Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2525
EURO
34,7994
IMKB
10.056,000
ALTIN
2.428,510
 
Hava Durumu ANKARA
4 / 15 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
KPSS Soruları Çalındı mı?
KPSS Soruları Çalındı mı?
 
AKP iktidarında gerçekleştirilen merkezi sınavlardan birine daha şaibe karıştığı iddia edildi. ÖSYM’nin, Yediiklim Yayınevi’nin deneme kitabında yer alan soruları şıklarını bile değiştirmeden KPSS’de sorduğu iddiası sosyal medyayı ayağa kaldırırken açıklama yapan ÖSYM, iddianın asılsız olduğunu öne sürdü..
 
2.8.2022 - 20:15

AKP iktidarlarında gerçekleştirilen ve şaibe iddialarına konu olan merkezi sınavlara bir yenisi daha eklendi. Yediiklim Yayınevi’nin deneme sınavı kitapçığındaki soruların büyük bölümünün seçenekler dahi değiştirilmeden KPSS’de sorulduğu iddia edilirken emeklerinin çalındığını belirten binlerce aday CİMER üzerinden şikayette bulundu. Çığ gibi büyüyen tepkilerin ardından ÖSYM ve ÖSYM Başkanı Halis Aygün, sosyal medyada en çok konuşulan isim oldu.

31 Temmuz’da gerçekleştirilen KPSS A Grubu oturumlarına yönelik çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Soru kitapçıklarının yayımlanmasının ardından, ÖSYM’nin soruları ile Yediiklim Yayınevi’nin deneme kitabında yer alan soruların birebir olduğu öne sürüldü. Adayların paylaştığı ekran görüntülerinde, yayınevinin sorularının seçeneklerine dahi dokunulmadan ÖSYM kitapçığına yerleştirildiği görüldü. Yüz binlerce aday, “KPSS’de ikinci FETÖ skandalı” başlığı ile sosyal medyadan tepkisini dile getirdi.

EMEĞİMİZ ÇALINDI

KPSS’de çıkan soruların özel bir yayınevinin soruları ile birebir olmasına tepki gösteren adaylar, sosyal medya hesaplarından şunları yazdı:
>> Elim ayağım titriyor. Kafamı masadan kaldırmadan ders çalıştım ben. Hakkımı helal etmiyorum.
>> Yediiklim ne kadar da öngörüsü yüksek bir yayıneviymiş ya soruların noktasından virgülüne, seçeneklerin dizilişinden doğru olanına, öncüllerin sırasından her şeyi tahmin etmiş. Biz yanlış kaynaklardan çalışmışız.
>> Şıkların bile aynı olması, “Soru tutturmak” değildir. Gecesini gündüzüne katıp kitapların başında uyuyakalan insanların emeğinin çalınmasıdır.
>> Bir değil iki değil bir yayınevinden bu kadar sorunun şıkları dahi değiştirilmeden sorulması tesadüf olamaz. Bizim buna inanmamızı beklemeyin. Açıklama bekliyoruz.

SORULAR SATIŞA ÇIKARILDI

Sınavla ilgili iddialar bunlarla da sınırlı kalmadı. KPSS sorularını içeren kitapçıkların, sınavdan bir ay önce internet üzerinden satışa çıkarıldığı savunuldu. Sosyal medyada dolaşan ilan fotoğrafına göre, KPSS sınav soruları için bin dolar fiyat biçildi.

ÖSYM’DEN AÇIKLAMA: İDDİALAR ASILSIZ

Sosyal medyadaki büyük tepkinin ardından ÖSYM’nin resmi Twitter hesabından açıklama yapıldı. ÖSYM, iddiaların asılsız olduğunu söyledi.
ÖSYM’nin açıklaması şöyle:

“2022 KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı ile Eğitim Bilimleri Sınavı 31 Temmuz 2022 Pazar günü sabah ve öğleden sonra oturumlarında güvenli bir biçimde gerçekleştirilmiştir.Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

SİYASİLERDEN TEPKİ

KPSS'de sorulan soruların Yediiklim Yayınevi'nin deneme kitabında yer alan sorularla birebir aynı olduğu iddialarına siyasiler tepki gösterdi. CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya FETÖ'ye hatırlatma yaparak "Daha önce FETÖ'nün elemanları sınav sorularını çaldı dediniz şimdi FETÖ’de yok bu sorular nereden çalındı? Sınavda birinci olanları eleyip yandaşlarınıza soru çalarak veriyorsunuz. Bunun hesabını soracağız." dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sınavın iptal edilmesi yönünde çağrıda bulunarak "KPSS soruları, Yediiklim yayınevi deneme kitabı sorularıyla birebir aynı çıkmış! AKP’ye soruyorum; -Kime, neyi peşkeş çekiyordunuz? -FETÖ’den boşalan koltuklara hangi yapıyı kadrolaştırıyorsunuz? Buna hukuken suçüstü denir! Derhal savcılar harekete geçmeli!" ifadelerini kullandı.
CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen de söz konusu iddiaları gündemine aldı. Antmen, "2022 KPSS sorularının derin, karanlık internette sınavdan 1 ay önce 1000 Dolar karşılığında satıldığı ve soruların önceden bir yayınevine verildiği iddiaları doğru mudur?" dedi



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"Çiftçilerin Borçları Dağ Oldu"

Altın Fiyatlarında Son Durum

Nebati’den 500’lük Banknot Açıklaması
»  Kira Davaları Mahkemeleri Kilitledi
»  Biden'den El-Zevahiri Açıklaması
»  Ümit Özdağ Tarafını Seçti
»  Çevik Bir’e Tahliye Kararı
»  Erdoğan: Oyunları Artık İşe Yaramıyor
»  Ethem Sancak'ın Yeni Partisi Belli Oldu
»  Meclis Aç-Kapa Yapacak!
»  MetroPOLL:'den Erdoğan'ı Üzecek Anket
»  Fransa parlamentosunda skandal Türkiye b
»  Yolcuya Hasret Kalan Havaalanları
»  CHP'den Erzurum Çıkartması
»  Kosova-Sırbistan Sınırında Yüksek Gerili
»  Biden Yeniden Pozitif!
»  'Akkuyu Artık Rusların Oldu' İddiası
»  Erdoğan’a‘Bay Kemal’li Fındık Eleştirisi
»  Fındık Fiyatı Hüsrana Uğrattı
»  Terzi Fikri Yeniden Gündemde!
»  fındık Alım Fiyatına Tepki
»  Cemevi Saldırganı Yakalandı!
»  Ankara'da Cemevlerine Saldırı
»  "Akkuyu'da 1 Hafta İçinde Ne Oldu"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.