Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5020
EURO
34,6037
IMKB
9.548,000
ALTIN
2.499,640
 
Hava Durumu ANKARA
11 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Kaftancıoğlu'ndan O Atamaya İlk Yorum
Kaftancıoğlu ndan O Atamaya İlk Yorum
 
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından İSBAK'a atanması tepki çeken Bahattin Yetkin'le ilgili ilk kez konuştu.
 
13.8.2019 - 00:14

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri A.Ş.’nin (İSBAK) başına atanması tepki çeken Bahattin Yetkin’le ilgili ilk kez konuştu.

Kaftancıoğlu, Yetkin’in atanması ve daha sonra İmamoğlu’nun isteği üzerine istifa etmesini ‘ufak bir yol kazası’ olarak nitelendirdi.

Independent Türkçe’den Can Bursalı’ya konuşan Kaftancıoğlu, “16 milyon İstanbullu bize inanmaya, güvenmeye devam etsin. Ufak bir yol kazası oldu. Elbette hatalar olabilir ancak önemli olan bu hataları görüp hızlıca düzeltmektir” dedi.

AKP Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba’nın belediye başkanlığı döneminde Şanlıurfa Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü olarak görev yapan M. Bahaddin Yetkin’in İmamoğlu tarafından İSBAK’ın başına getirilmesi tepki çekmişti.

Yetkin’in 2011 Genel Seçimleri’nde AKP’den Şanlıurfa Milletvekilliği için aday adayı olduğu hatırlatılırken; aynı zamanda muhalefet liderleri Kemal Kılıçdaroğlu ile Meral Akşener hakkında da hakaret içeren videolar paylaştığı, bunları beğendiği ifade edilmişti.

İmamoğlu konuyla ilgili olarak “Şunu söyleyeyim arkadaşlarımızın yaptığı incelemeler liyakat ve tecrübe üzerineydi. Ve bu kavramlar üzerinden hareketle tercihler yapıldı. Bize sunuldu. Biz de detayı ile inceledik baktık. Arkadaşlarımızla sohbet ettik.

Daha önce sahada konuştuğumuz gibi siyasi ve bunun gibi birtakım unsurlara takılmadık. Başarı beceri ve liyakat kısmı ile ilgilendik atamalar da bu yönde yapıldı” şeklinde konuşurken; Yetkin ise tepkiler üzerine cumartesi günü istifa etmişti.

Yetkin: Kaftancıoğlu’nun yaşamış olduğu olayı kınayan insanlar bize aynısını yaşattılar
Yetkin, istifa etmesinin ardından yaptığı açıklamada,  “Açık söyleyeyim, ben hiçbir zaman fikirlerimden dolayı pişman değilim” demişti.

Kaftancıoğlu hakkında yıllar önce yaptığı sosyal medya paylaşımları sebebiyle açılan davayı da hatıratan Yetkin, şunları söylemişti:

“Sayın Kaftancıoğlu’nun 7 yıl önce paylaşmış olduğu tweetler nedeniyle yaşamış olduğu olayı kınayan insanlar bize aynısını yaşattılar. Bu paylaşımların içeriklerinden fazla bahsetmek istemiyorum. Değerli kılınmış olacaklarını bileceklerini biliyorum. O nedenle cevap vermedim, vermeyeceğim. Ülke açısından üzücü bir olay. Geçmişinde neyse öyle gözüken takdir edilmelidir. Herkesin fikri ve düşünce yapısı kendisine özgüdür. Ve ona özgürlük tanınmalıdır. Arkadaşlarım bana da aynı kampanyayı başlatalım dediler. Kabul etmedim. Binlerce tehdit alıyorum. Hakaretleri söylememe gerek yok.

Onlara şöyle cevap vereyim; Yavuz Sultan Selim’e kötü bir hediye gelince, o kişiye İstanbul’un en güzel lokumlarından çok muhteşem bir sandıkta yaptırıp gönderir. İçine de şu notu bırakır; ‘Herkes muhatabına kendi yediğinden ikram eder. Ben de size İstanbulumuzun en güzel lokumlarını gönderiyorum’ demiş. Başka ne diyeyim."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Kılıçdaroğlu’dan Deniz Baykal’a bayram z

Erdoğan'dan AK Parti'ye Bayram Mesajı

İmralı'ya Bayram Ziyareti
»  Flaş.. Hükümet ile Türk-İş Anlaştı
»  Akar: Gücümüzü Test Etmesinler
»  Bahçeli: Artık İyimserim
»  Bülent Turan'a'O İsimleri Açıkl' Çağrısı
»  F 35 Yoksa Su 35 Masada!
»  Bayram Mesajında 'Beka' Vurgusu
»  Bayram Mesajında Operasyon Sinyali
»  HDP,Gülen Çağrısına Nede Katılmadı?
»  TBMM'den ABD'ye Fethullah Gülen Çağrısı
»  İmamoğlu, Erdoğan'ın Damadı İle Buluştu
»  YÖK'ten ODTÜ Rektörü Hakkında Karar
»  Cimer'e Soru Sorulamıyor İddiası
»  Masak Başkanı Görevden Alındı
»  Diyanet Hangi Marketleri Hedef Gösterdi?
»  Yiğit Bulut'tan Babacan'a Düello Teklifi
»  "Babacan Partisini Sonbaharda Kuracak"
»  İBB'de 'Millet'Ayrılığı
»  Akşener’den Erdoğan’a KazDağları Çağrısı
»  İzmir ve Denizli'de Korkutan Depremler
»  İmamoğlu, İBB Üst Yönetimini Tanıttı
»  BDDK açıkladı: 74 il Borç Batağında
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.