Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5036
EURO
34,9099
IMKB
9.717,000
ALTIN
2.441,300
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Kılıçdaroğlu: Bunların Tamamı Safsata
Kılıçdaroğlu: Bunların Tamamı Safsata
 
Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Sakarya'da düzenlenen grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, altılı masa hakkında eleştirileri de yanıtladı.
 
13.9.2022 - 13:57

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu; CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti'nin oluşturduğu altılı masanın HDP ile kamuoyuna açıklanmayan bir birliktelik kurdukları yönünde iddialara yanıt verdi.


Kılıçdaroğlu, "Altı partinin liderleri demokrasi, Türkiye’nin huzuru, Türkiye’nin üretmesi gerektiği konusunda anlaştık. Türkiye’de devletinde liyakatin ve adaletin olması gerektiği konusunda anlaştık. Her birimiz tek tek Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bozulan çarklarını yeniden onaracağız. O çarklar zamanı doğru gösteren bir saat gibi çalışacak. ‘Altında başka parti var mı?’ diye sorarlar… Bunların tamamı açık ve net söylüyorum safsata" ifadelerini kullandı.Kılıçdaroğlu tartışmalara noktayı koydu: Açık ve net söylüyorum, bunların tamamı safsata

"İki kırmızı çizgimiz var" diyen Kılıçdaroğlu'ndan çağrı: Türkiye'nin süratle çıkması lazım

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının satır başları şöyle oldu:

Sakarya Meydan Savaşı'nın Milli Kurtuluş Tarihi açısından önemi bunun kilit bir savaş olmasıydı. Mutlaka başarmamız gereken bir savaştı ve başarıldı. O nedenle bu topraklarda yaşayan şehitlerimiz, gazilerimize çok şey borçluyuz. Onlar bize güzel bir ülke bıraktılar. Huzur içinde yaşayalım, birisinin gölgesi üzerimize düşmesin diye. Eğer bir gölge düşecekse o gölge al bayrağımızın gölgesi olmalıydı bunun mücadelesini verdiler.


2020 YILI SAKARYA HENDEK HAVAİ FİŞEK FABRİKASI PATLAMASI
Havai fişek fabrikasaında mağdur olan ailelerin yanına gittim. Fabrikada çalışan 7 kişi hayatını kaybetti, 128 kişi yaralandı. Aileleri ziyaret ettim. Onlar adalet istiyorlar. Bu kardeşiniz ve CHP kim adalet istiyorsa onun yanında oldu. Bu kardeşiniz nerede bir haksızlık varsa haksızlığın karşısında dimdik duracaktır. Ailelere söyledim: Sonuna kadar yanınızdayız.

Havai fişek fabrikasında denetimi yapmayanların, sorumluları yargıdan kaçıranların iktidara geldiğimizde burnundan fitil fitil getireceğiz.

Kılıçdaroğlu, havai fişek fabrikası patlamasında hayatını kaybeden işçilerin aileleri ile buluştuKılıçdaroğlu, havai fişek fabrikası patlamasında hayatını kaybeden işçilerin aileleri ile buluştu

FINDIKTA TEKELLEŞME
Ayvayı satacak yer yok şuanda. Devlet sahip çıkmıyor. Allah nasip eder iktidar olduğumuzda çiftçi şunu görecek, ürettiğiniz her alın terinin karşılığını alacaksınız. Altılı masanın taahhüdüdür bu. Fındık üretiminde üçüncü. Ferraro diye bir İtalyan şirketi geldi fındık bahçeleri satın alıyor fındık taban fiyatını belirliyor. Yani tekel konumunda. Tekelleri kırmak bu kardeşinizin görevidir. Hiçbir tekel çiftçinin, fındık üreticisinin alın terini sömürmeyecektir. nokta. Sömürtmem. Kazanacaksa bizim çiftçi kazanır.


Fındık sanayinin toplam cirosu dünya genelinde 120 milyar dolar civarında. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin buradan aldığı para 2.5 milyar dolar. Üstelik fındıkta dünya birincisiyiz. Başkası kazanacak, ağzına bir parmak bal çalacak. Fındığı tekellerden kurtaracağız. FİSKOBİRLİK'i yeniden ayağa kaldıracağız.  FİSKOBirlik'i yeniden ayağa kaldıracağız, fındık üreticisinin kara gün dostu olacak.

Asla çiftçinin zarar edeceği bir modele izin vermeyeceğiz. Ziraat Odaları, Tarım birlikleri dernekler, esnaf kefalet, atarım kredi kooperatifi kim olursa, istediğini üret, formülümüz gayet açık ve net; maliyet artı makul kâr eşittir taban fiyat olacak. Bütün çiftçi kardeşlerim bu formülü ezberlemesini isterim. Hiçbir çiftçi ektiği ürün dolayısıyla asla ama asla bu topraklarda zarar etmeyecek.

Çiftçilerin ve esnafın aldıkları kredilerin faizlerini ilk bir hafta içinde sileceğiz. Onlar kalkıp çetelerin faizlerini siliyorlar.

Çiftçinin, üreticinin traktörü, hayvanı asla haczedilmeyecek. Kırsalda çalışan kadınlar ve gençler çalıştıkları sürece SGK primlerini biz ödeyeceğiz.

EYT SORUNU
Kişi emekli oluncaya kadar emekli oluyor ama maaş alamıyor. Eğer çalışırsa emekli aylığı düşüyor. Buna da reform dediler. EYT'li çalışmak istese de çalışmak istemiyor. Çalışırsa maaşı düşecek. Onu çözeceğim.

