Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,3912
EURO
47,0429
IMKB
10.366,000
ALTIN
4.347,240
 
Hava Durumu ANKARA
16 / 33 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MECLİS'TEN 20 BİN POLİS KADROSUNA ONAY
MECLİS TEN 20 BİN POLİS KADROSUNA ONAY
 
Emniyet Genel Müdürlüğü taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere 20 bin polis memuru alınmasını öngören yasa tasarısı TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.
 
8.3.2007 - 00:05
TBMM Genel Kurulunda, emniyet teşkilatına 20 bin polis kadrosu tahsis edilmesine ilişkin tasarı kabul edildi. CHP Malatya Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, halkın can ve güvenliğinin emniyet ve jandarma tarafından tesis edildiğini; 70 bin köy korucusunun da çalıştırıldığını söyledi. Köy korucularının 20 yıldır görev yaptığını belirten Aslanoğlu, ''Dünyanın hiçbir yerinde, devletin çalıştırdığı sosyal güvenliği olmayan kişi yok. İçişleri Bakanlığı, köy korucularını kaçak çalıştırıyor.
Devlet, resmen kaçakçılık yapıyor. Bu, insanlık açısından bir yaradır'' dedi. CHP Kocaeli Milletvekili Salih Gün, son 1 yılda suç oranının yüzde 50 arttığını söyledi. ''Ne kadar polis yetiştirirseniz yetiştirin, suçları önleyemezsiniz'' diyen Gün, suç unsurlarının ekonomik yoksulluktan kaynaklandığını savundu.
Son 5 yılda 380 polisin intihar ettiğini kaydeden Gün, polislerin özlük haklarının iyileştirilmesi, mesai saatlerinde düzenleme yapılması gerektiğini söyledi. Görüşmelerin tamamlanmasından sonra milletvekillerinin sorularını cevaplandıran Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, yeni bekçilik kadrosu verilmediğini, emekliye ayrılanların bekçilik kadrosunun ise polis kadrosuna kaydırıldığını bildirdi. Özel atlı birliklerin illerin ihtiyaçları doğrultusunda yapılandırıldığını belirten Güler, ''İstanbul'da özel atlı birliklere ihtiyaç olmadığı değerlendirildi'' dedi.
Hilmi Güler, polislerin lojman taleplerine ilişkin soru üzerine ise ''Lojman konusunda özel bir çalışma var. TOKİ tarafından 7 bin konutun inşaatı söz konusu. Bu inşaatlar tamamlandıktan sonra TOKİ, Emniyet Genel Müdürlüğüne devredecek'' dedi. Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Eki Cetvellerin Emniyet Genel Müdürlüğüne Ait Bölümünde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanuna göre, emniyet teşkilatına 9. dereceden 20 bin yeni kadro tahsis edilecek.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ERDOĞAN'SEZER'E HAK VERDİ, BAKANINA KIZDI

TÜBİTAK DESTEKLİ TÖRE ARAŞTIRMASI BAŞLADI

ERDOĞAN PETROL YASASINDA SEZER VETOSU'NA HAK VERDİ
»  RTÜK, SIR DİZİLERİ YAYINLAYAN TV'LERE CEZA VERECEK
»  ARINÇ, KAYMAKAM ADAYLARINA NE TAVSİYE ETTİ?
»  "KADINLARA, KADINLAR GÜNÜNDE İZİN VERİLSİN"
»  RİZE'DE İŞÇİLER, AKP BİNASINI BASTI
»  İŞTE ÖCALAN'IN SAĞLIK DURUMU
»  PARTİLER, EYALET TARTIŞMASINI DEĞERLENDİRECEK
»  MECLİS'TE ŞAPKA KRİZİ
»  İLGİNÇ İDDİA KAYIP GENERAL AMERİKADA GÖRÜLMÜŞ
»  İŞTE APO'NUN KENDİ İMZASIYLA SAĞLIK DURUMU
»  TİRYAKİ VEKİLLER ERDOĞAN'I KIZDIRDI
»  AKP'NİN BANKALARDA 25 MİLYON YTL'Sİ VAR
»  ÖCALAN MUAYENEDEN GEÇTİ, SAÇ ÖRNEĞİ ADLİ TIP'TA
»  İSKİ'DE PAÇALAR TUTUŞTU
»  AKP'DEN, KADIN HAKLARI İÇİN 'SİVİL DİPLOMASİ' ATAĞI
»  YOUTUBE'YE ERİŞİM YASAĞI
»  MECLİS BÜLENT ERSOY’U DİNLEYECEK
»  AĞAR'I BEKLERKEN KALP KRİZİ GEÇİRDİ, ÖLDÜ
»  HUZUREVİ'NDE ŞİDDET'E RUHSAT İPTALİ
»  KADİR TOPBAŞ'TAN BAYKAL'A MEYDAN OKUDU
»  ABD'Lİ MÜSLÜMAN LİDER MECLİS'TE
»  ERDOĞAN, PUTİN' İ KEK TOPLANTISINA DAVET ETTİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.