Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5493
EURO
34,8483
IMKB
9.722,000
ALTIN
2.428,630
 
Hava Durumu ANKARA
17 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İzmit Kuruçeşme Cezaevi'nde İsyan'!
İzmit Kuruçeşme Cezaevi nde İsyan !
 
İzmit'te kent içinde bulunan Kocaeli E Tipi Cezaevi'nde tutuklu ve hükümlüler koğuşlardaki eşyaları ateşe vererek isyan başlattı. Eylem gece yarısı sona erdi.
 
24.10.2014 - 00:09

İzmit kent merkezinde bulunan E Tipi Cezaevi'nde hükümlü ve tutukluların dün akşam saat 21.00 sıralarında koğuşlardaki eşyaların ateşe vermeleriyle başlayan eylem, saat 23.45'te sona erdi.

İzmit’te bulunan Kuruçeşme C Tipi Cezaevi’nde mahkumların çıkarttığı isyan büyüyerek devam ediyor. Alınan bilgiye göre, cezaevindeki şartları beğenmeyen mahkumlar, 5 nolu koğuşun avlusunda yangın çıkarttı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri cezaevi avlusundaki yangına dışarıdan müdahale etmeye çalışırken, mahkumlar çatıya çıkarak itfaiyenin ve jandarma ekiplerinin müdahalesini engellemeye çalıştı. Ellerindeki Türk bayrakları ile çatıya çıkan mahkumlar, taş ve kiremitlerle ekiplere müdahalede bulundu.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, tutuklu ve hükümlülerin ikna edildiğini ve eylemin sonlandırıldığını söyledi. Mustafa Küçük, gazetecilere yaptığı açıklamada tutuklu ve hükümlülerin bazı talepleri olduğunu belirterek, "Öncelikle bu bir isyan değildir. Bazı talepleri oldu. O talepleri aldık. Aileler endişelenmesin, tüm mahkumlar koğuşlarına girdi. Herhangi bir yaralı yok, sadece koğuşlara tahribat verdiler" dedi.

 

HÜKÜMLÜ VE TUTUKLULARI NAKLEDECEK CEZAEVİ BULUNAMADI

Başsavcısı Mustafa Küçük, Kocaeli'ndeki tüm cezaevlerinde 5 bin hükümlü ve tutuklu bulunduğu bunlardan 800'ünün bu cezaevinde kaldığını söyledi. Küçük, olayların çıktığı kent merkezindeki E Tipi cezaevinin aslında kapatıldığını ancak burada bulunan tutuklu ve hükümlülerin diğer cezaevlerinde de yer olmadığını için nakledilemediklerini açıkladı.

Bu arada cezaevi önünde toplanan tutuklu ve hükümlü yakınları Başsavcı Mustafa Küçük gazetecilere açıklama yaparken, "Bize açıklama yap. Orada bizim yakınlarımız var" diye seslendiler. Başsavcı daha sonra tutuklu ve hükümlülerin yakınlarının yanlarına giderek bilgi verdi, herhangi bir yaralının olmadığını söyledi.

Başsavcı Küçük ayrılmasına rağmen yaklaşık 400 Çevik Kuvvet ekibi ile hükümlü ve tutuklu yakınları cezaevinden ayrılmadı.

OLAYLAR DÜN SAAT 21.00'DA BAŞLADI

İzmit'in Kuruçeşme mevkinde bulunan D-100 Karayolu kenarındaki E Tipi Cezaevi'nde tutuklu ve hükümlüler dün saat 21.00 sıralarında isyan girişimi başlattı. Koğuşlardaki eşyaları ateşe veren tutuklu ve hükümlülerden bazıları da çatılara çıkarak buradaki kiremitleri ve yatakları çevreye fırlatmaya başladı. İhbar üzerine cezaevine Çevik Kuvvet, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü ancak yaklaşık bir buçuk saat sonra yeniden başlayan alevlere itfaiye ekipleri su sıkarak yeniden müdahale etti. Dumanlar nedeniyle cezaevinde tutuklu ve hükümlüler idare bölümlerin bulunduğu D-100 karayoluna bakan bölgedeki çatılara çıkıp dumandan etkilenmemeye çalıştı.

KOĞUŞLARDA KOŞULLAR ÇOK KÖTÜ İDDİASI

Cezaevindeki tutuklu ve hükümlülerin kötü koşullar nedeniyle isyan başlattığı öne sürüldü. Cezaevinde kapasitenin üstünde tutuklu ve hükümlü kalması, koşulların kötü olması, yapılan şikayetlerin karşılıksız bırakılması nedeniyle isyan başlattıkları iddia edildi



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Savunmaları Alçaklıklarından Beter

Ankara'da Dehşet!

Karısını Kaçıran Adamı Öldürdü
»  Ankara'da Korkunç Cinayet!
»  Eski Belediye Başkanı ve oğlu Öldürüldü
»  Kına Gönderen Şehit Babasına Hapis!
»  Uzman Çavuş Dehşet Saçtı!
»  Sivas'ta Polis Otobüsü Devrildi,3 Şehit!
»  Ankara Metrosunda Feci Ölüm!
»  Flaş.. Cem Garipoğlu İntihar etti!
»  Diyarbakır'da Av Bayi Yağmalandı!
»  Ankara'da Feci kaza, 1 ölü 9 yaralı
»  Ankara'da Koca Dehşeti!
»  Konya'da alacak-verecek çatışması!
»  Radyo spikerine kırmızı ışıkta infaz
»  TRT sanatçısına 15 bıçak darbesi!
»  UYUŞTURUCUYA PROTESTODA KAVGA!
»  ANKARA'DA HIRSIZ-POLİS ÇATIŞMASI
»  ALMAN KIZA HAMAMDA TECAVÜZ!
»  ÜMRANİYE'DE KORKUNÇ CİNAYET
»  İSTANBUL'DA AĞAÇ FACİASI, 2 ÖLÜ!
»  BEBEĞİ ÖLÜME TERKEDEN ANNE'YE MÜEBBET!
»  SURİYE'LİLERİN YASAK AŞK CİNAYETİ!
»  İSTANBUL'DA ÇATIŞMA ,2 ÖLÜ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.