Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
IMKB
9.693,000
ALTIN
2.496,860
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 18 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MANKEN TÜLİN ŞAHİN, TÜRKÇE'Yİ 19 YAŞINDA ÖĞRENMİŞ!
MANKEN TÜLİN ŞAHİN, TÜRKÇE Yİ 19 YAŞINDA ÖĞRENMİŞ!
 
O, Türkiye’nin birkaç top modelinden biri. Yedi dil bilen, ekonomi dergilerinde yazılar yazıp seminerler veren Tülin Şahin, mesleği ve hayata bakışıyla ilgili dikkate değer açıklamalarda bulundu.
 
28.1.2008 - 01:15
Modellik, mankenlik, kaçınılmaz olarak ‘fizikle’, ‘görünümle’ ilgili bir iş. Nedir bu?
Mankenlik, ilk keşfedildiğinizde yüzde 500 fizikle alakalı ama daha sonra yüzde 500 akılla ilgili. Tabii ki fiziğinize iyi bakmak en büyük görevlerimizden biri; bir manken sporcu gibi yaşamalı. Ama sadece güzellik olur da akıl, kültür, zeka, çalışkanlık, disiplin olmazsa, alın o güzelliği çöpe atın.
Para ve CNBC Business Woman dergilerinde yazıyorsunuz. Üç kitap yayınladınız. Yazarlığı mesleğiniz olarak görüyor musunuz?
Hayır, kesinlikle görmüyorum. Kitaplarımı asla ‘Listeme yazarlık da ekleyim’ düşüncesiyle yazmadım. Türkiye’ye geldikten sonra epey kilo almıştım. Sonra tam 22 kilo verdim. Gazeteciler, yolda rastladığım insanlar, herkes bana nasıl zayıfladığımı soruyordu. Aklıma kitap yazmak geldi.
4’ÜNCÜ KİTABIMI YAZIYORUM
Sırada yeni kitap var mı?
Dördüncü kitabım üzerine çalışıyorum. Doğru giyinme tüyoları içeren bir kitap. Küpe, fular, pantolon, palto... Bir yıldan önce bitmez.
Kitabınızda, beslenmenin gündelik bir tutum olması gerektiğini söylüyorsunuz. Sizce zayıflama, incelme arzusu insanlar üzerinde fazla mı baskı doğuruyor?
Evet, insanlar kilolarını mankenlerden bile daha fazla kafaya takıyorlar. Hangi masaya otursanız insanlar non-stop diyet konuşuyor. Çok yorucu ve sıkıcı. Diyetle sağlıklı beslenme birbirine karıştırılıyor. Diyet sadece belli bir süre yapılandır, oysa sağlıklı beslenme hayat tarzımızın ayrılmaz bir parçasıdır. Kilo vermek ve formunu korumak, şöhrete benziyor. Herkes şöhreti yakalayabilir ama herkes koruyamaz şöhretini.
COELHO HAYRANIYIM
Siz yaklaşık 20 kilo almıştınız. O dönemde neler hissettiniz?
Rahattım. İnsanlar iki kilo alıyor, ağlıyorlar. Ben 22 kilo aldım. Kendi kendime ‘Sadece kilo aldın, verirsin gider’ dedim, dünyanın sonu değil ya... Bir buçuk yıl içinde zayıflayacağım demiştim, öyle de yaptım.
Mankenlerin ve alımlı insanların zihinsel bakımdan yetersiz oldukları düşüncesi pek yaygın. Bu tür yaklaşımlar sizi nasıl etkiliyor?
Sadece güzelliğimle ilgili burada olsaydım, diğer yaptığım sekiz işi yapıyor olamazdım ve bugünkü Tülin olmazdım.
Sevdiğiniz yazarlar, kitaplar?
Çok büyük Paulo Coelho hayranıyım, kitabı çıktığı gün alırım ve iki gün içinde bitiririm.
Yedi dil bildiğiniz söyleniyor. Bu doğru mu? Almanca, İngilizce, Fransızca, Danca, İsveççe, Norveççe ve Türkçe?
Danimarka’da doğup büyüdüğüm için Danca anadilim gibi. İngilizceyi üç yaşımda öğrenmeye başladım çünkü babam İngilizce öğretmeniydi. Türkçeyi 19 yaşımda Türkiye’ye yerleştikten sonra öğrendim. Şu an 27 yaşındayım. Norveç ve İsveç zaten Danimarka’nın komşuları. Almancam da iyidir. Fransızcam orta derecede.
Çok dil bilmek özel bir fayda sağlıyor mu?
Zarar getirmediği kesin! (gülüyor) Mankenlik, Birleşmiş Milletler gibi, dünyanın hemen her yerinden gelmiş kızlar moda merkezlerinde buluşuyor. Çekim setlerinde mesela fotoğrafçı Alman, kuaför Fransız, makyöz İtalyan, giydirici İsveçli, modacı İngiliz... Sette her biriyle kendi lisanını konuşmak muhteşem bir şey. Bağlı bulunduğum tam 15 tane uluslararası ajans var. Şok geçiriyorlar: ‘Nasıl oluyor bir Türk hem top model, hem de bu kadar çok lisan konuşuyor?!’ Çünkü onların kafasındaki Türk kadını profili de, Türkiye de bambaşka.
EŞİMLE YÜRÜYÜŞE ÇIKARIM
Birçok ülkeye gidiyorsunuz. Hangi ülkeyi, hangi şehirleri seviyorsunuz?
Danimarka benim için özel. Orada doğup büyüdüm. Çok iyi arkadaşlarım vardı... 29 ülke, 200’den fazla şehir, 50 köy-kasaba gördüm. İşim gereği, dünyanın en güzel yerlerine gidiyorum ama İstanbul’da yaşamayı seviyorum.
Boş zamanlarınızda neler yapıyorsunuz?
Resim yapmayı çok seviyorum, ayıptır söylemesi çok iyi resim yaparım. Memet’le (eşi) sahilde yürüyüş yaparız. Beş kişilik çok yakın kız arkadaş grubum var, onlarla yemek pişiririz.
Bir keresinde ‘Türkiye kadar aşkı tartışan bir başka ülke yok’ demiştiniz...
Bunca ülke ve ırk gördüm, hiç kimse Türkiye’deki kadar tartışmıyor ve sorgulamıyor aşkı. Çok doğal ve içten olan bir duyguyu çok tartışıp irdeleyip deşerseniz masumiyetini kaybedersiniz; aşkı yaşayamazsınız. Aşk dedikoduları, doğallığı yok ediyor.
Evlilik, aşık olduğunuz insanla beraber yaşlanmak demek
Evlisiniz. Ünlü bir manken için evlilik nedir, nasıldır?
Herkesin evliliği gibi... Herkes nasıl ev geçindiriyorsa biz de öyleyiz. Evlilik aşık olduğunuz insanla beraber yaşlanmak demek benim için. Biraz kader- kısmet biraz da şans. Memet’le tanıştığım için şanslıyım...
Sürekli modayla içli dışlı olmak nasıl hissettiriyor size? Bu durumun bir yan etkisi var mı?
İşim gereği her şeyi herkesten önce görüyorum, giyiyorum, deniyorum ve fotoğrafım çekiliyor. Mesela ben 2008 modasını 2007 Ocak ayında giymiştim bile. Şimdi önümüzdeki günlerde yine yurtdışına gideceğim, 2009 modasını çekmek için. İşim sayesinde yakın geleceği görebiliyorum. Yani, insanların neler giyeceğini.

