Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3436
EURO
34,8921
IMKB
10.212,000
ALTIN
2.377,630
 
Hava Durumu ANKARA
11 / 16 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Kılıçdaroğlu: Türkiye oyuna gelmemeli
Kılıçdaroğlu: Türkiye oyuna gelmemeli
 
CHP lideri Türk askerinin Suriye topraklarına girmemesi gerektiğini söyledi.
 
8.10.2014 - 08:42

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Radikal gazetesi yazarı Murat Yetkin'e konuştu. Kılıçdaroğlu uyardı:  "Türkiye'yi savaş ortamına çekmek isteyenler var. Bu oyuna gelinmemeli. Türk askerinin de böyle düşündüğüne inanıyorum. Allah Türkiye'yi savaştan korusun"
Yetkin'in yazısı şöyle;
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, hükümeti IŞİD saldırısı altındaki Kobani’ye her türlü insani yardımı yapmaya, oradaki insanları koruma altına almaya ama Suriye toprağına asker göndererek savaşın bir parçası olmamaya çağırdı.
“Türk askeri Suriye toprağına girmemeli” diyen Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi Orta Doğu’daki savaş ortamına çekmek isteyenlerin “oyununa gelinmemesi” gerektiğini “Türk askerinin de böyle düşündüğüne inandığını” söyledi.
CHP lideri, Türkiye’nin “hala IŞİD’e yardımcı olduğunu”, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın özrünün yardım konusunda değil Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile gizli kalması gereken görüşmeyi yanlış aksettirmesinden dolayı olduğunu Amerikalı yetkililerin açıklamış olduğuna dikkat çekti.
Kılıçdaroğlu Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun IŞİD’le mücadele etmek istiyorsa önce Türkiye içinde ve sınırlarındaki IŞİD faaliyetini durdurması gerektiğini söyledi. CHP lideri buna örnek olarak, tedavi gören IŞİD militanlarının durumunu gösterdi ve “İnsanlık bakımından tedaviyi yapacaksınız, savaşması için geri gitmesine izin vermeyeceksiniz, tutuklayacaksınız; bu yardım etmektir” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu dün telefonda yaptığımız görüşmede şunları söyledi:
“Kobani’ye CHP heyeti de gitti. Bizim aldığımız son bilgiler Kobani’de sivil halkın pek kalmadığı yönünde. Kalanlar da Türkiye’de koruma altına alınabilir. Türkiye Kobani’ye tabii ki her türlü insani yardımı yapmalı, ama savaşın bir unsuru olmamalı yani savaşa girmemeli.
'MİLİTANI TEDAVİ EDEBİLİRSİNİZ AMA...'
“Ben hükümetin hala IŞİD’e yardımcı olduğuna inanıyorum. Ellerindeki silahların bir kısmının, paranın bir kısmının Türkiye’den gittiğine dair bilgiler var. Zaten IŞİD yetkilileri de bunu dile getirmekten çekinmiyorlar. Dikkat ederseniz ABD Başkan Yardımcısı Biden Türkiye yardım etmiştir dediğinden dolayı özür dilemedi; Erdoğan ile gizli kalması gereken bir görüşmeyi aksettirdiği için özür diledi. ABD’den gelen son açıklama da bu yönde.
“Mesela IŞİD militanları Türkiye’de tedavi ediliyor. İnsanlık bakımından tedaviyi yapacaksınız elbette. Ama sonra o militanın tekrar savaşması için geri gitmesine izin vermeyeceksiniz, alıkoyacaksınız, gerekiyorsa tutuklayacaksınız. Bunlar ne yapıyor? Geri gönderiyor, bu yardım etmektir. Hükümet IŞİD ile mücadele etmek istiyorsa, önce IŞİD’e yardımı kessin. Türkiye’de IŞİD’e eleman devşiren hücreleri kontrol etsin, yurt dışından gelip Türkiye üzerinden IŞİD’e katılan militanlara Türkiye sınırlarını kapatsın… Özetle IŞİD’e karşı sınırlarda ve Türkiye içinde tedbir alsın.
'ASKERİN DE BÖYLE DÜŞÜNDÜĞÜNE...'
“Hükümetin önceliği IŞİD değil, Suriye’deki rejim. Ama ABD’nin ve batı ittifakının da önceliği Suriye değil, IŞİD… Nitekim tezkere görüşmelerinde bunu açıkça ifade ettik. Bugün Davutoğlu bu gerçeği kendi ağzından dünyaya açıkladı. Hükümet IŞİD’ı gerekçe göstererek Suriye’yle savaşmak istiyor… Ben ABD’nin Suriye’de bir savaşa gireceğine, Türkiye’nin de girmesini isteyeceğine fazla ihtimal vermiyorum. Bakın, “Kara birliği yönlendirilebilir” ifadesinin NATO açıklamasından çıkarıldığı bildiriliyor. Ayrıca ABD’nin Suriye konusunda Rusya ile gizli bir anlaşması da olabilir, bu yönde duyumlar da alıyoruz.
“Türk askeri Suriye toprağına girmemeli. Türkiye’yi Suriye toprağına, Orta Doğu’daki savaş ortamına çekmek isteyenler var. Bu oyuna gelmemeli. Ben Türk askerinin de böyle düşündüğüne inanıyorum.”
'ALLAH TÜRKİYE'Yİ SAVAŞTAN KORUSUN'
“Tayyip Erdoğan olağanüstü liderlik özentisiyle bütün devlet yetkilerini elinde toplamaya hevesleneli beri, durmadan olağanüstü haller yaratıyor. Önce bir "darbe" vehmiyle başladı, Ergenekon ve Balyoz davaları üzerinden olağanüstü bir durum yarattı. Bu hayalin mumu sönmeye başladığında, imdadına Gezi yetişti, yeni bir darbe ve "lobiler" hayalini bir altı ay kadar sürdürdü. Hemen sonra "paralel yapıya” geçti. Son olarak da Suriye ile ucuz bir savaş hayaline kapıldı. Ancak bu savaşın sanıldığı kadar "ucuz" olmayacağı ortaya çıktığında kendisini frenlemeyi başaramadı. Ne diyelim, Allah Türkiye’yi kendisini olağanüstü gören liderlerden, savaştan korusun.”



