Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,5429
EURO
45,4582
IMKB
9.196,000
ALTIN
4.288,080
 
Hava Durumu ANKARA
16 / 30 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MAL VARLIĞI TARTIŞMASINDA CHP'YE AĞIR SÖZLER
MAL VARLIĞI TARTIŞMASINDA CHP YE AĞIR SÖZLER
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında Mal varlığı tartımasıyla silgili olarak yaptığı konuşmada CHP'ye ağır sözler söyledi. Partisinin Mal varlığını açıklayan, kendisinin mal varlığı konusunda ise 'gizlilık' maddesine sığınan Erdoğan, CHP'yi İş Bankası hisseleriye vurdu.
 
31.1.2006 - 12:30

İşte Erdoğan'ın grup konuşması:

Erdoğan sözlerine Kıbrıs konusunda atılan son adımlarla ilgili açıklamalarıyla başladı. Erdoğan, çözüm için adım atmaya yanaşmayan Rum tarafını eleştirdi. Erdoğan, "Türk tarafı çözüm istedini bir kez daha tüm dünyaya gösterdi" dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları özetle şöyle:

Bu konuda atmamız gereken adımları atmaya devam edeceğiz. Problemlerden korkmuyoruz ve barıştan yana adama atmaya devam edeceğiz.

Biz dışarıda bu çalışmaları yaparken, içeride bazıları eski alışkanlıkları devam ettiriyor. Anamuhalefet lideri ile Papadopulos'un sözleri örtüşüyor. Bu aslında kriz yaratacak bir gerçektir. Papadopulas'la aynı dili konuşan muhalefet liderine halk bir soru işareti koyacaktır. Türkiye'de değişim yaşamamakta ısrar edenler var.

MAL VARLIĞI KONUSU

Gündemi kısır çekişmemelerle işgal etemeye çalışanlar var. Bunlara izin vermeyeceğiz. AK Parti gücünü milletten alır. Bunun hesabını da milletten alır. Yediğimiz her lokmanın hesabını kılı kırk yararak yapıyoruz. AK parti şeffalaşma adına hiçbir şeyi yapmaktan kaçmaz. Medya konuşmamı çarpıttı.

Erdoğan, cumartesi günü yaptığı açıklamalarla ilgili, Anadolu Ajansı'nın haber kaydını okudu.

Önce olaya parti noktasından gireyim. AK Parti ile ilgili kimse kalkıp da hesabında ne var ne yok diye tartışmasın. Benim şahsımla ilgili bazı edep dışı ifadeler kullanabilirsiniz ama bu ülkenin başbakanı ile ilgili kullanamazsınız.

İnternet sitemizde partimizin aktif ve pasif hesapları görülmektedir. Arzu eden oradan öğrenebilir. AK Parti, milletin malını arsızlardan, hırsızlardan ve haramzadelerden korumak için iktidardadır. Millete veremeyeceğimiz hesabımız yoktur. AK Parti'nin alnı ak vicdanı temizdir. Birileri hesap verecekse bunu geçmişte ülkeyi bu hale getirenler vermeli.

Yasalarda mal bildirimi olarak kanunlarda ne gerekiyorsa yaptık. Mal bildirimi kanununu AK Parti yapmadı. Sayın Baykal da mal bildirimini bu kanunla yaptı. Muhalefet de bu kanunla yaptı. Politika yaptıklarını zanneden densizler de mal bildirimini bu kanunlarla yaptı. 

Mal beyanları gizlilik esasına göre verilir kimse de açıklama hakkına sahip değildir. Mal bildirimi kanununu AK Parti yapmadı. Sayın Baykal da mal bildirimini bu kanunla yaptı. Ahlak sınırını aşarak politika yapmaya çalışan densizler beni eleştirmesin. Herkese gerektiği uslüpta cevap vermesini biliriz. Medya bu insanlara yataklık yapmamalı. Bu ülkeye bir şey kazandırmaz.

Medya malvarlığı ile ilgili yayın yapması kanunlara aykırıdır. Hangi şartlarda mal varlığının açıklanacağı kanunlarla bellidir. Bunlar AK Parti iktidarında koyulmuş kanunlar değildir. Şimdi malvarlığını açıklayanlar bu kanunların altında imzası bulunanlardır. Gündem sıkıntısına düşüldüğünde bu konunun milletin önüne konulmasına destek olamayız. Herşeyin bir ülubu bir seviyesi olmalı. Bizbunlardan kaçmıyoruz. Mal bildirisi esasları kamusal bildirimlerle şeffaflaştırabiliriz. Her türlü şeffaflığı tartışmaya hazırız.

