaya konuldu. Ayrıca istenirse mevcut kıyafetler de okullarda kullanılmaya devam edecek.
 
10.9.2008 - 13:10
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in 2009-2010 eğitim öğretim yılından itibaren uygulamaya konulacak olan yeni öğrenci kıyafeti düzenlemesine ilişkin açıklamasının ardından Bakanlık, yeni kıyafetleri görücüye çıkardı. İlköğretim ve ortaöğretim okul kıyafetlerine ilişkin modeller Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışma ile geliştirilirken, planlanan yeni düzenleme ile 2009-2010 eğitim öğretim yılından itibaren ilköğretim okullarında mavi önlük mecburiyeti kaldırılacak. Okullar MEB’in sitesine girerek sunulan modeller arasından birini seçerek, okulunun forması yapacak.

KIYAFET SERBESTİSİ GETİRİLMİYOR

Bakanlıktan konu ile ilgili yapılan açıklamada, bu düzenleme ile kıyafet serbestisi getirilmediği vurgulanırken, “Okullarımızdaki tertip, düzen ve disiplinden vazgeçmek mümkün bulunmamaktadır. Bununla okul disiplini içerisinde öğrencilerimizin rahat edebilecekleri kıyafetlerin belirlenmesi amaçlanmıştır. Ayrıca öğrenci velilerinin okul kıyafetlerini 2008-2009 eğitim öğretim yılı için temin ettikleri ve kıyafet üreticilerinin yine bu yıl için kıyafet ürettikleri de dikkate alınarak veliler ve üreticilerin mali sıkıntıya girmemeleri bakımından bir yıl öncesinden bu yeni uygulamanın kamuoyu ile paylaşılmasının uygun olacağı değerlendirilmiştir” denildi.

LİSELERDE YENİ OKUL KIYAFETLERİ

Genç Kızlar: Model 1 -Bahar Mevsimi

Gömlek: Ayaklı bebe yaka, önden patlı, tek sıra düğmeli, kol ağzı büzgülü manşetli düz renk gömlek. Boyunda okul armalı kordon kravat. Pantolon: Beli kemerli, cepli, önden fermuarlı (patlı) ütülü düz renk ince gabardin pantolon. Süveter: V yakalı, Skoç desenli etek ucu, kol ve yaka ağzı lastik örgülü triko süveter.

-Kış Mevsimi

Gömlek: Ayaklı bebe yaka önden patlı, tek sıra düğmeli, kol ağzı büzgülü, manşetli düz renk gömlek. Süveter: V yakalı, Skoç desenli, etek ucu, kol ve yaka ağzı lastik örgülü triko süveter. Etek: Önden derin kanun pili, yanlardan iki serbest pili, etek boyu diz altında. Üstünde 4 adet düğmesi olan etek mevsimlik gabardin kumaştan. Ceket: Kulpu, erkek yakalı (üst yaka farklı renk) tek sıra düğmeli, sol göğüs üstünde yelek cep, yanlarda ilik cep olan düz renkte kaim gabardin kumaş ceket. Sol göğüs üstü ilk cep altında okul arması.

-Genç Erkekler Model 1 -Bahar Mevsimi

Gömlek: Klasik kesimli kravatlı erkek gömleği. Pantolon: Klasik erkek pantolonu, düz renk gabardin kumaş. Süveter: V yakalı, Skoç desenli etek ucu, kol ve yaka ağzı lastik örgülü triko süveter

-Kış Mevsimi:

Gömlek: Klasik kesimli kravatlı erkek gömleği. Pantolon: Klasik erkek pantolonu, düz renk gabardin kumaş. Süveter: V yakalı, Skoç desenli etek ucu, kol ve yaka ağzı lastik örgülü triko süveter Ceket: Kulpu, erkek yakalı (üst yaka farklı renk) tek sıra düğmeli, sol göğüs üstünde yelek cep, yanlarda ilik cep olan düz renkte kaim gabardin kumaş ceket. Sol göğüs üstü ilk cep altında okul arması.