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Asıl paralel yapı şehirde otobüs yakıyor

İşkencenin Ses Kaydı Meclis'te!

"Gaz Kesilmeden,İblis Durmayacaktır'
»  AKP'de Vekillik Babadan Oğul'a geçecek!
»  Kılıçdaroğlu'na 'terör' soruşturması
»  'Beni bana anlatın 'toplantısı!
»  Bahçeli'nin Twitter İsyanı!
»  'Ruh Doktoru Bekaroğlu,CHP'ye iyi gelir'
»  Merkez Parti'den flaş iddia!
»  MHP, vekillerin karnesini çıkardı!
»  'Şimdi hırsızlar Mübarek oldu'!'
»  CHP'de şok istifa
»  CHP'de koltuk yarışı!
»  Abdullah Gül'den yeni parti açıklaması!
»  Kılıçdaroğlu'nu ağlatan fotoğraf!
»  Karslı: Davutoğlu Devletin Genel Müdürü
»  İşte CHP'nin yeni A takımı!
»  MHP'den sürpriz kongre kararı!
»  'Bana bilerek oy kullandırmadılar'
»  'Bu mantıkla CHP'den iktidar çıkmaz'
»  CHP'DE GÖZLER MYK'DA
»  CHP’DE CİNSİYET KOTASI ERKEKLERE YARADI
»  BEKAROĞLU RESMEN CHP PM ÜYESİ
»  "YENİ BAŞBAKANIMIZ KUKLA, KARİKATÜR"!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.