Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4474
EURO
34,7826
IMKB
9.530,000
ALTIN
2.478,610
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Kayıp Furkan'ın Babası Tutuklandı
Kayıp Furkan ın Babası Tutuklandı
 
Erzurum'un Karaçoban ilçesine bağlı kırsal Budaklı Mahallesi'nde 17 Nisan'da kaybolan Furkan Yiğit'in (4) kaybolmasından 5 gün sonra 'kasten öldürme' şüphesi üzerine gözaltına alınan babası tutuklandı.
 
26.4.2019 - 00:10

8 gün önce kayboldu
Karaçoban'a 10 kilometre uzaklıktaki kırsal Budaklı Mahallesi'nde yaşayan Gülperi- Fehim Yiğit çiftinin 3 çocuğundan en küçüğü olan Furkan, 17 Nisan Çarşamba günü saat 13.30 sıralarında kayboldu. Furkan'ı bulmak için yaklaşık 100 jandarma, 40 komando, 20 köy korucusu ve 22 AFAD personeli arama çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarda jandarmanın kadavra köpeği 'Pelte' ve arama kurtarma köpeği 'Gurbet' de yer alıyor. İş makineleriyle de arazide oyuklar açıldı. AFAD ekipleri de eriyen karlarla yükselen Kocasu Çayı'nda 10 kilometrelik bir alanda hem su altında, hem de su yüzeyinde Furkan'ı aradı. Ancak Furkan'a ulaşılamadı. Olayla ilgili Hınıs Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Aile üyeleri gözaltına alındı
Furkan'ı arama çalışmaları sürürken, baba Fehim Yiğit 21 Nisan'da jandarma ekiplerine "Çocuğumu öldürüp mezara gömdüm" dedi. Bunun üzerine köye Cumhuriyet savcısı ve olay yeri inceleme ekipleri geldi, cenaze aracı sevk edildi. Cumhuriyet savcısı gözetiminde olay yeri inceleme ekipleri tarafından şüphelenilen bir mezar açıldı. Ancak mezarlıktan 3 yıl önce ölen bir çocuğa ait kemiklere ulaşıldı. Mezar yerinin çocuğun ailesince teşhis edildiği ve bu kemiklerin Furkan'a ait olmadığı belirtildi. Mezar açıldıktan sonra ise Furkan'ın babası Fehim Yiğit jandarmaya verdiği ifadeyi kabul etmedi. Soruşturma kapsamında şüpheli bulunan ve en son Furkan'ı evin önüne bıraktığını öne süren babası Fehim, dedesi Eset, babaannesi Hatmi Sultan ile zihinsel engelli olduğu belirtilen amca Yusuf Yiğit, 21 Nisan akşamı jandarma tarafından gözaltına aldı.

Ailenin gözaltına alınmasıyla ilgili Hınıs Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Olayın haber alınmasından itibaren Cumhuriyet Başsavcılığımızca da soruşturma başlatılmış ve gelişmeler doğrultusunda 'kasten öldürme' suçu şüphesine istinaden, 21 Nisan 2019 tarihinde şüpheliler E.Y., H.S.Y., Y.Y. ve F.Y. gözaltına alınmıştır. Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülmekte olan soruşturma işlemlerine etkin ve hızlı bir şekilde titizlikle devam edilmekte olup, soruşturma kapsamında soruşturmayla ilintili değişen gelişmelerin olması durumunda kamuoyu bilgilendirilecektir" denildi.

Baba tutuklandı
Karaçoban İlçe Jandarma Komutanlığında 4 gün sorguda kalan aile, bugün sabah saatlerinde adliye sevk edildi. Sağlık kontrolünden geçirilen 4 şüpheli, jandarma ekiplerince geniş güvenlik önlemleri altında Hınıs Adliyesi'ne getirildi. Baba Fehim, dede Eset, babaanne Hatmi Sultan ile zihinsel engelli amca Yusuf Yiğit'in savcılıktaki sorgusu sona erdi. Furkan Yiğit'in (4) kaybolmasından 5 gün sonra 'kasten öldürme' şüphesi üzerine gözaltına alınan babası tutuklandı



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Küçükçekmece Sapığı Yakalandı

İzmir'de Askeri Birlikte Patlama,1 Şehit

Tacizciyi kaydetti,Yaşadıklarını Anlattı
»  İşte Yılın En Güzel Kadını
»  Metrobüs'te Cinsel Saldırı
»  Erzurum'da Kan Donduran Şüphe
»  Palu Ailesini Korku Filmi Yapacak!
»  ATM'lerdeki Sahte Paraya Dikkat
»  Kadıköy'de Kadın Cinayeti
»  Şanlıurfa'da Vahşet
»  Ramazan Bayramında 9 Gün Tatil Kararı
»  70 Bin Dolara Testis Nakli!
»  Meteoroloj'den Kuğu Fırtınası Uyarısı
»  ODTÜ Rektörü :Anlaşmayı Öğrenciler Bozdu
»  Kızkardeşler Cinayetinde Korkunç Geçek
»  Ankara Çubuk'ta Köpek Katliamı:
»  Hac Fiyatlarına Riyal Zammı!
»  Küresel Grip Salgını Uyarısı
»  Afyon'da 2 Kız Kardeşe Korkunç İnfaz
»  ODTÜ'de Bahar Şenliğine Rektörlük Engeli
»  Rusya'dan Facebook'a ceza
»  Ankara'da Köpek Katliamı!
»  Müge Anlı'da Bir İtiraf Daha
»  Palu Ailesi Davasında KanDonduran Sözler
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.