-Genç Kızlar: Model 2 -Bahar Mevsimi

Gömlek: Ayaklı, erkek göleği yakalı önden paîlı tek sıra düğmeli kol ağzı manşetli(düğmeli), çizgili gömlek. Yakada gömleğin çizgisinin renginde fular. Jile: Kuplarla vücuda oturtulmuş oyuntusu geniş kol evi, geniş oyuutulu U yaka, önde kup ile yan dikiş arasmda feıınuarlı cep. etek boyu diz hizasında olan jile. Kup kesiğinden yanlara bakan pili ile etek ucu genişletilmiş, ince düz gabardin kumaş kullanılmış. Çorap: Gömleğin renginde düz muz çorap.

-Kış Mevsimi:

Gömlek: Ayaklı, erkek göleği yakalı önden patlı tek sıra düğmeli kol ağzı manşetli(düğmeli), çizgili gömlek. Yakada gömleğin çizgisinin renginde fular. Jile: Kuplarla vücuda oturtulmuş oyuntusu geniş kol evi, geniş oyuutulu U yaka, önde kup ile yan dikiş arasında feıınuarlı cep, etek boyu diz hizasında olan jile. Kup kesiğinden yanlara bakan pili ile etek ucu genişletilmiş, ince düz gabardin kumaş kullanılmış. Ceket: Erkek yakalı önden tek sıra düğmeli, küplü, kol ağzı yırtmaçlı ve düğmeli sol göğüs hizasında okul armalı aplike cebi olan bele hafifçe oturan kalın gabardin kumaştan yapılmış ceket.

-Genç Erkekler Model 2 Bahar Mevsimi:

Gömlek: Klasik erkek gömlek modeli. Önden patlı tek sıra düğmeli, kol ağzı manşetli(düğmeli), sol göğüs üstünde aplike cepli, çizgili gömlek. Pantolon: Klasik kesimli, düz renk gabardin kumaştan pantolon. Yelek: Oyuutulu sıfır yakalı, önden tek sna düğmeli, etek uçları sivri gelen, önden pensli göğüs üstü ve yanlarda yelek cepli, sol göğüs üstünde okul armalı yelek.

-Kış Mevsimi

Gömlek: Klasik erkek gömlek modeli. Önden patlı tek sıra düğmeli, kol ağzı manşetli(düğmeli), sol göğüs üstünde aplike cepli, çizgili kumaştan mevsimlik gömlek. Pantolon: Klasik kesimli, düz renk gabardin kumaştan pantolon. Yelek: Oyuutulu sıfır yakalı, önden tek sna düğmeli, etek uçları sivri gelen, önden pensli göğüs üstü ve yanlarda yelek cepli, sol göğüs üstünde okul armalı yelek. Ceket: Erkek yakalı önden tek sna düğmeli(metal düğme), kolu iki parçalı kol ağzı yn1maçlı(düğmeli) ilk cepli, pensli, sol göğüs üstünde okul armalı, pantolonun renginden daha koyu renkte olan gabardin ceket.

-Genç Kızlar: Model 3 -Bahar Mevsimi

Bluz: Sıfır yaka kısa kollu penye bady. Etek: Belden korsajlı önde geniş kanun pilili, yanlardan serbest pili, pililerin üzeri aplike cepli, cep ağızları biye ile temizlenmiş diz hizası etek. Yelek: V yakalı, kuplu. önden tek sıra düğmeli, yaka ve kol ağızları düz renk biyeli, kalça hizasında biten yelek. Çorap: Düz muz çorap.

