Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,6838
EURO
47,4246
IMKB
10.986,000
ALTIN
4.443,180
 
Hava Durumu ANKARA
20 / 32 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
KATSAYI KARARI ÖSMY'NİN KARABASANI OLDU!
KATSAYI KARARI ÖSMY NİN KARABASANI OLDU!
 
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı (ÖSYM) Prof. Dr. Ünal Yarımağan, Danıştay'ın katsayı kararı nedeniyle ortada tam bir belirsizlik olduğunu açıkladı.
 
27.11.2009 - 00:10

Yarımağan, "Bu seneki sistemin nasıl uygulanacağının belirginleşmesi ve bunun 20 Aralık'tan önce olması lazım. Yoksa sınav takvimimiz aksar" dedi.

Danıştay, YÖK Genel Kurulu'nun aldığı kararların 3, 4 ve 5. maddelerinin yürütmesini durdurmuştu. Detay

Yarımağan, "Şimdi bu üç maddenin yerine yeni şeylerin gelmesi lazım. Aslında sadece belki 3. maddeyle ilgiliydi yapılmak istenen. Diğer ikisinin yürütmesi niye durdurulmuş bilemiyorum" dedi.

YÖK'ün karara itiraz edeceğini söyleyen Yarımağan, "Bunların sonuçlanıp bu seneki sistemin nasıl uygulanacağının belirginleşmesi ve bunun 20 Aralıktan önce olması lazım. Yoksa takvimimiz aksar" diye konuştu.

Tarih değişir mi?

"Sınav tarihleri mi değişebilir?" sorusu üzerine Yarımağan, "Tabii. Sınavlar için bizim öngördüğümüz takvimde başvurular 11 Ocak 2010'da başlıyor. Birinci aşama sınavı 11 Nisan 2010'da yapılacak, ikinci aşama sınavlarının takvimi belli. Bu takvimin yürüyebilmesi için sınav kılavuzu baskısının 20 Aralık'ta başlaması lazım. Bunun başlayabilmesi için de belirsizliklerin ortadan kalkması lazım. Bir itiraz varsa itirazın sonuçlanması, yürütmesi durdurulanların yerine uygulanacak olan kararların alınması lazım. Ortada bir belirsizlik var ve bu belirsizlik bizi son derece endişelendiriyor" dedi.

YÖK'ün aldığı kararlardaki 4 ve 5. maddelerin yürütmesinin durdurulmasına gerek bulunmadığı görüşünü yineleyen Yarımağan, "Sınav takviminin yürüyebilmesi için belirsizliklerin kalkması gerekiyor. Çünkü yeni bir sistem geliştiriyoruz. Zaten işimiz zor. Bu zorluklar içinde yeni belirsizliklerin olması bizi endişelendiriyor. İnşallah zamanında belirsizlikler ortadan kalkar, şöyle veya böyle uygulamanın nasıl olacağı belirginleşir, biz de ona göre uygulamalarımızı sürdürürüz" diye konuştu.

Bu arada, bu konu gündeme gelmeden önce yapılan açıklamaya göre, YÖK Genel Kurulu 17 Aralık 2009 tarihinde toplanacak.

Maddelerin detayları

3. madde: Adayların yerleştirme puanlarının hesaplanmasında Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı'nın (AOBP) 0,15 katsayısı ile çarpılacağı
4. madde: Adaylardan öğretmen lisesi veya meslek lisesi mezunu olanların kendi alanlarındaki programları tercih etmeleri halinde AOBP'nın 0,06 ek katsayı ile çarpımı sonucunda bulunan değerin, 3. maddeye göre hesaplanan yerleştirme puanına ekleneceği
5. madde: Meslek lisesi mezunu adayların ek puanla girebildikleri kendi alanlarındaki her program için bir Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) puanı türünün yanı sıra bir de Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) puan türü belirleneceği, meslek lisesi mezunu olup olmadığına bakılmaksızın adayların bu programlara yerleştirilmesinde bu iki türden puanların büyük olanının esas alınacağı.

Sınav takvimi

ÖSYM'nin geçen ay açıkladığı sınav takvimine göre, üniversiteye giriş için ilk aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) başvurular 11 Ocak-12 Şubat 2010, ikinci aşama Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) başvurular 3-14 Mayıs 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. YGS, 11 Nisan 2010'da yapılacak. LYS-1 (Matematik-Geometri), LYS-5 (Yabancı Dil) 19 Haziran, LYS-4 (Sosyal Bilimler) 20 Haziran, LYS-3 (Edebiyat-Coğrafya) 26 Haziran, LYS-2 (Fen Bilimleri) 27 Haziranda gerçekleştirilecek. Adaylar, bu sınavlar için lise müdürlükleri ile ÖSYM sınav merkezi yöneticilikleri ve ÖSYM'nin internet sitesinden başvuru yapabilecek.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


10 BİN YENİ ÖĞRETMEN ATAMASINA ONAY

FLAŞ.. ÖSS'NİN ERTELENMESİ GÜNDEMDE

82 BRANŞ'TA 10 BİN YENİ ÖĞRETMEN
»  ÖĞRETMEN ATAMALARI 82 BRANŞTA YAPILACAK
»  10 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI MECLİSTEN GEÇTİ
»  HAMİLE LİSE ÖĞRENCİSİNDEN BAKANA MEKTUP
»  10 BİN YENİ ÖĞRETMEN KADROSU
»  BÜYÜK GÜN 24 KASIM
»  ALBAY ÇİÇEK'İ ÖVEN ÖĞRETMENE KINAMA CEZASI
»  AMASYA'DA OKULLARA DOMUZ GİRİBİ TATİLİ
»  EVDEKİ İNTERNET, İNTERNET KAFEYE GİTMEYİ ÖNLÜYOR
»  İNTERNET PARASI İÇİN DİLENEN ÖĞRENCİLER VAR!
»  SÖMESTİR TATİLİ ERKENE ALINIYOR
»  "SÖMESTR TATİLİ ÖNE ÇEKİLSİN"
»  ÜNİVERSİTE'DEN ATILMA TARİH OLUYOR
»  SBS TARİHLERİ BELLİ OLDU
»  SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERE MÜJDE
»  ÖĞRETMENE 'ALBAY ÇİÇEK ' SORUŞTURMASI
»  10 BİN KADRDOLU ÖĞRETMEN ATANACAK
»  KENAN EVREN İLKÖĞRETİM OKULU'NUN ADI DEĞİŞTİRİLDİ
»  ÖĞRETMLENLERE MÜJDE
»  ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE AŞI TALEBİ
»  ANKARA'DA OKULLAR BİR HAFTA TATİL
»  ÖĞRETMENLERE KÖTÜ HABER!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.