Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
IMKB
9.693,000
ALTIN
2.496,860
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 18 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Kılıçdaroğlu:Seçim Yarın da Olsa Hazırız
Kılıçdaroğlu:Seçim Yarın da Olsa Hazırız
 
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV'de İsmail Küçükkaya'ya konuk oldu. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'adayınız kim?' sorusuna da yanıt verdi.
 
17.6.2022 - 10:05

Kılıçdaroğlu, FOX TV'de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına konuk oldu. Hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi. CHP lideri,  "Sen dön bir benzin fiyatlarına bak, peynir fiyatlarına bak, domates-salatalık fiyatlarına bak. Bunların dünyadan haberleri yok" dedi. Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adaylığı için de Erdoğan'a çağrı yaptı: Erdoğan beni çağırırsın senin televizyon kanalların var, orada sana cumhurbaşkanı adayının kim olacağını açıklayacağım.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:


Bülent Arınç'la tokalaştık, hatta bir değil iki kez tokalaştık. Tokalaşırız tabii niye tokalaşmayalım. Farklı dünya görüşlerine sahip olsak da birbirimize saygılıyız.Siyasetçilere ders verir nitelikte bir konuşmaydı. Konuşmasında AK Parti yeni kurulduğunda ve iktidar olmadığında her toplantıya gittiklerini ısrarla ifade etti. Yeri geldiğinde itiraz ettiklerini ifade etti.

Bülent Arınç'la tokalaştık, hatta bir değil iki kez tokalaştık. Tokalaşırız tabii niye tokalaşmayalım. Farklı dünya görüşlerine sahip olsak da birbirimize saygılıyız.

Siyasetçilere ders verir nitelikte bir konuşmaydı. Konuşmasında AK Parti yeni kurulduğunda ve iktidar olmadığında her toplantıya gittiklerini ısrarla ifade etti. Yeri geldiğinde itiraz ettiklerini ifade etti.

Türk Demokrasi Vakfı gibi bir vakıf demokrasiyi konuşacaksak tartışacaksak herhalde AKP'li yöneticilerin de söyleyecek sözü olması lazım. Ama gelemiyorlar, oturamıyorlar, konuşamıyorlar. Çünkü baskı altındalar, bir kişinin baskısı altındalar. O nedenle kralın çıplak olduğunu, bir kişini AK Parti'yi sonlandırdığını, bitirdiğini ifade etti. Bu ifade benim açımdan önemli aslında Türk demokrasisi için de son derece önemli bir açıklama.

'GERÇEKLERE TAHAMMÜLLERİ YOK'
Gerçekleri dinlemeye tahammül edemiyorlar. Gerçekleri gazeteciler anlatıyor, politikacılar anlatıyor. Politikacıların dokunulmazlığı var, söylerler ama gazetecilere tahammül edemiyorlar. 'Benim söylediklerimi yazacaksın' gibi bir düşünce.

Bunlar korkunun eseri. Zulmü arttırıyorlar her seferinde. Gerçeklere, muhalefete, eleştiriye tahammül edemiyorlar. Peki o zaman sen neden iktidar oldun? Ben her dediğini kabul mü edeceğim, onaylayacak mıyım? Bir ülkede demokrasinin varlık nedeni muhalefettir.

'NE SÖYLEDİĞİ NE YAPTIĞI BELLİ DEĞİL'
Bunlar gidici, gidecekler zaten. Akaryakıta zammı kim yaptı? Sen yapıyorsun kardeşim. Dış güçler falan değil sarayın oligarkları. Bir tane adam koymuşsunuz Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın başına. Ne söylediği, ne yaptığı belli değil. Gözlerine mi bakacağız, boyuna mı bakacağız, endamına mı bakacağız. Kardeşim sen dön bir benzin fiyatlarına bak, peynir fiyatlarına bak, domates-salatalık fiyatlarına bak. Bunların dünyadan haberleri yok.

Bir güreşçinin banka yönetim kurulunda ne işi var? Bu güreşçi kime, nasıl kredi verecek? Bir arkeoloğun Merkez Bankası'nda ne işi var? Bu atamalar baştan sakat.