-Kış Mevsimi:

Gömlek: Sıfır geniş yaka üstüne; geniş hakim yakası olan uzun kollu, kol uçları fırfırlı, önden açık tek sıra düğmeli, çizgili gömlek... Hakim yakası ve bağcığı düz renk. Etek: Belden korsajlı önde geniş kanun pilili, yanlardan serbest pili, pililerin üzeri aplike cepli, cep ağızları biye ile temizlenmiş diz hizası etek. Yelek: V yakalı, kuplu, önden tek sıra düğmeli, yaka ve kol ağızları düz renk biyeli, kalça hizasında biten yelek. Ceket: Geniş V yakalı, önden tek sıra düğmeli, kuplarla vücut formu verilmiş ön yan parçalı ilik cepli düz gabardin kumaştan ceket... Kol ağzı ve yaka çevresi farklı renkte pervazla çevrilmiş. Sağ kol üzerinde okul arması mevcut.

-Genç Erkek Model 3 -Bahar Mevsimi

Gömlek: Erkek gömlek yaka önden patlı, tek sıra düğmeli uzun manşet kollu, kravatlı, çizgili desenli... Pantolon: Klasik kesimli gabardin pantolon. Yelek: V yakalı, kuplu. önden tek sıra düğmeli, yaka ve kol ağızları düz renk biyeli, kalça hizasında biten yelek. Ceket: Geniş V yakalı, önden tek sıra düğmeli, kuplarla vücut formu verilmiş ön yan parçalı ilik cepli düz gabardin kumaştan ceket... Kol ağzı ve yaka çevresi farklı renkte pervazla çevrilmiş. Sağ kol üzerinde okul arması mevcut.

-Genç Kızlar: Model 4 -Bahar Mevsimi

Bluz: Şömiziye yakalı, önden tek sıra düğmeli, kısa kollu, kol ağzı büzgülü ve manşetli, düz renkte bluz. Jile: Derin U yaka ve derin kol oyuntulu, kuplarla vücuda oturtulmuş, ön ortası ve kup uçları pilikaşe, ön ortası yarım patlı ve düğmeli, yanlarda kup dikişinden cepli, göğüs hizasında okul armalı.

-Kış Mevsimi:

Triko Kazak: Yarım balıkçı yaka, uzun kollu, kol ağzı ve yakası lastik örgülü, düz renkli ince örülmüş triko. Jile: Derin U yaka ve derin kol oyuntulu, kuplarla vücuda oturtulmuş, ön ortası ve kup uçları pilikaşe, ön ortası yarım patlı ve düğmeli, yanlarda kup dikişinden cepli, göğüs hizasında okul armalı. Mont: Önü gizli patlı, yüksek şömiziye(triko kaim örme) yakalı, robalı, roba altında gizli cepli. cep kapaklı, kollar kol evinden fermuarlı(istenildiğinde çıkarılarak yelek olarak kullanılır) kol ağzı. etek ucu, yakası triko iri lastik örgülü.(isteııildiğinde lastik yaka çıkarılarak hakim yaka şeklinde de kullamlabilinir) bedeni ve robası farklı renklerde olan sol göğüs hizasında okul arması bulunan polar mont.

GENÇ ERKEKLER Model 4 -Bahar Mevsimi:

Gömlek: Klasik erkek gömlek modeli. Düz renk sol göğüs üstünde aplike cep, cep üstünde okul armalı(kalem konulacak işlevde olunabilir). Pantolon: Gabardin kumaştan klasik erkek pantolon modeli.

-Kış Mevsimi:

Gömlek: Klasik erkek gömlek modeli. Düz renk sol göğüs üstünde aplike cep, cep üstünde okul amıalı(kalem konulacak işlevde olunabilir). Pantolon: Gabardin kumaştan klasik erkek pantolon modeli. Mont: Önü gizli patlı, yüksek şömiziye(triko kaim örme) yakalı, robalı, roba altında gizli cepli. cep kapaklı, kollar kol evinden femıuarlı(istenildiğiııde çıkarılarak yelek olarak kullanılır) kol ağzı. etek ucu, yakası triko iri lastik örgülü, bedeni ve robası farklı renklerde olan sol göğüs hizasında okul arması bulunan polar mont.

