Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4985
EURO
34,9388
IMKB
9.717,000
ALTIN
2.432,940
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
M.Ali Yalçındağ:Günlüklerim Çalındı
M.Ali Yalçındağ:Günlüklerim Çalındı
 
Doğan Yayın CEO'su Mehmet Ali Yalçındağ, Redhack tarafından sızdırıldığı belirtilen maillerle ilgili açıklama yaptı. Yalçındağ yaptığı açıklamada, maillerin gerçek olmadığını ifade etti. Şaşkınlık içinde olduğu belirten Yalçındağ, 'Benim bilgisayarım maalesef bir şekilde hacklenmiş' dedi.
 
29.9.2016 - 00:03

Söz konusu maillerin gerçek olmadığı iddia eden Yalçındağ, “Benim bilgisayarım maalesef bir şekilde hacklenmiş. Benim günlük bütün raporlarım, rapor dediğim günlük, ben 22 senedir günlük tutuyorum. Hepsi maalesef çalınmış, ele geçirilmiş.” dedi.
Sosyal medyada yer alan ve Yalçındağ tarafından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a gönderildiği iddia edilen maillerde, Yalçındağ’ın Hürriyet Ankara temsilcisi Deniz Zeyrek’i kovmak için yardım istediği iddia edilmişti.
Cumhuriyet’ten Aykut Küçükkaya’ya konuşan Yalçındağ, teknik incelemenin devam ettiğini söyleyerek “şaşkınlık içerisindeydim, ama teknik olarak benim bilgisayarımdan e-mail atılmış gibi… e-mail atabiliyorlarmış bilgisayarınızı ele geçirdikleri zaman. Yatak odasına girmek gibi bir şey” ifadelerini kullandı.
Yalçındağ’ın açıklamaları şöyle:
– E-postalarla ilgili görüşlerinize yer vermek istiyoruz…
Şimdi onun hakkında şöyle birşey söylemek istiyorum… Benim bilgisayarım maalesef bir şekilde hacklenmiş. Benim günlük bütün raporlarım, rapor dediğim günlük, ben 22 senedir günlük tutuyorum. Hepsi maalesef çalınmış, ele geçirilmiş.
Bundan sonra bunlar manipüle edilerek, değiştirilerek, hitap konularak bazı yerlere e-mail atılmış. Bugün (dün) ve dünden (önceki gün) itibaren gelince şaşırdım. Bugün (dün) teknik arkadaşlarla görüştüm, incelemelerini yapıyorlar. Ama bu benim e-mail attığım doğru değil. Buradaki şey, teknik çalışma neticelenmedi ama bilgisayarımın şifresini ele geçiriyorlar, kırıyorlar, bilgisayarımdaki günlük raporlara, günlük şeylere giriyorlar. Bunları değiştirerek, manipüle ederek ve hitap koyarak bazı yerlere ya e-mail atıyorlar ya e-mail atmış gibi gösteriyorlar ya da bunu fotoğrafla atıldı gibi algı yaratıyorlar. Böyle bir e-mail yok. Böyle birşey yok, atma yok.
– Tamamen günlüklerim diyorsunuz…
Tabi yani. Ben 22 senedir günlük tutan, bütün çalışmalarımın raporlarını yazan biriyim. Ama bunları manipüle etmişler. Bazıları tam bırakmışlar, bazılarını eksiltmişler, çoğaltmışlar, önüne arkasına hitaplar koymuşlar. Benim tavrıma, tarzıma uygun olmayan bazı eklemeler yapmışlar. Bunları e-mail ortamında, e-mail atıyor gibi göstermişler.
Ben şaşırdım. Bu yapılabiliyormuş meğer teknik olarak. Ben bunun nasıl yapıldığının şaşkınlık içerisindeydim, ama teknik olarak benim bilgisayarımdan e-mail atılmış gibi… e-mail atabiliyorlarmış bilgisayarınızı ele geçirdikleri zaman. Yatak odasına girmek gibi bir şey. Bu etik dışı, ahlaksızca birşey. İnsan böyle şeyleri başına gelince anlıyor, böyle şeylere prim vermemek lazım diye düşünüyorum. İnsanların ekmeğine yağ sürüyorlar, hırsızlık, bilgi hırsızlığı çalınıyor, sonra montajlanıyor, önüne arkasına bir şeyler konuluyor, senmişsin gibi gösteriliyor.
– Bu sizin bilgisayarla ilgili çalışmayı yapan ekibin çalışması ne zaman biter, sonuçları ne zaman açıklar?
Bugün (dün) bir ekip incelemeye başladı. Ne kadar sürecek bilmiyoruz. Önce loglara bakılıyor, loglardan nasıl atılmış, atılmış mı atılmamış mı? Atılmışsa nasıl atılmış, atılmamışsa nasıl bu yeniden böyle bir dizayn edilmiş şimdi bunların hepsinin raporu çıkacak. Bir an önce çıkarın diye söyledik. Rusya'dan çalışma yapılacak. Böyle bir tatsız olay.
– Rusya’dan destek mi alınıyor?
Evet. Alınmak zorunda, çünkü server'ler orada.
– Kamuoyuna ne zaman bir açıklama yapacaksınız?
Konunun netleşmesini bekliyoruz, açıklama yapacağız. Bilgisayarıma girilerek mailler atılmış. Önlerine arkasına hitaplar konularak. Örneğin benim yaptığım bir konu yazılmış mesela alınmış copy-paste edilmiş, birisine hitap edilerek üstüne bir cümle konulmuş veya altlarda birşeyler değiştirilmiş, manipüle edilmiş, başka yere mail atılmış gibi gösterilmiş. Bunun çalışmasını yapıyoruz, incelemesini. Çok tatsız birşey Allah kimsenin başına vermesin…”



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Kaçırılan Gazeteci Ölü Bulundu!

Başbakanlığa Yeni Basın Müşaviri

Milliyet'te Üst Düzey Atama
»  HaberTürk Ankara'dan,HaberTürkİstanbul'a
»  Gazeteci Emine Çal'dan Bir Kitap Daha
»  Acun Ilıcalı'dan Spor Kanalı Hamlesi
»  "FETÖ Halep'te Katliam Yapabilir"
»  Fetö'nün Köşe Yazarı Türkiye'ye Alınmadı
»  Spor Spikerinin Sözlerine Tepki Yağdı!
»  Vatandaşın CNN Türk Yorumu1
»  İHA ailesinin acı günü
»  Ve Ahmet Altan Tutuklandı
»  Karadeniz TV Ankara Bürosunu Kapattı
»  Cumhuriyet'te Üst Düzeyt Atama
»  Kütayalı'ya Zorla Getirme Kararı!
»  Ahmet, Serbest, Mehmet Altan Tutuklandı
»  Özkök'ten TSK'ya Tarık Akan Sitemi!
»  46 Gazetecinin Daha Pasaportu İptal!
»  Ali Bayramoğlu Yeni Şafak’tan Gönderildi
»  Sevilay Yükselir'in Soyadı Niye Değişti?
»  Nasuhi Güngör GiderayakTRT'yi Topa Tuttu
»  Habertürk TV'ye Flaş Anahaber Sunucusu
»  Hürriyet Beşiktaş'tan Özür Diledi
»  Twitter'dan Yenilik
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.