Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3181
EURO
35,0783
IMKB
9,080
ALTIN
2.307,390
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
LGBT Haberleri Yalan Çıktı
LGBT Haberleri Yalan Çıktı
 
Faruk Bildirici, "Kılıçdaroğlu'na LGBT fahri üyeliği" ve "Akşener’e LGBT heyetinin ziyareti" haberlerini inceledi: Ne ziyaret var ne de Ankara LGBT Sözcülüğü!
 
15.4.2021 - 10:35

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, "Kılıçdaroğlu'na LGBT fahri üyeliği" ve "Akşener’e LGBT heyetinin teşekkür ziyareti" haberlerini incelerken, "Ne ziyaret var ne de Ankara LGBT Sözcülüğü! Ama İHA ile A Haber bunu başardı!" dedi.

Bildirici, "A Haber ve İHA'dan yalan haber üretme dersleri" başlıklı yazısında, "Bu haberde grup adına açıklama yapan Beray Göksu Eroğlu’nun da 'dernek üyesi olduğu' belirtiliyordu. Eroğlu, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararını Danıştay'a götürerek iptal talebinde bulunan Akşener’e teşekkür etmişti. AA’nın haberinde bu grubun açıklama öncesinde Akşener ile görüştüğüne dair bir bilgi yoktu. Kaldı ki, görüntülerde de Genel Merkeze girmedikleri, oraya yürüyerek geldikleri ve bina önünde hemen açıklama yapıp ayrıldıkları görülüyordu. Üstelik de o gün Akşener, Ankara’da değil, Konya’daydı.  Nitekim AA, o gün Akşener’in Konya’da esnafla görüştüğü haberi de geçmişti. Buna rağmen aynı gün İHA’nın servise koyduğu haberde 'LGBT’li bir grup, Meral Akşener’le görüştü ve basın açıklaması yaparak kendisine teşekkür etti' diye yazıldı.

Takvim, İnternet Haber, T24, Gerçek Gündem ve Tele 1 gibi bazı internet sitelerinde yayımlanan haberlerde de bu grubun Akşener ile görüştüğünden bahsediliyordu. Hatta Yeni Akit’in haberinde 'Akşener, eşcinsel sapkınlarla görüşme yaptı, ancak poz vermekten utandı' cümlesine yer verilmişti.

Şule Perinçek de Aydınlık’ta 4 Nisan’da yayımlanan yazısında Akşener’in LGBT grubuyla görüştüğünü öne sürerek, 'Aynı HDP'yle görüşen CHP gibi tek kare fotoğraf vermedi. Oyu var kendi yok bir anne desteği, yani...' diye eleştiriyordu" bilgilerini paylaştı.

Bildirici, "Bu grubun değil Akşener ile görüşmek, binanın içine bile girmemiş olması haberlere 'Akşener ile görüştükleri'nin yazılmasına engel olmamıştı. LGBT grubunun açıklamasını her nasılsa sadece AA, İHA, A Haber ve Akit gibi iktidara yakın medya izlemişti!

İyi Parti binasının önüne gidip iki satırlık açıklama yapan, görüntü verip hemen oradan ayrılan LGBT grubu, aradan onbir gün geçtikten sonra 12 Nisan'da bu kez CHP Genel Merkezi önünde göründü.

Yine A Haber ve İHA gibi medya kuruluşlarının izlediği LGBT grubu, kısa bir metin okuyup görüntü verdikten sonra oradan ayrıldı. Bu açıklamayla ilgili olarak  A Haber’de Murak Sekban, İHA’da Mustafa Cenik ve Erdinç Türkcan imzalı haberlerde, 'Bir televizyon programında ‘LGBT’nin aile yapısını bozmadığını’ ifade eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu fahri LGBT üyesi ilan edildi' denildi.

Bu haberler, iktidara yakın internet siteleri, televizyonlar ve Sabah’tan Akşam’a kadar hemen tüm iktidar gazetelerinde kullanıldı.  Hem de Sabah’ın birinci sayfasındaydı" ifadesini kullandı.

Dernekten yalanlama
Bildirici, Pembe Hayat Derneği’nin medya koordinatörü Tuveyç Timur ile görüştüğünü ve Timur'un "'Pembe Hayat LGBTİ+ Dayanışma Derneği olarak, İyi Parti Genel Merkezi önünde veya başka bir partinin genel merkezi önünde, dernek olarak basın açıklaması yapılmadı. Basın açıklamasındaki kişilerin halihazırda açıklama ve görüntülerde de görüleceği üzere Pembe Hayat Derneği adına açıklama yaptıklarına dair beyanları bulunmamaktadır.  LGBTİ+ bir siyasi parti, siyasi örgüt vb. değil varoluş ve öznelik olduğu için herhangi bir yerin tek bir sözcüsü olamaz ve LGBTİ+ yine bir varoluş (cinsiyet kimliği ve cinsel yönelim) olduğu için ‘LGBT üyeliği’ demek de ‘kadın üyeliği’ demek gibi absürt ve yanlış bir kullanımdır. Kişi illa ki tanımlanacaksa ismi ile tanımlamak doğru olacaktır.'" dediğini aktardı.

Tamamını okumak için tıklayın.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Ahmet Altan Cezaevi'nden Çıktı

Yargıtay'dan Ahmet Altan Hakkında Karar

Canlı Yayınında Dekolte Sansürü!
»  Hande Fırat Evinde Kaza Geçirdi
»  Altaylı'dan Hakan Ural'a:Zır Ötesi Cahil
»  Buket Aydın'a Kahkaha Göndermesi
»  Gazeteci Metin Türkyılmaz'ı Kaybettik
»  Ahmet Hakan'ın Özrü Altaylı'yı Güldürdü
»  Ahmet Hakan Kimlerden Özür Diledi?
»  AA Genel Müdürü Görevden Alındı
»  Özkök'ten AA'ya İnönü ve Ecevit Tepkisi
»  TV 5'ye Yine Maaş Krizi
»  Yeni Asya'nın Kurucusu Hayatını Kaybetti
»  Hüriiriyet'in Tirajı Eriyor
»  Kılıçdaroğlu Hürriyet'i Topa Tuttu!
»  Abdulkadir Selvi'yi Kızdıran Hatırlatma
»  Altaylı'dan Berna Laçin'e Aşı Tedpkisi
»  Karagül :Muhtıra ve Örgüt Bildirisi
»  Sevilay Yılman'dan Bildiri Yorumu
»  Ankara'da Aşı Uygulamaları Sürüyor
»  Sözcü Gazetesine Dolar Zammı
»  Ayvatoğlu Nevşin Mengü'ye Konuştu
»  Danıştay'dan Flaş 'Basın Kartı' Kararı
»  AYV'de Ahlaksız Teklif Şoku
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.