Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Kandil'den HDP'ye Seçim Ayarı!
Kandil den HDP ye Seçim Ayarı!
 
KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık, HDP'nin bağımsız adaylarla seçime girmesine karşı olduklarını söyledi. Bayık,'' Biz şunun veya bunun parlamenter olması için mücadele etmiyoruz . Bu açıdan seçimlerde bağımsız adaylarla değil, HDP ile girilmesi gerekiyor '' dedi.
 
20.12.2014 - 14:14

Bayık, Kandil’de Evrensel’ Gazetesi'nden Fatih POLAT-Hüseyin DENİZ'in sorularını yanıtladı. Bayık, çözüm süreci, silah bırakma ve seçimlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bayık'ın 2015 seçimlerine yönelik açıklamaları şöyle::

''Şimdi çeşitli güçler ne düşünür bilemem. Ama biz PKK olarak seçimlere bağımsız adaylarla girilmesini kesinlikle yanlış görüyoruz. Çok geri bir adım olarak görüyoruz. Bu Türk devletinin ve iktidarının istemidir. Bağımsız adaylarla girilirse belki diyelim 40 milletvekili parlamentoya girebilir.

Belki bazılarının istemleri yerine getirilmiş olabilir. Biz şunun veya bunun parlamenter olması için mücadele etmiyoruz. Biz Türkiye’nin demokratikleştirilmesi ve buna bağlı olarak Kürt sorunundan tutalım, Alevi sorununa kadar çeşitli halkların sorunlarına kadar, tüm bu sorunların çözümü için mücadele ediyoruz. Bu açıdan Önder Apo’nun geliştirdiği bir proje var Türkiye’de. HDP projesi. Bu herhangi bir parti, bu partinin seçimlere girmesi, milletvekilleri parlamentoya taşınması anlamına gelmiyor. Eğer böyle anlaşılırsa o çok sığ bir yaklaşım olur.

HDP projesi Türkiye toplumunu, demokratikleştirmek isteyen bir projedir. Devletinden toplumuna kadar, siyaseti demokratikleştirmeyi hedefliyor. Bu açıdan seçimlerde bağımsız adaylarla değil, HDP ile girilmesi gerekiyor. Bu projeden geriye adım atılmaması gerekiyor. Türk devleti, hükümeti çeşitli çevreler, bu projeyi boşa çıkarmak için bağımsız adaylarla girilmesi gerektiğini empoze etmeye çalışıyorlar. Hatta, ‘Barajın altında kalınabilir, milletvekillikleri kaybedilebilir, Kürtler bir mevzi kazanmış parlamentoda, onu kaybedebilirler’, sürekli bu düşünceyi işliyorlar.  Bununla da milletvekilliği yönünde eğilimi olanların, bu eğilimlerini güçlendirmeye çalışıyorlar. Bugün Ortadoğu’da yaşanan gelişmeler, Kürdistan’da yaşanan gelişmeler, Türkiye’de yaşanan gelişmeler dikkate alındığında yaşanan bir devrim durumudur. DAİŞ’in saldırılarıyla bu devrimci durum daha da öne çekilmiştir. Şimdi devrimci hareket, sosyalist hareket, demokrasi hareketi bir hamle içindedir. Onun için demokratik siyasetin de buna paralel yürümesi gerekiyor. Eğer demokratik siyaset buna paralel yürümez ise, eskiyi tekrarlarsa o zaman demokratik siyaset bu devrimci hamleyi geriye çekmiş olur. Bu tehlikeli bir durum ortaya çıkarır. Onun için bağımsız adaylarla girmek, geçmişte olabilirdi, bu geçmişin şartlarında olmuştur. Ama şartlar şimdi çok değişmiştir. Değişen bu şartlarda bağımsız adaylarla seçimlere girmek artık çok geri bir durumu ifade eder. Bu bir tasfiyeyi ifade eder. Devrimci duruma karşı tasfiyeyi dayatmak olur ki, bu kabul edilemez.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Ankara'da Öğretmenlere Biber Gazı

Gazeteciliği Maske Olarak Kullanıyorlar!

İşte Yeni Türkiye'nin Tarihi!
»  Davutoğlu'nun Kızı Zayıf Alınca!
»  Düğün Zengin Etmiş!
»  Öcalan'la Gizli Görüşme!
»  ABD'ye Fetullah Gülen Sorusu
»  Fetullah Gülen'e Yakalama Kararı!
»  Kanal D'de 4 Üst Düzey İstifa
»  MHP'li Rtük Üyesi Sert Çıktı!
»  Bedelli Askerlikte Rekor Başvuru!
»  Ekrem Dumalı'dan Flaş Açıklamalar!
»  Fuat Avni'den bomba iddia!
»  Flaş.. 14 Aralık'ta karar açıklandı
»  Arınç'tan Flaş 14 Aralık Açıklamaları
»  FLAŞ.. Emir Sarıgül İstifa etti!
»  Gül Huber Köşkü'nden Taşınıyor!
»  Haşim Kılıç'ın Yerine Kim Gelecek?
»  Kılıçdaroğlu Ne Demek İstedi?
»  Sarıgülden Hayri İnönü'ye Jet Yanıt!
»  ''Beni tehdit eden Mustafa Sarıgül''
»  62 Hakim ve Savcının Görev Yeri Değişti
»  Flaş.. Mahkemeden Gece Açıklaması!
»  Denizde Can Pazarı!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.