Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5123
EURO
34,9530
IMKB
9.789,000
ALTIN
2.433,940
 
Hava Durumu ANKARA
18 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Kılıçdaroğlu'na 500 bin Liralık Dava!
Kılıçdaroğlu na 500 bin Liralık Dava!
 
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 500 bin liralık tazminat davası Dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan için "cahil, hain, takoz" şeklinde ifadelerini kullandığı belirtildi
 
3.12.2020 - 16:50

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada kendisine yönelik sözleri nedeniyle, 500 bin liralık tazminat davası açtı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın’ın Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi'ne verdiği dava dilekçesinde, Kılıçdaroğlu'nun 1 Aralık’ta grup toplantısındaki konuşmasına yer verildi.
 
Dilekçede Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, "Katar firmasından talimat almakla, tefecilere para yedirmekle, Türkiye Cumhuriyeti devletini esir almakla, sömürgeci olmakla, tefecilere el avuç açmakla ve önlerinde diz çökmekle, ülke için milli güvenlik sorunu olmakla, FETÖ ile iş birliği yaparak orduya kumpas kurmakla, emperyal güçlerin arzularını yerine getirmekle, devletin kozmik odasını FETÖ’nün unsurlarına açmakla, devlet sırlarını FETÖ’ye vermekle, vatana ihanet etmekle" itham ettiği ve Erdoğan'a yönelik "cahil, hain, takoz" şeklinde ifadelerini kullandığı belirtildi. Kılıçdaroğlu’nun eleştiri ile hakaret arasındaki farkı idrak edemediği savunularak, "Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret etmeyi alışkanlık haline getirmiştir" denildi.  
"İddialarına tek tek cevap vermeye gerek görülmemiştir"
Dilekçede, Kılıçdaroğlu’nun sözlerinin bir insana yakışmayacak ölçüde düzeysiz, seviyesiz ve ahlak dışı olduğu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Bu nitelikte sözlerin, pozisyonu itibariyle sorumlu davranması gereken davalıdan sadır olması, ülkemiz için büyük bir talihsizliktir. Davalının konuşmasında ileri sürdüğü hususların tamamı gerçek dışıdır. Bu iddialarla ilgili olarak daha önce çeşitli vesilelerle açıklama yapılmış, iddiaların haksız ve mesnetsiz olduğu, vasat zekâya sahip bir kişinin anlayabileceği şekilde izah edilmiştir. Ancak aynı iddiaların tekrarlanmasından anlaşılacağı gibi davalı, gerçeklerle yüzleşmek yerine inandığı yalanların konforunda yaşamayı sürdürmeyi tercih etmektedir. Bu nedenle davalının konuşmasında geçen haksız ve mesnetsiz iddialarıyla ilgili olarak tek tek cevap vermeye gerek görülmemiştir. Ancak bu vesileyle şunu ifade etmek gerekir ki gerçeklerin bu ölçüde çarpıtılması, yalanın bu kadar rahat ifade edilebilmesi, hakaret ve iftiranın bu denli olağanlaştırılması geçmişte örneklerini pek çok kez müşahede ettiğimiz bir FETÖ ahlakıdır. Bu ahlakın, ana muhalefet partisi liderinin şahsında tecessüm etmesi ülkemiz için büyük talihsizliktir."
"Siyasetçiye yakışmayacak çirkin üslubuna karşı caydırıcı bir tazminata hükmedilmesi gerekmektedir"
Dilekçede, Kılıçdaroğlu’nun gerçek dışı iddialarıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kişiliğini hedef aldığı savunularak, "Davalının Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik uzun süredir ısrarla devam edegelen bu yakışıksız üslubu kendi beyanlarından da anlaşılacağı üzere daha da sertleşerek ve çirkinleşerek devam edecektir. İşte bu noktada davalının konuşmalarına hâkim olan ve bir siyasetçiye yakışmayacak düzeydeki bu çirkin üslubuna karşı caydırıcı bir tazminata hükmedilmesi gerekmektedir" denildi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Erdoğan:CHP Tam Bir Facia Örneği

Memur ve Emekli Zammı Ne Kadar Olacak?

İstanbulkart’a Yüzde 67 Zam!
»  Siirt’te 5 Büyüklüğünde Deprem
»  13 Hakim Meslekden İhrac Edildi
»  İstanbul'da Deaş Operasyonu
»  Almanya Kısıtlamalar Uzatıldı
»  İmamoğlu:Ben Yüzümü Halka Dönüyorum
»  Pfizer'in Aşısına İlk Onay Geldi
»  Coronavirüs'ten 193 Ölüm Daha
»  Soylu:BöyleTehditler Her Zaman Vardır
»  TFF Başkanı Özdemir Koronaya Yakalandı.
»  İzmir Alarm Seviyesinde
»  Arınç İstifa Sonrası İlk Kez Konuştu
»  AK Parti Menemen'de Seçime İtiraz Edecek
»  Bakan Soylu'dan Suikast İddiası Yorumu
»  Emniyetten Suikastçi Açıklaması
»  Flaş.. Ekrem İmamoğlu'na Suikast İhbarı
»  Güncel Corona Virüsü Verileri Açıklandı!
»  Millet İttifakındaMenemen Çatlağı
»  "Böyle Ballı Satış Olur mu"?
»  Bakan Koca Corona Aşısı İçin Tarih Verdi
»  Erdoğan'dan Avrupa'ya 3 Maymun Uyarısı
»  Franszı Basınından Mansur Yavaş Yorumu
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.