Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3671
EURO
34,7184
IMKB
10.180,000
ALTIN
2.400,090
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 17 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Konya'da İkinci Kadir Şeker Vakası
Konya da İkinci Kadir Şeker Vakası
 
Dövülen kadını kurtarmak isterken öldürülen Çumralıgil'in ailesi: Kadının çelişkili ifadeleri bizi üzüyor
 
30.5.2021 - 11:36

Konya’da şiddete uğrayan kadını kurtarmak için arkadaşıyla araya giren ama tacizcilerin bıçak darbeleri sonucu hayatını kaybeden 35 yaşındaki Çumralıgil’in ailesi hem üzgün hem sitemkar. Baba Çumralıgil, "Olaydaki kadının daha sonraki çelişkili ifadeleri bizi üzüyor" dedi; enişte de "O kadının Orhan’ın arkasında durması gerekiyor" mesajı verdi.

Konya’da iki erkeğin taciz ve şiddetine maruz kalan kadını kurtarmak isterken bıçaklı saldırıya uğrayan iki arkadaştan, hayatını kaybeden Orhan Çumralıgil'in babası konuştu.

'Yardım isteyene yardım etmeyelim mi yani?'
Sigortacılık yapan ve aynı zamanda yüzme ve boks antrenörü de olan Orhan Çumralıgil'in eski milli boksör babası Turhan Çumralıgil, oğlunun insanlık görevini yerine getirirken canından olduğunu söyledi: "Oğlum yapılması gerekeni, insanlık görevini yaptı. Ama maalesef üzülüyoruz. Temiz bir çocuktu, yapılması gerekeni yaptı. Yardım isteyene yardım etmeyelim mi yani? Olaydaki kadının daha sonraki çelişkili ifadeleri bizi üzüyor. Kadınlar için üzülüyorum. Kadınların bu duruma sahip çıkması gerekiyor, destek olması gerekiyor. Beklentim, en ağır cezayı alması."

Serebral palsi (beyin felci) hastası 5 yaşındaki torunu Elif’in henüz babasının öldüğünü bilemediğini söyleyen Turhan Çumralıgil, “Torunum babasının öldüğünü daha idrak edemiyor. Günlerdir yolunu gözlüyor. Her kapı zili çaldığında babam geldi diye seviniyor” diye konuştu.

'Kadın cinayetlerini durdurmak istiyorsak, Kadir Şeker olayında olduğu gibi kadınların ifadesini değiştirmemesi gerekiyor'

Orhan Çumralıgil’in çocuklara ücretsiz yüzme eğitimi de verdiğini söyleyen enişte Hikmet Fatih Dinçaslan da şunları söyledi: “Kardeşim gibiydi ve beni de çok severdi. Çok yiğit, mert delikanlı bir çocuktu. Bütün Konya onu severdi. Hem boks hem de yüzme antrenörüydü çocuklara ücretsiz yüzme dersleri verirdi. Herkesin yardımına koşmaya çalışırdı. O kadın ne söylerse söylesin, Orhan bu duruma kayıtsız kalamazdı. Kadının tutarsız açıklamaları yaramızı derinleştiriyor. Orhan onun için hayatını ortaya koymuş. Dündar (Kömürcü) da hayatını koymak üzereymiş.
Olaydaki kadının bu olayın arkasında durması gerekiyor. Kadın cinayetlerini durdurmak istiyorsak, Kadir Şeker olayında olduğu gibi kadınların ifadesini değiştirmemesi gerekiyor. Toplumsal duyarlılık olması gerekiyorsa, Orhan gibi insanlar her zaman müdahale ederler. O kadınla biz iletişime geçmek istemedik. Kendisinden bir başsağlığı dileği bekledik ama maalesef göremedik. Onu da anlayışla karşılıyoruz. Zulüm karşısında susan dilsiz şeytandır, Orhan da susmadı. Kadının ilk ifadesi de ortada. Çok açık net 'Yumruk attılar, yerde sürüklediler, dövdüler' diyor. Oradaki bütün insanlar balkondan atlayıp kaçarken Orhan ve Dündar olaya müdahale etmiş yiğitçe. O kadının Orhan’ın arkasında durması gerekiyor.”



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


CHP'den İntihar Raporu

CHP'li Sertel'in Acı Günü

Kurbanlıklara Yüzde 20 Zamlandı
»  Masumlar Apartmanı Dizisine Yeni Oyuncu
»  NASA'dan Türkiye Paylaşımı
»  ‘Aşının Etkisi Azalıyor 3.Doz Yapıılmalı
»  BioNTech Aşısının Yeni Partisi Geldi
»  İstanbul Göbeğinde Korkunç Cinayet
»  Survivor'da En Güçlü Yarışmacı Elendi
»  'Ekmeğe Büyük Zam Kaçınılmaz'
»   Burak Sergen Taburcu Oldu.
»  3 İl'de Terör Operasyonu
»  İki Kadın Vurularak Öldürüldü
»  Tarkan Milyonluk Teklifi Reddetti
»  O Müftü Görevden Uzaklaştırıldı
»  Yerli Aşıda Yüzde 100 Antikor
»  28 İl İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı
»  Eurovision'da Kazanan İtalya
»  Ayvalık’ta fFrtına Dehşeti
»  Kene Kabusu Yine Başladı
»  Organize Suç Çetelerine Operasyon
»  Askeri Tesise Saldırı Girişimi
»  Ünlü sanatçı Oğuz Yılmaz'dan Acı Haber!
»  Sosyal Medyadaki Akciğer Testi Doğru mu?
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.