Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3859
EURO
35,0259
IMKB
9,080
ALTIN
2.324,450
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Kılıçdaroğlu’ndan Başbakan'a 11 Soru!
Kılıçdaroğlu’ndan Başbakan a 11 Soru!
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım tarafından yanıtlanması istemiyle IŞİD'le ilgili 11 soruyu kamuoyuyla paylaştı
 
30.6.2016 - 14:12

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Çoğulcu Demokrasi ve Parlamenter Sistem’ konulu çalıştaya katıldı. Ankara’da düzenlenen hukuk çalıştayının açılışı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yaşanan terör saldırısıyla ilgili konuştu. Canlı bomba saldırısında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyen Kılıçdaroğlu, 78 milyon vatandaş adına Başbakan Binali Yıldırım’a IŞİD’le ilgili 11 soru yöneltti. Kılıçdaroğlu, “Sadece biz değil, bu ülkede yaşayan 78 milyon vatandaşımız terörden şikayetçi. Ben bu aşamada doğrudan hiçbir kişiyi, kurumu şikayet konusu etmeyeceğim. Sadece hazırladığım 11 soru var. Sayın Binali Yıldırım’ın önünde de bayram tatili ve uzun bir süre var. Ben bu 11 soruya yanıt istiyorum. Bu soruları, bu ülkede yaşayan ve terörden şikayet eden bütün vatandaşlarım adına soruyorum. Şu soru yersizdir, derlerse herhangi bir vatandaşım; emin olun o soruyu geri alacağım. Ama sorduğum sorular, doğru sorulardır. Bu ülkenin insanları bKılıçdaroğlu, soruları 78 milyon vatandaş adına sorduğunu belirterek, "Hazırladığım 11 soru var. Sayın Binali Yıldırım'ın önünde de bayram tatili ve uzun bir süre var. Ben bu 11 soruya yanıt istiyorum. Bu soruları, bu ülkede yaşayan ve terörden şikayet eden bütün vatandaşlarım adına soruyorum. Bu ülkenin insanları bu sorulara cevap bekliyor" ifadelerini. Kılıçdaroğlu, ayrıca Meclis'te muhalefet partilerinin IŞİD hakkında verdiği araştırma önergesinin AK Parti'nin oylarıyla reddedilmesi hakkında görüşünün sorulması üzerine "IŞİD ile AKP arasında bir ideolojik akrabalık vardır. Temel nedeni budur" dedi.u sorulara cevap bekliyor. Ben de cevap bekliyorum. Beşikteki çocuk da simitçi de manav da herkes cevap bekliyor” ifadelerini kullandı. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlanması istemiyle açıkladığı 11 soru, şöyle:
“1) Musul Başkonsolosluğumuz basılıp, 49 vatandaşımız esir alınırken, hangi hükümet IŞİD’e terör örgütü demedi?
2) Hangi milletvekili ‘PKK ve IŞİD terör örgütü değildir’ dedi?
3) ‘IŞİD iyi ki varsın Allah kurşununu azaltmasın’ diyen kişi hangi partidendir?
4) IŞİD hangi iktidar döneminde Türkiye’de palazlandı ve korundu? Türkiye’nin 70 ilinden IŞİD’e katılım olduğu doğru mudur?
5) Suriye’deki çatışmalarda yaralanıp, Türkiye’ye tedavi için getirilen ve iyileştikten sonra tekrar Suriye’ye gönderilen IŞİD militanlarını hangi iktidar korudu, kol kanat gerdi?
6) Sadece Türkiye’de değil Suriye’de IŞİD’in de dahil olduğu cihatçı gruplara TIR’larla silah göndererek, onlara destek veren hangi hükümettir?
7) IŞİD’in bir terör örgütü olduğunu Milli Güvenlik Kurulu ne zaman karara bağlamıştır? Milli Güvenlik Kurulu’nun böyle bir kararı var mıdır?
8) Türkiye’de hangi savcı IŞİD terör örgütüyle ilgili bir iddianame hazırladı? FETÖ için iddianame hazırlayan savcılık IŞİD için hangi gerekçeyle hazırlayamamaktadır? Burada bir parantez açayım, Ankara saldırısı için iddianame hazırlandı denebilir. Reyhanlı için hazırlandı denebilir. Niğde için hazırlandı denebilir. Ben IŞİD terör örgütünün tümü için neden şu ana kadar iddianame hazırlanamıyor; bunu soruyorum.
9) IŞİD terör örgütünün Türkiye lideri kimdir? Herkesin bildiği bu kişi nasıl oluyor da elini kolunu sallayarak, Türkiye’de gezebiliyor? Kim ya da kimler bu kişiyi koruyor?
10) IŞİD terör örgütünün son 1 yılda yaptığı eylemler sonucu yüzlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Patlayan bu bombaların siyasi sorumlusu kim ya da kimlerdir?
11) Son patlayan bombayla ilgili olarak Sayın Başbakan yaptığı açıklamada ‘Güvenlik zafiyeti yok’ dedi. Güvenlik zafiyeti yoksa o zaman bir yönetim zafiyeti var, demektir. Sayın Başbakan bunu kabul ediyor mu?”
“FIRILDAKLAR SÜREKLİ GÖRÜŞ DEĞİŞTİRİR”

