Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3196
EURO
35,0662
IMKB
9,021
ALTIN
2.279,620
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İstifanın Sırrı Bu konuşmada mı Gizli?
İstifanın Sırrı Bu konuşmada mı Gizli?
 
Herkul.org sitesinde yayınlanan haftalık sohbetinde Fethullah Gülen, Zaman ve Bugün gazetelerinin tirajının düştüğünü belirterek "Zaman Gazetesi, ilk basıldığında on beş bin mi basmıştı, 20 bin mi basmıştı?!. Zamanla bir milyonu aştı. Belki son tahribat ve kırılmalardan dolayı mesele ona da aksetti." ifadelerini kullandı. Yaşanan "kırılma" sonrası tirajın düşüşüne değinen Gülen, ardından Cemaat'e Zaman ve Bugün gazetelerine abone toplamaya çağırarak bunun "cihat" olduğunu söyledi.
 
6.10.2015 - 00:37

İstifasını bir açıklamayla duyuran Ekrem Dumanlı, "Son dönemde basına ve şahsıma uygulanan hukuksuz baskılar nedeniyle Genel Yayın Yönetmenliği görevimi yapamadığımı görüyorum. 2001'den beri hizmet vermeye gayret ettiğim Zaman Gazetesi'ne yeterince ve verimli şekilde katkı sağlayamadığımı, sağlığımın da artık buna el vermediğini düşünüyorum. Bu nedenle elimden geldiğince ve samimiyetle sürdürmeye gayret ettiğim genel yayın yönetmenliği görevimden istifa ediyorum." dedi.

Oysa Dumanlı bugünkü yazısında "dimdik" durmaya devam edecekleri mesajını vermiş ve "Onca baskıya rağmen bizi dimdik durmaya sevk eden, önce yüce Mevla'ya duyduğumuz sonsuz inanç ve güven, sonra da sizin yiğit ve özgürlükçü yaklaşımınızdır" demişti.

Ancak bu beklenmeyen istifanın açıklandığı gün Fethullah Gülen'in yaptığı açıklama dikkat çekti.

Herkul.org sitesinde yayınlanan haftalık sohbetinde Fethullah Gülen, Zaman ve Bugün gazetelerinin tirajının düştüğünü belirterek "Zaman Gazetesi, ilk basıldığında on beş bin mi basmıştı, 20 bin mi basmıştı?!. Zamanla bir milyonu aştı. Belki son tahribat ve kırılmalardan dolayı mesele ona da aksetti." ifadelerini kullandı. Yaşanan "kırılma" sonrası tirajın düşüşüne değinen Gülen, ardından Cemaat'e Zaman ve Bugün gazetelerine abone toplamaya çağırarak bunun "cihat" olduğunu söyledi.

İKİ MİLYON YAPIN

Abone sayısının artması konusunu uzun uzun anlatan Gülen, "hızımızı katlayıp o işe yoğunlaşmamız lazım" dedi ve şöyle devam etti: "Allah’ın izni ve inayetiyle sıkın dişinizi; bir buçuk milyon yapın onu (Zaman’ın tirajını); gelecek sene de iki milyon yapın."

Anlaşılan, Fethullah Gülen, tirajın artması için genel yayın yönetmenliği değişikliğine ihtiyaç duydu.

İşte Fethullah Gülen'in o açıklamaları:

ZAMAN VE BUGÜN MUTLAKA DESTEKLENMELİ

Zaman Gazetesi, ilk basıldığında on beş bin mi basmıştı, 20 bin mi basmıştı?!. Zamanla bir milyonu aştı. Belki son tahribat ve kırılmalardan dolayı mesele ona da aksetti. Ama ben bu işe sahip çıkan kardeşlerime öyle inanıyorum ki, bunlar abone yapma döneminde her şeyi bırakırlar, o kampanya mevsiminde bu iş için küheylan gibi koşarlar; bugüne kadar bir yapıyorlarsa, bundan sonra on yaparlar. Bir-iki fasıl onu indirmeye mukabil, olduğunun bir-iki fasıl üstüne çıkarırlar. Zaman’ı ve Bugün Gazetesi’ni…

