Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,6370
EURO
46,0463
IMKB
9.434,000
ALTIN
4.224,130
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 30 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
KRT'de Direniş Anlaşma Getirdi
KRT de Direniş Anlaşma Getirdi
 
KRT çalışanlarının maaş ve yemek ücretlerinin ödenmemesi nedeniyle başlattığı 20 günlük direniş sona erdi. DİSK Basın-İş Sendikası, ödeme takvimi konusunda işverenle uzlaşıya varıldığını ve hak edişlerin temmuz ayında ödeneceğini açıkladı.
 
24.6.2025 - 12:06

Kültür Radyo ve Televizyon’da (KRT) yaşanan ödeme krizine karşı başlatılan 20 günlük iş bırakma eylemi, işçilerin taleplerinin kabul edilmesiyle sonuçlandı. DİSK Basın-İş Sendikası’nın açıklamasına göre, iki ay boyunca maaş ve yemek ücretlerinin ödenmemesi üzerine 4 Haziran 2025’te başlayan direniş, 23 Haziran’da varılan uzlaşmayla sona erdi.


İşçilerin, İş Kanunu Madde 34 uyarınca iş görmekten kaçınma hakkını kullanarak yayını durdurmasının ardından, kanal bant yayına geçmişti. 18 Haziran’da yapılan ilk ödeme ile bir maaş işçilere verilirken, kalan ödemelerin temmuz ayı içinde yapılacağı belirtildi. Ödeme takviminin KRT yönetimi tarafından kamuoyuna şeffaf bir şekilde duyurulacağı ve kimsenin mağdur edilmeyeceği vurgulandı.

Sendika, bu sürecin dünya basın tarihinde nadir örneklerden biri olduğunu belirterek, 158 işçinin hem muhatap kabul edildiğini hem de alacaklarına kavuştuğunu ifade etti. DİSK Basın-İş, “KRT işçileri kazandı, hepimiz kazandık!” ifadesiyle direnişin olumlu sonuçlandığını duyurdu.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


RTÜK'ten Fatih Altaylı Kararı

Altaylı Cezaevinden Mesaj Gönderdi!

MedyaDayanışma Grubundan Altaylı Tepkisi
»  Altaylı'nın Tutuklanmasına Tepkiler
»  Fatih Altaylı Cezaevinde
»  Fatih Altaylı Gözaltına Alındı
»  Ahmet Hakan Hangi Bakanın Lüks Yatında?
»  En Güvenilen Medya Kuruluşu Belli Oldu
»  NOW Haber'de Selçuk Tepeli Depremi
»  Flaş Haber'de İşten Çıkarmalara Devam
»  Foto Muhabirleri Derneği 41 Yaşında
»  Mahiroğlu’ndan Gözaltı Kararına Tepki
»  Halk TV İçin Kayyum İddiası!
»   HaberTürk'e FlaşTransfer
»   Beyaz TV'ye Fuhuş Soruşturması
»  KRT Emekçileri Direnişte
»  KRT'de Maaş Krizi,3 Aydır Maaş Ödenmiyor
»  Gazeteci Yazar Nihat Genç'ten Kötü Haber
»  Gazeteci Gökhan Özbek Hayatını Kaybetti
»  bianet Editörü Tuğçe Yılmaz'a Gözaltı
»  TRT Spikerinin Olaylı Ödül Gecesi
»  SÖZCÜ TV'ye Karartma Cezasına Durdurma
»  Ali Koç'tan Sözcü'ye'Baklava' Cezası
»  Flaş Haber'de Sular Durulmuyor!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.