Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5617
EURO
34,8950
IMKB
9.645,000
ALTIN
2.433,710
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İngiltere'de Leicester Mucizesi
İngiltere de  Leicester Mucizesi
 
İngiltere Premier Ligi futbol tarihinin en büyük mucizesine sahne oldu. 36. hafta mücadelesinde Tottenham, deplasmanda Chelsea ile 2-2 berabere kalınca, puanını 70 yapabildi. 77 puanı bulunan Leicester City de sezonun bitimine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.
 
3.5.2016 - 10:57

 Geçen yıl kümede düşmekten kılpayı kurtulan Leicester, 132 yıllık tarihinde ilk kez Premier Lig şampiyonu oldu.Dünyanın hayret ettiği bu şampiyonluk için "Peri masalı gerçek oldu" tabiri kullanılıyor. Leicester'ın şampiyon olması da endüstriyel futbola vurulmuş en büyük darbe olarak yorumlanıyor. Milyarlarca poundluk değerleri, petro-dolar Arap sahiplerine karşı, ikinci ligten gelip 24 milyon poundluk değeriyle şampiyon olan Leicester City takımının pek de bilinmeyen bir hikayesi var.

10 yıl aradan sonra 2014-2015 sezonunda Premier Lig'e tekrar yükselen Leicester City, 1884 yılında kurulan ve iç saha maçlarını 32 bin 200 kişilik King Power Stadyumu'nda oynayan, Premier Lig tarihinin en büyük sürprizine imza atan köklü bir İngiliz klubü. 330.000 kişilik Leicester şehrinin takımı, 2010 yılında Tayland'lı gezi şirketi "King Power International Group" sahibi Vichai Srivaddhanaprabha tarafından satın alındı. Srivaddhanaprabha geçen haftalarda doğum gününü kutlayan 32 bin kişilik stattaki taraftarlara bira ısmarlamasıyla gündeme gelmişti.

132 yıllık tarihlerinde 3 lig kupası şampiyonluğu dışında kayda değer bir başarısı olmayan takımın, en üst ligdeki en yüksek derecesi ise 100 yıl önce (1928-29) elde ettikleri ikincilik... Leicester City, geçen sene bu aylarda düşme hattındayken son 9 maçında 7 galibiyet 1 beraberlik ile galibiyet serisi yakaldı. O zamandan sadece 1 yıl sonra bitiş çizgisine 6 hafta kala 7 puan farkla Premier Lig liderliğinde şampiyonluğu bitime iki hafta kala garantiledi.

Takımın sahibi Vichai Srivaddhanaprabha'nın isteğiyle Leicester City'nin stadında oynanan son lig maçından önce Budist rahipler ibadetlerini gerçekleştirdi. Manchester United maçından önce gerçekleştirilen olaydan sonra oynanan maçta Leicester City İngiltere'nin en büyük takımıyla 1-1 berabere kaldı.Mucize gerçek oldu; Leicester şampiyonPrevNext


Leicester'ın beklenen ancak gücü ve bütçesi nedeniyle "sürpriz" karşılanan şampiyonluğun ardından sosyal medya yıkıldı. Takımın Türk asıllı oyuncusu Gökhan İnler, Fenerbahçeli Van Persie, Avrupa'nın en önemli futbol kulüplerinden de tebrikler yağdı. İngiliz TheGuardian ise Leicester City'i "Leicester City İngiltere'nin kralı" başlığıyla ve Kral 3. Richard görseliyle manşet yaptı.

.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Abdullah Avcı Pilot Koltuğunda

Hamzaoğlu'ndan 'Ayrılık' Açıklaması

Beşiktaş ile F.Bahçe’nin Kalan Maçları
»  'Hiçbir Kuş Sonsuza Kadar Uçmuyor'
»  Kadıköy'de Diego krizi!
»  Fenerbahçe Takibi Bırakmıyor 3-0
»  Kartal'dan Arena'da Gol Şov, 4-0
»  G.Saray'ın Yüzü Bursa'da Gülmedi 1-1
»  Beşiktaş'ta Tekme Tokat Kavga!
»  Onur Kıvrak: Teşekkürler Volkan
»  Ergin Ataman’ın Soyunma Odası Konuşması
»  Abdi İpekçi'de Zafer Gecesi!
»  Ankaragücü Başkanı Gözaltına Alındı
»  Adana Demirspor,Yılmaz Vural ile Anlaştı
»  Trbzonspor'dan Ersun Yanal Sürprizi
»  "Futbolcularım,G.Saran'dan Teşvik Aldı"
»  Trabzonspor'da Deprem
»  Fener'in Yabancıları Şokta!
»  Amedsporlu Yöneticiye Tribünde Dayak
»  Adanaspor 12 Yıl Sonra Süper Lig'de
»  Çağla Türk Spor Tarihine Geçti
»  Muharrem Usta'dan Şok İddia!
»  İşte Hakemi Döven Saldırgan!
»  Hakemlerden Flaş Karar!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.