Dokunulmazlıkların kaldırılmasına düştüğümüz şerh aynıdır. Bütün dokunulmazlıklar kaldırılacaksa buna evet diyoruz. Sadece siyasetin dokunulmazlığı kalkacaksa bunun art niyetli olduğunu düşünürüz. Bunu siyasetin izzetini korumak adına gerekli görüyoruz. Bu konuların ucuz polemik yapılmasına göz yummayacağız. Kimseyle siyasete gölge düşürecek çamur banyosunda güreşin içine girmeyeceğiz. Bizim meydanımız er meydanıdır. Benim insiyatifimde olan hiç kimsenin milletin malına el uzatma gibi bir durumu olamaz. Buna asla müsaade etmeyeceğiz.

Milletimiz, dünyada banka sahibi olan tek partinin Türkiye'de olduğunu biliyor mu? Dünyada banka sahibi tek parti vardır o da CHP'dir.

Medya burayı iyi dinlesin bundan sonrasında başka malzeme çıkacak.

Erdoğan, CHP'ye yönelik sert eleştirilerini Atatürk'ün vasiyeti ile sürdürdü:

Atatürk diyor ki, "Malik olduğum tüm nakit ve hisse senetlerimle, Çankaya'daki mal ve mülkümü Cumhuriyet Halk partisi'ne bağışlıyorum"

Bu para nema haline getirilmek için İş Bankası verildi.

Nema adı altında milletten alınan 14 katrilyon lira bizim üstümüze borç kaldı. Mahkeme karar verdiği halde CHP bu parayı ödememekte ısrar ediyor. Atatürk'ün vasiyetinde yazan Türk Tarih ve Türk Dil Kurumu'na yapılması gereken ödemeleri yapmıyor.

Erdoğan, eleştirilere yanıt vermeye Atatürk'ün vasiyeti ile devam etti.

Ülkede biz germek falan istemiyoruz. O yüzden bu konuları şimdiye kadar açıklamadık. Medyada işine gelmediği konulara girmek istemiyor. Biz bunları tek tek millete anlatacağız.

Siyaseti bu seviyede algılayan bu meseleeri bir kenara bırakalım ülkenin meselelerine odaklanalım. Türkiye'nin bunlarla kaybedecek vakti yok.

Ben şimdi ülkemin mal varlığını açıklamak istiyorum. Ülkemin emaneti halkımın emaneti ne kazandı onları anlatmak istiyorum. 2005 yılına ait rakamlar açıklamaya başladı. Sonuç oldukça olumlu. Bütçe disiplini konusunda son derece hassasız.

MEDYADAKİ MALVARLIĞI TARTIŞMASI

Liderlerin malvarlığı tartışması sürüyor. Bugün gözler AK Parti Meclis Grup toplantısında konuşacak Başbakan Erdoğan’da. Muhalefet, Başbakan’ın malvarlığını açıklamasını bekliyor. Erdoğan ise “malvarlığını değil, mal varlığı tartışmalarına ilişkin görüşlerini” açıklayacağını söylüyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın malvarlığı konusunda Salı günü açıklama yapacağını söylemesi, gazetelere, “Başbakan malvarlığını açıklayacak” şeklinde yansımıştı. Ancak Başbakan, bir açıklama daha yaparak malvarlığını açıklamayacağını duyurdu.

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında konu ile ilgili soruları yanıtlayan Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Erdoğan’ın malvarlığı konusunda bir değerlendirme yapacağını söyledi. Çiçek, “Bu konuya nasıl baktığını, Salı grupta açıklayacağnı ifade etti sayın Başbakan. Grup toplantısında kendileri takdir ederek değerlendireceklerdir” dedi.

DURUMA BAĞLI

Öte yandan Başbakanlık kaynakları, hiçbir siyasi parti genel başkanının malvarlığını açıklamadığına dikkat çekerek, liderlerin bu tür girişimde bulunması durumunda Başbakan’ın da malvarlığını açıklayabileceğini, zaten yıllık bildirimde bulunduğunu dile getirdi.

CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç ise Erdoğan’ın tutumuna tepki gösterdi. Koç, Başbakan kıvırtıyor, kaçıyor. Aynı zamanda unutkan biliyorsunuz. Bir cesaret gösterdi. Herhalde son düğünde takılan takıların muhasebesi yapılmadı. Bazıları, anasının çıkınından kalanlarla malvarlıklarını açıklıyorlardı. Düğünlerde takılan takılarla açıklamaya çalışacaklar herhalde” diye konuştu.

AKP grup başkanvekili Sadullah Ergin de, malvarlığı konusunun gündemlerinde olmadığını belirterek, “Bu konular Türkiye’nin gerçek gündemi değil, ihtiyaç duyduğu gündem de değil” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, merakla beklenen bugünkü AKP grup toplantısında malvarlığını açıklamak yerine, tartışmalara ilişkin tepkisini dile getirmeyi planladığı öğrenildi.