Moda konulu konferanslar da veriyorsunuz?

Doğru. Turkcell, Unilever, Procter&Gamble, Max Factor, Armani, Pantene, Marks&Spencer... gibi birçok büyük firmada konferanslar, seminerler verdim.

Derler ki ‘Sadece güzel kadınlar yaşlanır.’ Bir de, mankenlik hakikaten bir gençlik mesleği. Gelecekle ilgili endişe duyuyor musunuz?

Hayır. ‘Yaşlanınca ne yaparım?!’ ya da ‘Eyvah, yaşlanıyorum?!’ diye endişelenmiyorum. Bence kadınlar yaşlandıkça daha da güzelleşiyor. Laf aramızda kendime güveniyorum. Sadece, muhtemel doğal felaketler beni düşündürüyor.

Magazin basınında fazla görünmüyorsunuz. Belli ki özel hayatınıza önem veriyorsunuz...

Tabii ki özel hayatıma önem veriyorum. Ama bu, basında yer almayacağım anlamına gelmez. Ayrıca şov dünyasının içinde yer alıp da magazin basınından hoşlanmayanları hiç mi hiç anlamıyorum. Nerede görünmek istiyorlar acaba? Ekonomi sayfalarında mı? Dış politikada mı? Herkesin sayfası belli.