YURT SORUNU
Sakarya bir üniversite kenti. Yurt da sorun olarak önümüzde duruyor. 1 yılda yurt sorununu çözeceğiz. Birer, üçer kişilik odalar, interneti, çalışma alanları olacak. Gençler üniversiteyi kazandığında oğlum-kızım nerede kalacak diye bir endişe duymayacak.

GENÇLERE ÇAĞRI

Bu ülkenin kaderini değiştirecek olan sizlersiniz. 7,5 milyon genç sandığa gidecek oy kullanacak, 7,5 milyon genç bu ülkeye demokrasiyi mutlaka getirecek. Sizin bütün hayalleriniz benim hedefim olacaktır.

Hep beraber motorları maviliklere süreceğiz. Bu ülkeye, barışı, huzuru, kardeşliği getireceğiz. Kimse kimsenin inancıyla, kimliğiyle, yaşam tarzıyla kavga etmeyecek. İnsanı insan olarak göreceğiz ve başımızın tacı yapacağız. Sandığa gidin, sakın ola umutsuzluğa kapılmayın. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu ülkeyi sizlere emanet etti.

TANK PALET FABRİKASI
5 model tank ürettik. Tank ürettik ya birisinin hoşuna gitmedi. Ethem Sancak'a verdi. Ethem Sancak da dedi ki 'Param yok'. Katar'ı ortak ettiler. Açık ve net söylüyorum. Bir hafta içinde tank-palet fabrikasını alıp şanlı ordumuza aynen iade edeceğim. Siz en önemli fabrikanızı bu hale getirirseniz bunun vatanseverlikle bir ilgisi yoktur. 15 Temmuz'dan sonra hiç askeri hastanemi yok. İktidar olduğumuzda bir hafta içinde GATA'yı da askeri hastaneleri de şanlı ordumuza teslim edeceğiz.

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Sen bunları sayıyla mı buldun?Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Sen bunları sayıyla mı buldun?

YUNANİSTAN KRİZİ
Kim milliyetçi, kim vatansever? Bizim milliyetçiliğimiz sorgulanamaz. Mustafa Kemal'in Ecevit'in yolundan ilerliyoruz. Kıbrıs'ta Beşparmak Dağları'na gideceksiniz bizim milliyetçiliğimizi göreceksiniz. 'Gidiyor, gideceğim' denmez, Ecevit ne dedi 'Ordumuz Kıbrıs'tadır' dedi.

O adalar işgal edildiğinde dedim, tık çıkmadı. Şimdi gündem ekonomi, millet perişan ya 'Yok gelirim', 'Yok yarın sabah giderim'. Davetiye mi bekliyorsun, gideceksen gidersin. Gündemde ekonomi var, o "bir gece ansızın gelirim" diyor.  Yüreğin yetiyorsa, cesaretin varsa gidersin kardeşim. Böyle devlet yönetilmez.

Bunlar 'Biz milliyetçiyiz' diyor ya. Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir hükümet kendi toprağından kaçtı, kendi bayrağını indirdi ve Süleyman Şah Türbesi'ni kaçırdı. Şimdi bana dönüp 'Biz milliyetçiyiz siz değilsiniz' diyorlar. Biz olsak bayrağımız orda dalgalanırdı, gerekirse hepimiz canımızı verirdik. İktidar olduğumuzda ilk bir hafta içinde ne pahasına olursa olsun Süleyman Şah Türbesi toprağımıza gidecek, bayrağımız yeniden dalgalanacak.

ALTILI MASA
Altı lider bir aradayız. Altı partinin liderleri demokrasi konusunda anlaştık. Türkiye’nin huzuru konusunda, Türkiye’nin üretmesi gerektiği konusunda anlaştık. Türkiye’de devletinde liyakatin ve adaletin olması gerektiği konusunda anlaştık. Her birimiz tek tek Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bozulan çarklarını yeniden onaracağız. O çarklar zamanı doğru gösteren bir saat gibi çalışacak. ‘Altında başka parti var mı?’ diye sorarlar… Bunların tamamı açık ve net söylüyorum safsata.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Mahrem Yapılanmalara Göz Açtırılmıyor

Doktor Randevuları Artık Kotalı

Altılı Masanın Mutfağında Neler Oluyor?
»  Azerbaycan-Ermenistan Sınırında Çatışma
»  Barış Yarkadaş’tan Ekremİmamoğlu Bombası
»  Ünlü Anketçi:Mansur Yavaş Açık Ara Önde
»  CHP'li İsimden Kızdıran Sözler!
»  Ersan Şen Gönlündeki 'Adayları' Açıkladı
»  CHP'den Kılıçdaroğlu'nu Uçuran Anket!
»  Kara Para Aklamada Akıl Almaz Tuzak!
»  Pençe Kilit Operasyonundan Acı Haber
»  Krakiçe'nin Tören Tarihi Belli Oldu
»  Gürsel Tekin'den Adaylık Çıkışıu
»  Metropol'e Göre 'Kılıçdaroğlu İle Zor'
»  Gümrük Kapısında Eroin Operasyonu
»  Vedat Milor’dan Muhalefete Aday Anketi
»  Gürsel Tekin'e HDP'ye Bakanlık Yanıtı
»  Kamuda Atama ve Görevden Alma Rüzgarı
»  Zeytin Dalı Bölgesinden Acı Haber
»  Cezaevi'nden Çıktı Eşini Öldürdü
»  'İmamoğlu Parti Kuracak' İddiası
»  Narkotik'ten Kökünü Kururma Operasyıonıu
»  İstanbul merkezli 4 ilde FETÖ operasyonu
»  Erdoğan’ın 2023 İçin Planı Belli Oldu!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.