Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3646
EURO
34,9515
IMKB
9,080
ALTIN
2.325,130
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Kolay Doğumun Püf Noktaları!
Kolay Doğumun Püf Noktaları!
 
Doğuma Hazırlık ve Nefes Eğitmeni Dr. Sebahat Turan, doğum korkusu yaşayan annelerin kendini doğuma değil, bebeğini kucağına alacağı ilk ana odaklaması gerektiğini belirterek, kolay doğumun 10 püf noktasını anlattı.
 
23.11.2016 - 20:47

 
Aynı zamanda aktif doğum eğitmeni de olan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Sebahat Turan, doğum korkusunun her anne adayı tarafından az ya da çok yaşanan bir duygu olduğunu söyledi. Normal doğumu tercih eden annelere kolay doğum için tavsiyelerde bulunan Turan, şunları kaydetti:
 
DOĞUMA HAZIRLIK KURSU: Doğum bir kas hareketinin eylemidir. Bunu yapacak olan da sadece ve sadece sizin bedeninizdir. Doğumun zihninizde oluşturduğu olumsuz düşüncelerden arınmak ve doğuma dair bilmediğiniz soruların yanıtlarını bulmak için doğuma hazırlık kurslarına mutlaka katılın. Bu kurslarda özellikle nefes ve gevşeme eğitimleri alın.sebahat turan.JPG görüntüleniyor
 
DOĞUM YAPACAĞINIZ YERİ GÖRÜN: Doğumdan önce doğum yapacağınız hastaneyi, odayı ve hatta uygunsa doğumhaneyi görün. Zihinsel olarak imgelemenizi sağlayın ve o odada doğumunuzu hayal edin.
 
BEDENİNİZİ DİNLEYİN: Doğum pasif bir durumda olmak ya da bir mahkumiyet hali kesinlikle değildir. İç sesinizi dinleyin, aktif olarak gezinin, dolaşın, çömelin, yatmak zorunda değilsiniz,  kısaca yaşama dair özgürlüğünüzü devam ettirin, doğumda da bedeniniz  ne isterse onu yapın.
 
AYAKTA OLUN: Ayakta dolaşarak doğum sürecini geçirin. Bu durum yer çekimini aktif olarak kullanmanızı sağlar. Bebek de çok kolay aşağı doğru iner. Sırt üstü veya yarı yatar pozisyonda doğurmak hem zamansal olarak doğum eylemini uzatmakta, hem de doğal bir eylem olan doğumu medikalize etmektir.
 
HORMONUN ETKİSİ: Aktif doğumda doğal hormonların engellenmeden salınımı ile fizyolojik doğum eylemi kendiliğinden ilerler. Yükselen endorfinler (doğal morfin) annede ağrı kesici etkisi yapar. Yükselen bu hormon seviyesi anne ve bebek güvenli bağlanmasını artırır.
 
MAHREMİYET ÖNEMLİ: Annenin ruhsal ve bedensel mahremiyetini korumak, kendisini güvende hissettirmek doğumu kolaylaştıran başka bir faktördür.
 
ILIK DUŞ OLMAZSA OLMAZ: Ilık bir duş doğumun olmazsa olmazlarındandır. Doğum ağrılarını oldukça azaltır.
 
AKTİF OLUN: Annenin muhakkak doğumda aktif olması ve desteklenmesi gerekir. Doğum yarı içgüdüsel, yarı öğrenilen bir güç yolculuğudur. Hamilelik boyunca fiziksel, ruhsal ve duygusal bir hazırlık dönemine ihtiyaç duyar.
 
GÜCÜ KEŞFEDİN: Doğumunda aktif rol oynayan bir anne içindeki mücadeleci kadın ruhunu keşfeder. Bebeği ile güvenli bağlanmasını yaşar. Doğumun  insan bedeninde yarattığı onca güzelliğe rağmen,  anne olmanın gücü kadına yeniden yaşam enerjisi verir.
 
DOKTORUNUZLA KONUŞUN: Doğumdan önce hekiminizle mutlaka bedeninizde yapacağı müdahaleleri ve isteklerinizi konuşun. O gün geldiğinde hayal kırıklığına uğramayın.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Erkeklik Hastalık mı?

Facebook'ta Yeni Virüse Dikkat!

Telefon Şarjını en Çok Yiyen Uygulamala
»  Zeytinyağı Kalitesi Neden Bozuldu?
»  Diyabet kanser riskini arttırıyor!
»  Sakinleştiren ve Mutluluk Veren 5 Koku!
»  Ehliyet Yenilemede Son Gün Ne Zaman?
»  Gökyüzünde Süper Ay Heyecanı
»  İnternette Şantaja Direnen Kadınlar!
»  Acı Biber Zararlı mı?
»  Aldatılmak İstemeyenler Dikkat!
»  Çocuk Gelin Doğurdu, Öldü
»  "Simit Sigaradan Daha Tehlikeli"!
»  "En İyi Aşı Ev Yoğurdu"
»  Hayvanlar İntihar Eder mi?
»  Klavyeler Yakında Tarih Olacak!
»  Ehliyet Sınavlarına Yeni Standart!
»  İphon 7 Alacakları Üzecek Haber
»  Türkiye'de Yaşam Beklentisi 10 Yıl Arttı
»  Uçakta Nereye Oturmalı?
»  Kızılay-Batıkent Şöhret Hattı
»  Rirm Bozukluğu Deyip Geçmeyin!
»  6 liralık Kuponla 1.3 Milyon Kazandı!
»  Kaya Tuzu Masalına Kanmayın
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.