İLKÖĞRETİM OKULLARI

-Kız Çocukları Model 1 (1-2-3-4-5 Sınıflar) -Bahar Mevsimi

İçte: yarını patlı, polo yaka , kısa duble kollu , etek ucu yanlardan yırtmaçlı lacost tişört..sol göğüs üstünde okul arması. Altta , tüm pili, pililer basen hizasına kadar dikişli. etek boyu diz hizası, ekose kumaşlardan etek. Tişört renginde , soket çorap.

Kış Mevsimi:

İçte; yarım patlı, polo yaka , kısa duble kollu , etek ucu yanlardan yırtmaçlı lacost tişört..sol göğüs üstünde okul arması. Üstte; sıfır yakalı, kolları lastikli etek ucu serbest ve yanlardan yırtmaçlı tişört içteki tişörtten farklı renkte..Sol göğüs hizasında okul arması. Altta , tüm pili, pililer basen hizasına kadar dikişli. etek boyu diz hizası, ekose kumaşlardan etek. Tişört renginde , pamuklu külotlu çorap.

-Erkek Çocuklar: Model I (1-2-3-4-5 Sınıflar) -Bahar Mevsimi:

İçte; yarını patlı, polo yaka , kısa duble kollu , etek ucu yanlardan yırtmaçlı lacost tişört..sol göğüs üstünde okul arması. Altta ince gabardin kumaşlardan yapılmış, önden kemerli arkadan lastikli, klasik pantolon.

Kış Mevsimi:

İçte; yarım patlı, polo yaka , kısa duble kollu - etek ucu yanlardan yırtmaçlı lacost tişört..sol göğüs üstünde okul arması. Üstte; sıfır yakalı, kolları lastikli etek ucu serbest ve yanlardan yırtmaçlı, içteki tişörtten farklı renkte, sweatshiet. Sol göğüs hizasında okul arması. Altta kalın gabardin kumaşlardan yapılmış, önden kemerli arkadan lastikli, klasik pantolon

-Kız Çocukları Model 2 (1-2-3-4-5 Sınıflar) -Bahar Mevsimi

İçte; yarım patlı polo yakalı, kısa kollu, etek ucu yanlardan yırtmaçlı, düz renkte lacost tişört. Altta: önde kanun pili, kanun pilinin sol yanı tek sıra düğmeli, eteğin iki yanı pilili. pililer basene kadar dikişli, etek boyu diz hizasında, düz ince gabardin vey? kot kumaştan önerilen etek. Altta mus düz renkte (tişörtün renginde) külotlu çorap veya soket çorap.

Kış Mevsimi:

İçte: yarını patlı polo yakalı, kısa kollu, etek ucu yanlardan yırtmaçlı, düz renkte lacost tişört. Serin havalarda. V yakalı, kolsuz skoç desenli süveter., süveterin etek ucu. yaka ve kol çevresi lastikli. Soğuk havalarda: V yakalı, tek sıra düğmeli polar montun. etek ucu. kol ağzı. yaka çevresi ve cep kenarları triko lastik. Sol göğüs hizasında okul arması. Altta: önde kanun pili. kanun pilinin sol yanı tek sıra düğmeli, eteğin iki yanı pilili. pililer basene kadar dikişli, etek boyu diz hizasında, düz kalın gabardin kumaştan önerilen etek.

-Erkek Çocukları Model 2 (1-2-3-4-5 Sınıflar) - Bahar Mevsimi:

İçte: yarını patlı polo yakalı, kısa kollu, etek ucu yanlardan yırtmaçlı, düz renkte lacost tişört. Altta: ön yanlarında pantolon cebi çalışılmış, önden fermuarlı. beli kemerli, duble paçalı, ütülü klasik, ince gabardin kumaştan pantolon.