Buzdolabımın üstünde Sezen Aksu fotoğrafları var

Reklamlarda da rol aldınız. Reklam oyunculuğunu seviyor musunuz?

Evet ama reklam oyunculuğu çok ama çok zor. Hiç öyle göründüğü gibi değil. Gerçi mankenlik de bir nevi oyunculuktur.

Öyle mi?

E tabii. Bizim mesleğe ben ‘sessiz sinema’ diyorum. Çünkü her çekimin ve her defilenin bir hikayesi var ve bizler bunu sessizce sizlere anlatıyoruz, verdiğimiz pozlarla ve yürüyüşlerimizle.

Dizilerde, sinema filmlerinde oynamayı düşünüyor musunuz?

Açıkçası son jenerasyon oyuncular bence o kadar iyiler ki dizilerin veya filmlerin bana ihtiyacı olduğunu zannetmiyorum. Bu tabii ki mankenler oyunculuk yapamaz anlamına gelmiyor. Hollywood’da Julia Roberts, Cameron Diaz, Charlize Theron, Kim Basinger, Michelle Pfeiffer, Catherine Zeta Jones, Val Kilmer, Alec Baldwin, William Baldwin, Brad Pitt... gibi birçok oyuncu eski manken. Ve bunlardan birkaçı Oscar ödüllü.

Sevdiğiniz ünlüler kimler?

Nil Karaibrahimgil’i çok seviyorum, çok yaratıcı. Sezen Aksu Türkiye’ye geldiğimde ilk tanıştığım kişiydi, onunla çektirdiğim fotoğraf hala buzdolabımın üzerinde asılı. Cem Yılmaz’a gülmek için bakmak yetiyor. Al Pacino ve Bruce Willis en beğendiğim aktörler. Julia Roberts’ı tek geçerim. Rahmetli Kemal Sunal’ın herhalde en büyük hayranıyım; onun tüm filmlerini gözümü kırpmadan seyrederim.

Sevdiğiniz filmler?

Pelikan Dosyası ve Baba (Godfather).

MURAT MENTEŞ/STAR


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


CANLI YAYIN'DA BASTI OSMANLI TOKATINI

LEVENT KIRCAYA, EKRAN YASAĞI KOYMUŞLAR

YEŞİM SALKIM'A HAPİS CE ZASI
»  "MEMLEKETİM "ŞARKISI YAHUDİLERİN ÇIKTI..!
»  ÜNLÜ ŞARKICI ERKEKLİĞİNİ İŞTE BÖYLE İSPATLADI
»  TUĞBA ÖZAY, CEZAEVİ'NDEKİ ARKADAŞLARINI BIRAKTIĞINA ÜZÜLDÜ
»  POLAT ALEMDAR ÖLÜMDEN DÖNÜYOR MU?
»  MANKEN'İN AÇIK GÖBEK DAVASI 7 YIL SÜRDÜ
»  HÜLYA AVŞAR VE CEMİL İPEKÇİ'NİN EŞCİNSELLİK SOHBETİ
»  BERGÜZAR'IN SÜRPRİZ AŞKI
»  CEMİL İPEKÇİ'NİN AKP'YE İKİNCİ HAMLESİ
»  BÜLENT ERSOY, KOCASINI BOŞUYOR
»  POLAT ALEMDAR ÖLECEK Mİ?
»  TARKAN HÜLYA AVŞAR'A AŞK MEKTUPLARI YAZMIŞ
»  ŞİMDİ DONUNU GÖSTERDİ YAKINDA DONSUZ ÇIKAR
»  SİNEKLİ BAKKAL'IN İMAMI FETULLAH HOCA'YA BENZETİLİNCE
»  HANGİ ÜNLÜ, HANGİ ÜLKEDE EVSAHİBİ
»  ÜNLÜLERDE ŞİMDİ DE LEZBİYENLİK MODA
»  TANYELİ,''BEN GÖRDÜM YUNANLI SEVGİLİM SÜNNETLİ''
»  KATE MOSS'UN BİR YATAKTA DÖRT KİŞİLİK SEX PARTİSİ
»  LEVENT KIRCA'NIN KALBİ DELİK ÇIKTI
»  DEMİ MOORE GENÇLERE TAŞ ÇIKARTTI
»  HÜLYA AVŞAR:"LEZBİYEN OLDULARSA BEN DE Mİ OLAYIM?"
»  SİNAN ÇETİN'E GÖRE TÜRKİYE'DE DEVRİM GERÇEKLEŞİYOR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.