*Bu, diğerlerinin aleyhinde olmak demek değildir; “Falandan kopun bize gelin” demek değildir. Dünya kadar doğruyu, hakkı, hakikati, adaleti, evrensel insanî değerleri öğrenmeye iştiyak duyan insan vardır. Kahve, lokal ve pastanelerde bunlara ihtiyacı olan bir hayli insan vardır. Her bir arkadaşımız bunları bularak, bunu bir manevî cihat sayarak doğruların duyurulmasına yardımcı olmalıdır! Günümüzün cihadı budur!.. Doğru düşüncenin, doğru yorumun; birleştirici düşüncenin, birleştirici felsefenin toplumun her kesimine yayılması için, bunun mutlaka katlanarak devam etmesi lazımdır.

HIZIMIZI KATLAYIP O İŞE YOĞUNLAŞMAMIZ LAZIM

*Her mevsimin ayrı bir hizmeti vardır. Bir mevsim üniversiteye hazırlık kursları için çalışmalı! Bir mevsim okullara talebe kaydı için çalışmalı. Şayet bir mevsimde de gazetelerinizin ve mecmualarınızın halka tanıtılması, abonelerin yenilenmesi, mevcut olan abonelerin katlanması söz konusu ise, o zaman onun katlanması için bizim de himmetimizi, gayretimizi ve hızımızı katlayıp o işe yoğunlaşmamız lazım.

*Parçalanmış toplumun, dağılmış efkârın, kirlenmiş duygu ve düşüncelerin, doğru sese, doğru soluğa ihtiyacı var.. oksijen kadar ihtiyacı var, hava kadar ihtiyacı var, su kadar ihtiyacı var!.. Onun için, Allah’ın izni ve inayetiyle sıkın dişinizi; bir buçuk milyon yapın onu (Zaman’ın tirajını); gelecek sene de iki milyon yapın. Bu arada, diğerlerini de kendi konumlarında kabul edin. Herkesin konumuna saygılı olan, muvazene unsuru böyle bir yayın organına ihtiyaç vardır. Yalan söylemeyen, iftira etmeyen, gıybete bühtana girmeyen, başkalarını karalamaya matuf dünyalar inşa etmeye çalışmayan böyle yayın organlarına, havaya, suya ihtiyaç duyulduğu gibi bir ihtiyaç bulunduğu kanaatindeyim. Siz de bunu yapmaya teşne bulunuyorsunuz."

Kaynak: Odatv.com



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Zamanda Abdülhamit Bilici Dönemi!

Flaş.. Ekrem Dumanlı İstifa Etti!

"7 Haziran Öncesi Neredeydiniz?"
»  Nokta Dergisi'nden yine Erdoğan'lı Kapak
»  Erkan Tan, Beyaz TV"den Ayrıldı
»  Medyada Korku Çağı
»  Klibinde Muhabir ve KameramanlarıOynattı
»   Hürriyet'ten o Karara Manşetten Tepki
»  Fehmi Koru'dan MHP Bombası!
»  Ahmet Hakan'a Saldırıya 1 Tutuklama
»  Erdoğan'dan Ahmet Hakan Açıklaması!
»  'Hükümet Yanlısı Olmaya Mecbur Değilim'
»  Gazeteciler Saldırılara Tepki İçinYürüdü
»  Akif Beki'den Star Yönetimine Zor Soru!
»  Flaş.. Cem Küçük İfade Verecek!
»  TFMD Başkanı Özel'den Kutuplaşmaya İsyan
»  'Deşifre'nin Yapımcısı AHaber'i Şok Etti
»  O Kanallara Bir Yasak'da Turkcell TV'den
»  Foto Muhabirlerinin Onur Gecesi!
»  Beyaz TV'ye Selvi Hanım Cezası!
»  Gazeteciler Yürüyor!
»  Yurt Gazetesi'nden Transfer Atağı
»  Ahmet Hakan Ameliyat Oldu
»  Hürriyet ve Radikal'e Siber Saldırı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.