Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5289
EURO
34,9441
IMKB
9.717,000
ALTIN
2.438,860
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Kaset Davasında Flaş Gelişme
Kaset Davasında Flaş Gelişme
 
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Meral Akşener`in avukatlarının talebi üzerine "kaset iddiasıyla hakaret" davasında tanık olarak ifade verecek.
 
9.2.2016 - 18:43

Mahkeme, Görmez'in yanısıra Kemalettin Özdemir'in de tanık olarak dinlenmeleri için Ankara Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi`ne talimat yazılmasını kararlaştırdı.
Eski MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener`e “kaset iddiasıyla hakaret” davasının ilk duruşması görüldü. “Kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan 2 yıl 4`er aya kadar hapisleri istenen sanıklar Latif Erdoğan ve Cemil Barlas, hakaret kasıtlarının olmadığını söylediler. Meral Akşener'in avukatları ise o dönem yaklaşan seçimler nedeniyle müvekkillerinin küçük düşürülmesi amacıyla programın kurgulandığını söylediler. Mahkeme, Akşener'in avukatlarının talebi üzerine kaset iddiası hakkında bilgileri olduğu gerekçesiyle Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile Kemalettin Özdemir`in tanık olarak dinlenmeleri için Ankara Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi`ne talimat yazılmasına karar verildi.

Meral Akşener'in avukatları ise Cemil Barlas`ın savunmasına itiraz ederek programın öncesinden A Haber'in internet sitesinde ve programın alt yazılarında müvekkilleriyle ilgili kaset iddiasının konuşulacağının belirtildiğini ifade ettiler. Akşener'in avukatlarından Meral Alemdar, “Sanık Cemil Barlas, Latif Erdoğan'ın konuşmasının yolunu açacak şekilde beyanlarda bulunmuştur. Meclis Başkanvekilliği yapmış ve o anda milletvekili olan bir kişiye karşı hakarette bulunulmuştur. Asıl amaç yaklaşan seçimler nedeniyle milletin kafasında bir takım algılar oluşturmak ve müvekkilimizi küçük düşürmeye yöneliktir. Kurgulanmış bir programdır” dedi.

Sanık Latif Erdoğan da programda bir kaset olayının olduğunu söylediğini ifade ederek “Şikayetçinin bu kaset nedeniyle zor durumda kaldığı için konuşturulabileceğini söyledim. Ne tür kaset olduğu soruldu. Ben de `Herhalde bir kadın için uygun olmayan kaset` dedim. Bu kasetin komplo olduğunu da söyledim ve konu kapandı” dedi. Konu basında yer alınca ertesi gün yazılı açıklama yaptığını söyleyen Erdoğan, “Bundan 1,5 yıl önce bir programda Kemalettin Özdemir ile ilgili kaset konusu soruldu. Özdemir ve Akşener ile ilgili kaset iddiası aynı kasettir. Özdemir ile aynı evde kaldığımızı, nezih bir insan olduğunu, kaset iddiasının iftira olduğunu belirttim” diye konuştu. Kemalettin Özdemir ile ilgili kasedi eski Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil 'İstersen izleteyim' dediğini de aktaran sanık Latif Erdoğan, kendisinin kabul etmediğini belirtti.

TANIK DİNLENDİ

Tanık olarak dinlenen programın sunucusu Can Okanar, haber konularını kendisinin seçtiğini belirtti. Okanar, sanık Latif Erdoğan`ın kaset iddiası üzerine “Bu iddia mı, bilgi mi?” diye sorduğunu, Erdoğan`ın da “Bilgi” diye cevap verdiğini söyledi.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI`NIN TANIK OLARAK TALİMATLA İFADESİ ALINACAK

Meral Akşener'in avukatları söz konusu kaset iddiasıyla ilgili Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in de bilgisi olduğu gerekçesiyle tanık olarak dinlenmesini istedi. Avukatlar ayrıca, Kemalettin Özdemir`in de tanık olarak dinlenmesini talep etti. Talebi kabul eden mahkeme, tanıkların ifadesinin alınmak üzere bulunduğu Ankara Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi`ne talimat yazılmasına karar verdi. Duruşma ertelendi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


2 Özel Harekatçı Şehit Oldu!

Davuoğlu'na 10 Maddelik Çağrı!

Demirtaş'tan Toplu Katliam İddiası!
»  Memmurları Taşıyan Araçta Patlama,2 Ölü
»  Hürriyet'te üst Düzey Ayrılık
»  Bahçeli Yeniden Kürsüde
»  Bahçeli, Devletin Parasına Kıyamadı
»  Cizre'de Cenaze Belirsizliği!
»  Cizre'de Aslında Ne Oldu?
»  ABD'den Flaş YPG Açıklaması
»  Fuat Avni'den Yeni İddialar!
»  "600 Bin Yeni Mülteci Gelmesi Muhtemel"
»  Bahçeli'ye Karanfilli Karşılama!
»  Hakkari'de Hain Tuzak,1Polis Şehit
»  Bu Kez Çelik Yazdı, Arınç Retweetledi!
»  Kooperatiflere Baskı Meclis Gündeminde
»  Komutanlara İadei İtibar!
»  Piyasa Hareketlendi, Dolar Ve Altın Uçtu
»  "Balbay Partiden Atılabilir"
»  Ege'de Facia, 33 Ölü
»  Ve Mahmut Efendi Külliyesi Yıkıldı!
»  Cizre'deki Operasyonda Flaş Gelişme
»  CHP Gençlik Kurultayında Olay!
»  AK Parti'den Kilis için Nobel Başvurusu
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.