Bir kişinin egosuyla Türkiye Cumhuriyeti devleti yönetiliyor. Hastanesi olmayan ordu olur mu? TSK'nın hastanesi, sağlık kuruluşları yok. Askeri hastaneler vardı. Geldi, 'Ben kapatıyorum' dedi, kapattı. Kim sana kapat dedi? Hangi gerekçeyle kapattın.

'KUR KORUMALI MEVDUATI KALDIRACAĞIZ'

Faizi indirdik diyor ama hangi faiz indi? Vatandaş gitsin kredi çeksin, hangi faiz inmiş görsün. Bankalar vatandaşa yüksek faizle kredi veriyor. Erdoğan kimi kandırıyor? Erdoğan birilerine para kazandırıyor, birileri köşeyi dönsün istiyor. 85 milyon insan, bir avuç insana çalışıyor.

Kur korumalı mevduatı derhal kaldıracağız. Birilerine bu avantajı niye vereceğim ya? Milletin karnı doymuyor, ben kalkacağım 100-150 bin kişiye olağanüstü faiz vereceğim.

Erdoğan beni çağırırsın senin televizyon kanalların var, orada sana cumhurbaşkanı adayının kim olacağını açıklayacağım. Yüreği yetiyorsa çıksın karşıma. Dışarıdan niye gazel okuyor.

Bilgi yok, birikim yok. Yaptığı hataların farkında değil. "Ülkemizde enflasyon yok, hayat pahalılığı var" diyor. Ya bu TÜİK'in ne olduğunu da bilmiyor. Enflasyonla hayat pahalılığının ne olduğunu bilmiyor. Bunu bilmeyen adam bir devleti yönetemez. Bir devleti yönetmeye kalkarsa bu hale gelir. Siz devleti yönetiyorsanız enflasyon nedir, pahalılık nedir bunları bileceksiniz. Aldığınız kararların yanlış olup olmadığını aklı başında birine soracaksınız.

'SEÇİM YARIN OLSA DA HAZIRIZ'
Büyük bir olasılıkla erken seçim yapacaklar, çünkü ülkeyi yönetemiyorlar. Bundan sonra geçen her günün toplum üzerindeki maliyeti daha fazla olacak, faizler daha fazla yükselecek. Göreceksiniz, felakete doğru gidiyoruz aslında. Ben ülkesini seven bir insan olarak, bir an önce bir an önce sandığa gidilmeli, milletin takdiri ortaya konmalı. Millet kimi iktidara getirmek istiyorsa getirsin ve bu sorunlar çözülsün.

Yarın seçim olsa, yarın bile seçime hazırız. Bütün vatandaşların bunu bilmesini isterim.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"Öcalan’a Görüş İzni Verilecek"

Kılıçdaroğlu:Sayın Arınç'la Tokalaştık

Ak Parti'de Bülent Arınç'a Büyük Tepki
»  Arınç: Kral Çıplak Demenin Zamanıdır
»  Atalay’dan Asgari Ücret Açıklaması
»  Olay Yaratacak Dolar Tahmini
»  MHP Diyarbakır İl Başkanlığını Kapattı
»   Asgari Ücrete Ara Zamma Formül Arayışı
»  CHP Beşli Çeteye Kapılarını Kapattı
»  Motorin 30 TL Sınırına Dayandı
»  Suriye Sınırında Dikkat Çeken Operasyon
»  CHP İstanbul İl Başkanı Kim olacak?
»  Bütçede Memur Maaşlarına Para Kalmadı!
»  Kılıçdaroğlu'nu Memnun Eden Çağrı
»  AKP'nin oyu yüzde 36, Erdoğan Yükselişte
»  Mecliste Yüksek Tansiyon
»  Kılıçdarğlu: "Biz Daha Ölmedik"...
»  CHP'den Kaftancıoğlu Açıklaması
»  Akşener'den Erdğan'a THY Göndermesi
»  Bahçeli, Yavaş ve İmamoğlu’nu Hedef Aldı
»  Yargıtay'dan Kaftancıoğlu Kararı
»  Bahçeli'den AYM'ye HDP Çağrısı
»  29 ilde FETÖ’ye Sınav Operasyonu
»  Şentop’tan, DBP’li Vekile Sert Tepki
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.