Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3993
EURO
34,8101
IMKB
10.209,000
ALTIN
2.404,810
 
Hava Durumu ANKARA
11 / 17 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Kadınlar, Erkeklerden Daha Dindar!
Kadınlar, Erkeklerden Daha Dindar!
 
Dünya üzerinde 192 ülkede yapılan araştırmaya göre, “Din hayatımızda daha önemli” diyen kadınların oranı yüzde 60 iken, erkeklerinki yüzde 47..
 
27.3.2016 - 11:25

Dünya üzerindeki 192 ülkede yapılan bir araştırma kadınların erkeklerden daha dindar olduğunu ortaya çıkardı. ABD’nin başkenti Washington’da 2004’ten beri pek çok çalışmaya imza atan Pew Araştırma Merkezi’nin yaptığı çalışmaya göre araştırmaya katılan ve  “Din hayatımızda daha önemli” diyen kadınların oranı yüzde 60 iken, erkeklerinki yüzde 47. Japonya’dan Uruguay’a 192 ülkede 20 yaş üstü kadın ve erkekler arasında yapılan araştırmada 61 ülkede dindar kadınların sayısı erkeklerin iki katı. Geri kalan 131 ülkede ise dine bağlı kadın ve erkeklerin sayısı eşit.

Karar'dan İnci Döndaş'ın haberine göre, ibadet etme açısında Müslüman kadın ve erkekler arasında rakamsal olarak büyük fark yokken, aynı şeyi Hristiyan kadın ve erkekler için söylemek mümkün değil. Araştırma kapsamında 84 ülkede insanlara hangi sıklıkla ibadet ettiği soruldu. 43 ülkeden gelen yanıtlar, kadınların daha çok dua ettiğini gösterdi. Sadece İsrail’de bu üstünlük değişti. Orada günlük dua eden erkeklerin sayısı kadınları geçti. Geri kalan ülkelerde ise sayı eşit çıktı. Aradaki fark Peru, Şili ve ABD’de yüzde 10. Toplam 29 ülkenin kıstas alındığı raporda bu oran Güney Kore’de yüzde 23 g.rünürken, Yunanistan’da yüzde 25’e çıkıyor. 53 ülkede ise ibadet mekanlarına gidenler arasında kadınlar daha fazla. Kadınların daha çok ibadet ettiği ilk beş ülke Yunanistan, İtalya, Şili, Kolombiya, Arjantin.

Müslüman kadın ve erkekler dindarlık seviyelerinde Hristiyan kadın ve erkeklerden daha fazla birbiriyle benzeşiyor. 40 ülkedeki Müslümanların ibadet alışkanlıklarına bakıldığında Müslüman kadınlar gün içinde daha çok ibadet ediyor. Aradaki oran ise yüzde 2. İslam ülkelerinde ibadethanelere giden erkeklerin sayısı kadınlara göre daha fazla. Erkeklerin oranı yüzde 70, kadınların ise yüzde 40. Bu, ABD’de daha düşük, yüzde 20 civarında. Türkiye’de ise ibadethaneye gidenlerin ezici bir çoğunluğu erkekler.

Araştırma kapsamında insanlara dinin özel hayatlarında ne kadar önemli olduğu da soruldu. Katılımcılara “din sizin için önemli mi, önemsiz mi, çok mu önemli, nasıl önemli” soruları yöneltildi. “Önemli” diyen kadın ve erkeklerin sayısı eşit. 36 ülkede ‘Din günlük hayatımda önemli’ diyen kadınların sayısı erkeklerden hayli fazla. Bu sorunun yanıtına göre sadece İsrail ve Mozambik’teki erkeklerin sayısı kadınların sayısını geçti.

Hristiyanlar arasındaki inanç bağlılığı bölgelere göre farklılık gösteriyor. Örneğin Arjantin’de gün içinde dini vecibelerini yerine getiren kadınların sayısı erkeklerden yüzde 20 daha fazla. ABD’de kadın erkekler, ekonomik anlamda gü.lü olan Kanada ve İngiltere gibi ülkelerde yaşayanlara oranla dinlerine daha bağlı. Erkeklerin kadınlardan daha az dindar olması bu sonucu etkilemiyor. ABD’de kendisini dine bağlı olmayan görenlerin arasında kadınların sayısı erkeklerden az.

Araştırmaya göre ateistlerde
erkekler çoğunlukta

Araştırma dini bağlılığı tespit ederken Avustralya, İngiltere, Çin, Fransa, Almanya, İspanya, ABD ve Uruguay’daki ateistlerin çoğunluğunun erkek olduğunu ortaya koydu. Bu ülkelerdeki ateist kişiler yüzde 59 iken, kadınların oranı yüzde 41. Örneğin ABD ve Uruguay’daki üç erkekten ikisi ateist.

Cennet, cehennem, melekler...

Dindarlık konusunda yapılan araştırmada katılımcılara “Cennet, cehennem ve meleklere” inanıp inanmadıkları da soruldu. Bu konudaki inanç 63 ülkede kadın ve erkek arasında eşit seviyede. Diğer oranlara baktığımızda ise bu 63 ülke dışında bazı yerlerde kadınlar ve erkeklerin cehennemin varlığına olan inancı eşit. Çoğu ülkede cennete inananların çoğunluğu kadın. Sadece Lübnan’da cennete inanlar arasında erkeklerin sayısı kadınlardan fazla. Pakistan’da meleklere daha çok erkekler inanıyor.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Saatleri İleri Almayı Unutmayın!

Ay’ın Ekseni 200 Kilometre Kaydı

Beyaz Gölge'nin Efsane Koçu Öldü
»  Facebook'la Gelen Evlilik Kabusu!
»  İphone SE'den Şaşırtan Fiyat!
»  Chrome'un Tasarımı Değişiyor
»  Facebook'ta Yeni Oyun!
»  Aktarlara Bitkisel Şifa Satş Yasağı!
»  WhatsApp''ta Önemli Değişiklik
»  Patates'i Sakın Buzdolabında Saklamayın!
»  Sağlıkçılara Sosyal Medya Yasağı!
»  iPhone 7'nin ilk görüntüsü yayınlandı
»  Son 80 Yılın En Sıcak Yazı Geliyor!
»  İphone Kullananlar Dikkat!
»  Facebook ve Twitter Kullanıcıları Dikkat
»  Suriyeli Kdınların Dörtte Biri Hamile
»  Facebook'ta Aldanmayın, Bunu paylaşmayın
»  Maydanoz'un Fazlası Zarar!
»  İphone 7 S'e Yeni Ekran!
»  Hastane Yanında İsyan Ettiren Yıkım
»  Facebook'ta Bunu Yapan Yandı!
»  SaatlerNe Zaman İleri Alınacak?
»  Neden Coğrafi İşaretlere özel Yasa Yok!
»  Limonlu Su içmenin İçmenin 7 Yararı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.