CHP lideri Kılıçdaroğlu, açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki iftar programında Mavi Marmara saldırısıyla ilgili yaptığı açıklamada dile getirdiği ‘Türkiye'den böyle bir insani yardımı götürmek için günün başbakanına mı sordunuz?’ ifadesi ve Türkiye ile İsrail arasında imzalanan mutabakat üzerinden kendisine yönelik sözleri sorulan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
“Biz Erdoğan’ın İsrail konusunda nasıl 180 derece çark ettiğini gayet iyi biliyoruz. Bana hangi gerekçelerle çark ettiğini anlatması lazım. Düne kadar en ağır eleştirileri yapan, düne kadar bana ‘Siz İsrail ağzıyla konuşuyorsunuz’ diyen, ben ‘Mavi Marmara’nın gönderilmesi doğru değildir’ dediğim halde ‘Hayır, biz bunu yapıyoruz. Arkasında duruyoruz ve göndereceğiz hatta insani yardım gönderip, blokajı kaldırmak için Türk donanması da eşlik edecektir’ diyen bir Cumhurbaşkanı, şimdi kalkmış ‘Ben söylüyorum, sen anlamıyorsun’ diyor bana. Ben gayet iyi seni anlıyorum ama sen çark ettiği için fırıldaklar biliyorsunuz sürekli görüş değiştirirler. Bu aynı zamanda narsist kişiliğe sahip olanların da genel bir tavrıdır”
“IŞİD İLE AKP ARASINDA BİR İDEOLOJİK AKRABALIK VAR”

Meclis’te muhalefet partilerinin IŞİD hakkında verdiği araştırma önergesinin AKP’nin oylarıyla reddedilmesi hakkında görüşü sorulan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “IŞİD ile AKP arasında bir ideolojik akrabalık vardır. Temel nedeni budur” diye yanıt verdi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Sosyal Medyanın Mavi Marmara Gündemi!

Hakan ŞükürYazdı, Herkes Google'da Aradı

AB ile müzakerelerde 33. fasıl açıldı
»  ABD'den Yasak Hamlesi!
»  Dün Saldıranlar Bugün Omuzlarda Taşıdı
»  Havalimanı Saldırısı 3 Aylık Planlama!
»  Efsane Polis Şefi Attila Aytek VefatEtti
»  Mültecilere Çalışma Hakkı
»  Türkiye'de 7 İl'de Sinema Yok!
»  Erdoğan'dan 'Mavi Marmara' Çıkışı!
»  Türkiye Saatlerdir Sosyal Medyasız!
»  Putin'den Canlı yayında Flaş Talimat!
»  Bahçeli'den Yeni Kurultay tarihi
»  "Kandan Beslenen Herkese Lanet Olsun"
»  Saldırıda Ölenlerin Sayısı 41'e Yükseldi
»  Erdoğan-Putin Görüşmesi Gerçekleşti
»  Canlı Bombalar Yabancı' Olabilir!
»  Meclis Terör Dinlemedi!
»  BTK'dan Sosyal Medya Uyarısı
»  Taksicilerin Fırsatçılığına Büyük Tepki
»  Saldırıyı Yapan Örgüt Açıklandı!
»  Uzmanlardan Saldırı Değerlendirmesi
»  Rusya'dan Başsağlığı Mesajı
»  Facebook,Twitter,YouTube'ta Erişim Koptu
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.