Kış Mevsimi:

İçte: yarını patlı polo yakalı, kısa kollu, etek ucu yanlardan yırtmaçlı, düz renkte lacost tişört. Serin havalarda, V yakalı, kolsuz skoç desenli süveter. Süveterin etek ucu. yaka ve kol çevresi lastikli. Altta: ön yanlarında pantolon cebi çalışılmış, önden fermuarlı. beli kemerli, duble paçalı, ütülü klasik, ince gabardin kumaştan pantolon. V yakalı, tek sıra düğmeli polar mont. Montun etek ucu, kol ağzı, yaka çevresi ve cep kenarları triko lastik. Sol göğüs hizasında okul arması.

-Kız Çocukları Model 3 (6-7-8 Sınıflar) -Bahar Mevsimi:

İçte; ayaklı erkek yakalı, önden açık, tek sıra düğmeli, kol ağzı manşetti düğmeli, sol göğüste aplike cepli, ekoseli gömlek. Altta; ön ortası pilikaşe, yanlarda birer pili, beli kemerli ve yanlarda pantolon cepli, etek boyu diz hizasında etek. Gabardin kumaş önerilir. Gömleğinin deseninin herhangi bir renginden mus külotlu çorap.

Kış Mevsimi:

İçte; ayaklı erkek yakalı, önden açık. tek sıra düğmeli, kol ağzı manşetti düğmeli, sol göğüste aplike cepli, ekoseli gömlek. Altta; ön ortası pilikaşe, yanlarda birer pili, beli kemerli ve yanlarda pantolon cepli, etek boyu diz hizasında etek. Gabardin kumaş önerilir. Üstte; kol evinden fermuarlı, istenildiğinde çıkarılıp yelek olarak kullanılan polar mont.. Montun etek ucu, kol ağzı. hakim yaka çevresi triko lastik ömıeli, önden ve arkadan roba kesimli. İri fermuarla açma kapamalı. Gömleğinin deseninin herhangi bir renginden pamuk dokumalı külotlu çorap.

-Erkek Çocukları Model 3 (6-7-8 Sınıflar) Bahar Mevsimi:

İçte; ayaklı erkek yakalı, önden açık, tek sıra düğmeli, kol ağzı manşetti düğmeli, sol göğüste aplike cepli, ekoseli gömlek. Altta; beli kemerli, yanlardan pantolon cepli, önden fermuarlı ütülü pantolon. Mevsimlik gabardin kumaş önerilir.

Kıs Mevsimi:

İçte; ayaklı erkek yakalı, önden açık, tek sıra düğmeli, kol ağzı manşetti düğmeli, sol göğüste aplike cepli, ekoseli gömlek. Altta; beli kemerli, yanlardan pantolon cepli, önden fermuarlı ütülü pantolon. Mevsimlik gabardin kumaş önerilir. Üstte; kol evinden fermuarlı, istenildiğinde çıkarılıp yelek olarak kullanılan polar mont. montun etek ucu, kol ağzı, hakim yaka çevresi triko lastik kemerli polar mont, önden ve arkadan roba kesimli. İri fermuarla açma kapamalı.

-Kız Çocukları Model 4 (6-7-8 Sınıflar) -Bahar Mevsimi

Gömlek:Ayaklı bebe yaka . önden patlı tek sıra düğmeli .kolları manşetli(düğmeli) .boyunda kordon kravat olan. çizgili veya düz renk gömlek. Etek: Beli kemerli. önden kanun pilili. Yanlardan pantolon cepli. diz hizasında etek veya: klasik model düz renk gabardin pantolon ve etek. Süveter: V yakalı. İskoç desenli. sıfır kollu.etek ucu.yaka etrafı, kol ağzı lastik örgü olan triko süveter. Çorap : Diz altı düz renk muz çorap.