Erdoğan'ın, "Biz yeterince şeffaf bir partiyiz. Herkes bizim gibi şeffaf olsun" mesajını vereceği vurgulandı.

TOPLANTILARDAN ÇIKAN MESAJLAR

Edinilen bilgilere göre, grup konuşması öncesi yapılan toplantılarda AK Parti cephesinde şu görüşler öne çıktı:

- Parti liderlerinden hiç kimse malvarlığının tamamını açıklamadı. Herkes tamamını açıklarsa, başbakan da açıklayabilir.

- "Şu kadar param var" demek malvarlığı açıklamak demek değildir. Ne kadar evi, arabası, hisse senedi var, bunlar da önemlidir.

- Malvarlığı tartışmalarıyla oyun oynanmak isteniyor. Tartışmalar farklı noktalara çekilmek isteniyor.

- Hiçbir yasada malvarlığının açıklanacağına dair bir şey yok. Malvarlığı beyanının nereye verileceği yasalarda belli. Başbakan da beyan etmiştir. Yasalarda değişiklik isteyen varsa çıksın ortaya, o tartışılsın.

- AK Parti kadar şeffaf bir parti yok. Partinin bütün gelir ve giderleri şeffaf bir şekilde internetteki sitede açıklanıyor. Gizli saklı bir şey yok. Bu hesapları açıklayan başka bir parti de yok.

Kimler ne açıkladı?

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a atfen verilen ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı töhmet altında bırakan banka hesabı sözleriyle başlayan tartışma sürecinde ANAP Genel Başkanı Erkan Mumcu, "Kredi kartlarımı bile kardeşim Mustafa Mumcu ödüyor" dedi. Baykal ise "3 aylık maaşımızı yeni aldık. Maaş hariç tutulursa, 100 bin YTL civarında param var" diye konuştu. DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar da, bankadaki 42 bin YTL'sinin yanısıra bazı gayrımenkullerini ve otomobilini açıkladı.

TARTIŞMALAR NASIL BAŞLADI?

Tartışmalar geçtiğimiz hafta Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın, 'bir siyasi parti liderinin hesabında yüklü para var' açıklamasının ardından başlamıştı.
 
CHP lideri Deniz Baykal, Unakıtan'ın kendisini kastettiğini belirterek Maliye Bakanı ile Başbakan'ı servetlerini beyana çağırmıştı.





Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AKP, ZENGİNLİKTE MUHALEFETİ KATLIYOR

BAYDEMİR, "KÜRTÇE KULLANMAYA DEVAM EDECEĞİM"!

AKP'DEN DEMİREL'E TEPKİ
»  "BAŞBAKAN MAL VARLIĞINI AÇIKLAMAKTAN NİYE VAZ GEÇTİ?"
»  AKP'DE YOLSUZLUK OPERASYONU
»  "MAL VARLIKLARINI AÇIKLAMAKTAN NİYE KORKUYORLAR"
»  "11. CUMHURBAŞKANI AKP GRUBUNDAN ÇIKACAK"
»  ''YENİ CUMHURBAŞKANINI YENİ MECLİS SEÇECEK''
»  "BEN MAL VARLIGIMI AÇIKLAYACAĞIM DEMEDİM"
»  BAYKAL'DAN ERDOĞAN'A, "SEN KİMSİN...?"
»  ECEVİT: "SEÇİM SİSTEMİ, ERKEN SEÇİMDEN DAHA ÖNEMLİ"
»  BAYKAL'DAN HEM UNAKITAN'A HEM YENİ ŞAFAK'A DAVA
»  AĞAR, MUHALİFLERİ CİDDİYE ALMADI
»  "KİMSE DARILMASIN AMA YÜZDE 25'LE ÇANKAYA'YA ÇIKMAM"
»  "TÜRKİYE, SAHTECİLER DEVRİNİ KAPATACAKTIR"
»  "50 TANE PARTİ VAR AMA AK PARTİ TÜRKİYENİN PARTİSİ"
»  "CUMHURBAŞKANLIĞINDAN ÖNCE BAŞBAKAN SORUNU VAR"
»  BAYKAL:"UNAKITAN DERHAL GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILMALI"
»  'SERVET' İDDİASI ERDOĞAN'I KIZDIRDI
»  ERBAKAN'A AF İÇİN SON 4 GÜN!
»  "BİZ SEÇECEĞİZ, SİZ DE BUNA UYACAKSINIZ"
»  CHP, ERDOĞAN'IN SERVETİNİ AÇIKLADI!
»  ERBAKAN'IN AFFI ÇARŞAMBA GÜNÜ MECLİS'TE
»  ERDOĞAN'DAN KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ SÖYLENTİSİNE TEPKİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.