|
|
 |
 |
| |
| DOLAR |
| 43,2969 |
 |
|
 |
| EURO |
| 50,8202 |
 |
|
 |
| IMKB |
| 12.609,000 |
 |
|
 |
| ALTIN |
| 6.767,560 |
 |
|
|
|
Şehir Seçimi

|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
| |
| KOCASI AKP'DEN, KENDİSİ CHP'DEN ADAY
|
 |
 |
 |
|
|
|
| Yerel seçimlerde en ilginç rekabet Hatay'ın Küçükdalyan Beldesi'nde yaşanacak |
| |
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
|
Hatay’ın Küçükdalyan Beldesi’nin Belediye Başkanı Lina Cilli Sahil ile eski belediye başkanı kocası Vahit Sahil’in "Rekabet, dayanışma ve sevgi" üzerine kurulu ilginç bir hikáyesi var.
Eşi son dakikada aday olamayınca yerine belediye başkanlığı koltuğuna oturan 49 yaşındaki Lina Cilli Sahil, önümüzdeki yıl yerini, "Hem rakibi hem belediye meclis üyesi hem şoförü" olan kocası 55 yaşındaki Vahit Sahil’e bırakmaya hazırlanıyor, ama, "Referandum yapsak, beni tercih ederler" demekten de geri kalmıyor.
YOKSAN, YENGE OLSUN Küçükdalyan’ın CHP’li Belediye Başkanı Vahit Sahil, 28 Mart 2002’de partisinden yeniden aday oldu. Ancak CHP tereddüt edince, Sahil, SHP’den başvuru yaptı. İl Seçim Kurulu, iki partiye başvuru yaptığı için Sahil’in adaylığına itiraz etti. Belediye Meclisi, bu son dakika gelişmesi üzerine, "O zaman yenge aday olsun, başkasını istemeyiz" kararı aldı.
İLK BORCU SORDU Anaokulu öğretmeni olan, evlendiği için mesleğini yapamayan üç çocuk annesi Lina Cilli Sahil, kendisini aktif siyasetin içinde buldu. Önce aday olmaya itiraz eden Lina Sahil’in sorduğu ilk soru, "Belediyenin borcu var mı?" oldu. Mimar kocasından belediyeyi borçsuz devralan Lina Sahil, 4 yıldan beri görevini başarıyla sürdürüyor.
KOCA AKP, EŞİ CHP’DEN Vahit Sahil, seçimlere bir yıl kalınca kolları yeniden sıvadı. CHP’ye ’küs’ olan Sahil, AKP’den aday olmaya hazırlanıyor. Bu noktada çiftin tatlı rekabeti de başlıyor. Lina Cilli Sahil, emaneti kocasına devretmeye hazır olduğunu söylüyor.
BİZDE HER İŞ ORTAK Ailesi Arap olan Lina Cilli Sahil, "Demokrat bir aileye sahip olmanın" avantajını yaşadığını vurgularken, kadın belediye başkanı olmanın dezavantajları değil, aksine avantajları olduğunu şöyle anlatıyor: "İsmim Arapçada, ’hurma ağacının filizi’ demek. Annem Şamlı. Amcam Demokrat Parti milletvekillerinden Abdullah Cilli, siyasetin içinde olan bir ailede büyüdüm. 9 bin kişinin yaşadığı beldede eşimin de katkılarıyla alt yapı sorununu çözdük. Bana karşı saygılı ve anlayışlı davranıyorlar. Eşimin döneminden biliyorum, onu zorluyorlardı." Vahit Sahil ise şöyle diyor: "Ben kendisine yardımcı oluyorum, o da çok istekli ve azimli çıktı. Herkese kendini sevdirdi. Gayet iyi götürdü görevi."
Antakya’nın modern yüzü Lina ile Vahit Sahil çiftinin üç çocuğu bulunuyor. 23 yaşındaki Emre mimarlık, 20 yaşındaki kızları Raha, işletme okuyor. Küçük oğulları Görkem ise liseyi yeni bitirdi.
Hürriyet
 |
|
|
|
 |
|
|
Toplam yorum |
0 |
|
Onay bekleyen |
0 |
|
|
 |

Yorumunuz editörlerimiz
tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır. |
|
|
|
 |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
 |
|
 |
|
Bu kategorideki diğer haberler |

|
|
|
|
|
|
 |
|
|
| ÇOK OKUNANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
İsviçre'de 56'ncısı düzenlenen Davos Zirvesi'ne katılmak için başkanlık uçağı Air Force One ile ... |
 |
|
 |
 |
|
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile telefonda görüştü. Görüşmede, Türkiye ile ABD arasındaki ... |
 |
|
 |
 |
|
Bayrampaşa Belediyesi'ne yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında 13 kişi hakkında gözaltı kararı ... |
 |
|
 |
 |
|
Altın fiyatları, Trump'ın Grönland çıkışı, AB'ye yönelik gümrük tehdidi ve Orta Doğu'daki gerilimlerle ... |
 |
-
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
| YAZARLAR |
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
 |
 |
| ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
Altın fiyatları, Trump'ın Grönland çıkışı, AB'ye yönelik gümrük tehdidi ve Orta Doğu'daki gerilimlerle ... |
 |
|
 |
 |
|
İsviçre'de 56'ncısı düzenlenen Davos Zirvesi'ne katılmak için başkanlık uçağı Air Force One ile ... |
 |
|
 |
 |
|
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile telefonda görüştü. Görüşmede, Türkiye ile ABD arasındaki ... |
 |
|
 |
 |
|
Bayrampaşa Belediyesi'ne yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında 13 kişi hakkında gözaltı kararı ... |
 |
-
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
| ANKET |
|
|
 |
 |
|
|
|
| |
 |


 |
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz. |
 |
|
| |
|