Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3859
EURO
35,0259
IMKB
9,080
ALTIN
2.324,450
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Kışla'da dayağa 4 ay ceza!
Kışla da dayağa 4 ay ceza!
 
Ankara'da, zorunlu askerlik hizmetini yerine getiren er Samet İzci'yi 'kantini geç açtığı' gerekçesiyle feci şekilde döven astsubaya, olayın üstünden 4 yıl geçtikten sonra 4 ay 5 gün hapis cezası verildi. Bu ceza da ertelendi.
 
16.9.2014 - 14:13

Ankara ’da, 2010 yılında kışlanın kantinini geç açtıkları gerekçesiyle, er S. İzci’yi bayıltana kadar dövüp kulağının zedelenmesine yol açan, er M. Deniz’i de yumruklayan Astsubay Ş. B. Köklü’ye iki ayrı suçtan toplam 4 ay 5 gün hapis cezası verildi.

Mahkeme, hükmün açıklanmasını erteledi. Dava, Asker Hakları Platformu’nun Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’nu ikaz etmesi üzerine açılıp sonuçlanan ilk yargılama olarak da kayda geçti.

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre; Er Samet İzci, 2010 yılında Ankara Yenikent Şehit Üsteğmen Hasan Şahan Kışlası’ndaki kantinde reyon sorumlusu olarak askerlik görevini yapıyordu. Aynı yıl 28 Kasım’da kantini geç açtığı için Nöbetçi Astsubay Ş. B. Köklü tarafından çağrıldı. Er İzci, kantine gittiğinde Köklü’yü karşısında buldu. Köklü, “Kantini neden açmadın?” diye sorunca “Anahtarlar bende değildi” dedi. Köklü, iddialara göre, esas duruşta bekleyen İzci’yi tekme tokat dövdü. “Sen öldüreceğim” diye bağıran Köklü, on dakika boyunca vurdu. İzci’nin ifadesine göre Köklü, “Bayıl, yoksa seni öldüreceğim” diyerek, ayağına çelme takıp yere düşürdü ve suratına tükürdü. Er İzci dayağın ardından kantinde bayıldı. Bu arada, diğer kantin sorumlusu er M. Deniz ve Ö. Bostan da bu şiddetten payını aldı. Köklü, Er Metin’in çenesine yumruk attı. Baygınlıktan sonra kendisine serum verilen İzci, kulağının duymadığını belirtince hastaneye kaldırıldı. Muayene sonucunda sol kulak zarının delindiği ifade edildi.

Astsubay Köklü’ye ceza verilmezken er İzci, hastaneden dönüşte adeta cezalandırıldı ve kendisini feci şekilde döven astsubayın emrine verildi. İddiasına göre, İzci’ye tek başına depo boyaması emredildi; “favorilerin ve saçların uzun” denilerek, birçok kez çarşı izni iptal edildi.

S. İzci, askerliği bittikten sonra ilkin www.askerhaklari.com adlı platforma başvurdu. Bu platformun yardımıyla dilekçe yazan İzci, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nun kapısını çaldı. Köklü hakkında, erler İzci, Deniz ve Bostan’a yönelik ‘müessir fiil’ (kötü muamele) savıyla Kara Kuvvetleri Komutanlığı Ankara Askeri Mahkemesi’nde dava açıldı.
 
İKİ SUÇTAN DÖRT AY BEŞ GÜN CEZA
Köklü, mahkemede yaptığı savunmada, Er İzci’nin kantini vaktinde açmadığı gibi, sakal traşı olmadığını ve gözleri uykulu bir vaziyette geldiğini, ere karşı herhangi bir kötü muamelede bulunmadığını ileri sürdü. Kendisi kantinden ayrıldıktan sonra Er İzci’nin bayıldığını ve kendisine serum verildiğini, sonra da hastaneye kaldırıldığını savundu. Nöbetçi amirin “Sana ne oldu?” diye sorması üzerine İzci’nin, “Görev yaparken düştüm. Daha önce de sık sık oluyordu” dediğini iddia etti. Tanık olarak dinlenen erler ise astsubayı yalanlayarak, Köklü’nün Er İzci’yi dövdüğünü, er Deniz’e de yumruk attığını vurguladı.

Dava, geçen 16 Temmuz’da bitti. Mahkeme, Askeri Ceza Kanunu’nun 117. maddesi gereğince Köklü’ye; er İzci’ye karşı davranışından ötürü üç ay on gün, er Deniz’e yönelik eyleminden ötürü de 25 gün hapis cezası verildi. Daha sonra hükmün açıklanmasının ertelenmesi kararlaştırıldı. Halen Adana’da yaşayan S. İzci, “Benim amacım, bu davranışın başka kimse yapılmamasını, kimseye zarar verilmemesini sağlamaktı. Ceza verilmiş olmasına sevindim” dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Devlet mühürledi, DBP İl Başkanı söktü!

Yaş 28, bedel 20 bin TL!

Okullara Mescit geliyor!
»  Şahin: ''Olacaksa Samsun olsun dedim''
»  İşte İstanbul'un yeni valisi!
»  Kuveyt elçisinden küstah tehdit!
»  PKK, 1 ayda 17 okul yaktı!
»   KATAR DÖNÜŞÜ FLAŞ AÇIKLAMALAR
»  FLAŞ.. VE TRT GENEL MÜDÜRÜ VALİ OLDU!
»  GÜNEYDOĞU'DA AÇILIM İSTİFALARI!
»  ARINÇ, KÜRTÇE OKUL İÇİN PROVOKASYON DEDİ
»  KAYSERİ'DE GÜL'Ü KARŞILAMA İLANLARI
»  KÜRTÇEOKULA MÜHÜR!
»  ''TRT'DEN HESAP SORMAZSAM NAMERDİM''
»  FLAŞ.. İSTANBUL HİLTON'DA YANGIN!
»  ''TÜRKİYE GÖKDELEN ŞAMPİYONU''
»  KILIÇDAROĞLU'NDAN IŞİD SORULARI
»  AKILLI TELEFON KULLANANLARA ÖZEL YOL!
»  ''DAVUTOĞLU, 2034'TE CUMHURBAŞKANI''
»  KÖŞK İÇİN YENİ MODACI!
»  GAZİNOCULAR KRALININ OĞLU MHP'DE
»  TÜRKİYE'NİN BÜYÜK KORKUSU!
»  ESKİ BAKANDAN SİTEM DOLU SÖZLER!
»  ''BUNU YAPANLAR MİLLİYETÇİ OLAMAZ'
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.