Kış Mevsimi:

Gömlek Ayaklı bebe yaka . önden patlı tek sıra düğmeli .kolları manşetli(düğmeli) .boyunda kordon kravat olan. çizgili veya düz renk gömlek. Etek: Beli kemerli. önden kanun pilili. yanlardan pantolon cepli. diz hizasında etek veya: klasik model düz renk gabardin pantolon ve etek. Süveter: V yakalı. îskoç desenli. sıfır kollu.etek ucu.yaka etrafı, kol ağzı lastik örgü olan triko süveter. Ceket:Öne ve arkaya kuplarla form verilmiş, kolu iki parçalı.erkek yaka.tek sıra düğmeli, sağ göğüs hizasında okul armalı aplike cep olan düz . pantolonu koyu renginde ceket. Çorap : Diz altı. pamuklu, külotlu çorap.

ERKEK ÇOCUKLARI Model 4 (6-7-8 Sınıflar) Bahar Mevsimi:

Gömlek: Çizgili klasik erkek gömlek modeli. Pantolon: Klasik kesimli erkek pantolon modeli(düz renk gabardin) Süveter: V yakalı, İskoç desenli, sıfır kollu, etek ucu yaka etrafı, kol ağzı lastik örgü olan triko süveter.

Kıs Mevsimi:

Gömlek: Çizgili klasik erkek gömlek modeli. Pantolon: Klasik kesimli erkek pantolon modeli(düz renk gabardin) Süveter: V yakalı. îskoç desenli. sıfır kollu.etek ucu.yaka etrafı, kol ağzı lastik örgü olan triko süveter Ceket: Öne ve arkaya kuplarla form verilmiş, kolu iki parçalı.erkek yaka.tek sıra düğmeli, sağ göğüs hizasında okul armalı aplike cep olan düz pantolonu koyu renginde ceket.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


LAİKLİK SÖZLEŞMESİNİ İMZALAMAYANA OKUL YOK!

BU ÜLKEDE MİLLİ EĞİTİM BAKANI VAR MI?

OKUL KİTABINDA ÖCALAN SKANDALI
»  ÖĞRENCİ AFFI GELİYOR AMA HERKESİ SEVİNDİRMEYECEK
»  MİLLİ EĞİTİM BAKANI'NA SUNULUR "BURASI BİR OKUL"
»  DARBE OKUL KİTAPLARINA BAKIN NASIL GİRDİ
»  ÖĞRENCİLERE MÜJDE! TİŞORT VE KRAVATSIZ OKUL DÖNEMİ
»  ÖSS'DE SON ŞANS
»  LİSE SON SINIFLARA TEK DERS MÜJDESİ
»  OKRULLAR'DA KURTLAR VADİSİ ÖNLEMİ
»  "BAŞIMI ÖRTMEYECEĞİM" TAAHHÜTNAMESİ
»  ÖĞRETMENE 475 YTL MÜJDESİ
»  ÖĞRETMENLERE 475 YTL HAZIRLIK ÖDENEĞİ
»  İZMİR'DE ÖĞRENCİLERE PET ŞİŞE SUYU DAĞILDI
»  BU ÜNİVERSİTEYİ TERCİH EDENLER ALTIN KAZANIYOR
»  YIKIM KARARI VERİLEN OKULDA EĞİTİM SKANDALI
»  MİNİKLERİN OKUL MARATONU BUGÜN BAŞLIYOR
»  MEB, EĞİTİM SİSTEMİNİ DEĞİŞTİRİYOR
»  OKULLAR AÇILACAK AMA ÖĞRETMEN AÇIĞI HALA KAPATILAMADI
»  DUYURUSUZ ATAMA SKANDALI
»  HİZMETLİ OLDUGU FAKÜLTENİN ÖĞRENCİSİ OLDU
»  MEB'DE USULSÜZ ŞOK ATAMA
»  PROFESÖRLER BİLE ZOR ÇÖZDÜ ÖĞRENCİ NASIL ÇÖZSÜN?
»  ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI DÜŞTÜ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.