Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,0670
EURO
46,8984
IMKB
10.338,000
ALTIN
4.269,730
 
Hava Durumu ANKARA
18 / 36 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MECLİS'TE KÜFÜRLER HAVADA UÇUŞTU
MECLİS TE KÜFÜRLER HAVADA UÇUŞTU
 
Meclis , Büyükşehir Tasarısı’nın gerilimli görüşme sürecinde dün yine kavgaya sahne oldu. Genel Kurul’da AK Parti sıralarından MHP’lilere karşı ağır küfürler edildi.
 
10.11.2012 - 00:40

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, “ihanet yasası” olarak nitelediği tasarının MHP için onur, haysiyet, şeref kadar önemli olduğunu belirterek, “Biraz namus, biraz onur, biraz haysiyet, biraz şeref varsa bu ihanet yasasının karşısına dikilirsiniz. Onursuzlukla mücadele etmek zordur” dedi. Tepki gösteren AK Partililer ayağa fırlarken, Türkkan yerinden “Haysiyetsiz de sensin, şerefsiz de sensin” diye bağıran Ak Parti Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı’ya da “Yeri belli olmayan hanım, yerini bul ondan sonra konuş” dedi. Milletvekillerinin birbirlerinin üzerine yürümesi nedeniyle Meclis Başkanvekili Sadık Yakut oturuma dört kez ara verdi. Aralarda gerilim daha da tırmandı. AK Partililer, “Sensin şerefsiz. Onursuz adam, rezil adam. Terbiyesiz” diye bağırdılar.

KÜFÜRLER TUTANAĞA GİRMEDİ

AK Parti sıralarından Türkkan ve MHP’lilere dönük ağır küfürler de savruldu. Oturumun kapalı olması nedeniyle küfürler tutanağa girmedi. Birbirlerinin üzerine yürüyen AK Parti ve MHP’lileri, parti yöneticileri güçlükle tuttu. Oturum yeniden açıldığında Yakut, Türkkan’ı özür dilemesi için kürsüye davet etti. AK Partililerin yeniden üzerine yürümesine karşı Türkkan, “Ben idamla yargılandığım celsede dik durmuş adamım, bu ne ya!” dedi. Türkkan, kendisine “Hayvan herif. Yaşından başından utan” diyen AK Parti Ankara Milletvekili Fatih Şahin’e de “Babanı göndereceksin, babanı gönder” diye seslendi. Olaylara müdahale eden AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, yerinden kendisini uyaran AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın’ın da üzerine yürüdü. AK Partililer yerinden kalkmaya yeltenen Aydın’ı tutarken, Demirbağ’ı da salonun dışına çıkardılar.

AK PARTİLİLERİ KORUDULAR

Yakut, daha sonra AK Partililerin oylarıyla Türkkan’a kınama cezası verdi. Bunun üzerine MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, tutanaktaki “Şerefsiz, hayvan herif, haysiyetsiz de sensin” ifadeleriyle ilgili de işlem yapılmasını istedi. Yakut’un kürsüye çağırdığı AK Partili Şahin ise “Sözlerim tamamen hukuka uygundur, sonuna kadar arkasındayım” dedi. Şahin’i coşkuyla alkışlayan AK Partililer, Yakut’un oya sunduğu üç birleşim Meclis’ten çıkarma cezasını reddetti. Bahçekapılı da, “Kim söylerse aynen cevap vereceğim, asla özür dilemiyorum” dedi. AK Partililer Bahçekapılı hakkında kınama cezası talebini de reddettiler. Bunun üzerine MHP’li Vural, “Hakaretlerinizi misliyle iade ediyoruz” dedi. Şandır da, “Karşı gruptan söylenen sözleri aynen iade ediyorum. Çok galiz küfürler ettiniz. Aynen iade ediyoruz” dedi. Yeniden kavga başlayınca Yakut, Meclis’i kapattı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ŞEHİT AİLELERİNDEN AÇLIK GREVİ KARARI!

"YENİ BİR GÜNEŞ DOĞACAK"!

DAVUTOĞLU'NDAN PARTİOT AÇIKLAMASI
»  F.BAHÇE'NİN YILDIZ OYUNCUSU KAZA GEÇİRDİ
»  GÖKÇEK, TAKİPCİLERİYLE MAHKEMELİK OLDU
»  BDP'DEN EYLEM GENELGESİ
»  BAYDEMİR, OBAMA'DAN YARDIM İSTEDİ!
»  ''KOMİSYONDA BANA SİLAH GÖSTERDİLER''!
»  BALİ'DEN İDAM SİNYALİ!
»  İDRİS NAİM ŞAHİN'DEN 10 KASIM KURALLARI
»  ŞOK İDDİA! ÖCALAN DA GİZLİ TANIK
»  ERDOĞAN 10 KASIM'DA NEREDE?
»  ÖZER ÇİLLER, ŞEYHÜLİSLAM TORUNU ÇIKTI
»  ŞEMDİNLİ'DE 14 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ
»  YAHYA DEMİREL, CUMARTESİ GÜNÜ TOPRAĞA...
»  METRO GÖÇÜĞÜ BEŞKENT TRAFİĞİNİ KİLİTLEDİ
»  ANKARA'YA GECE YARISI ŞOKU!
»  YAHYA DEMİREL VEFAT ETTİ!
»  DARBE KOMİSYONU ERDOĞAN'I DA DİNLEYECEK
»  BÜYÜKANIT, ERDOĞAN'I ŞAHİT GÖSTERDİ
»  BDP'Lİ 2 VEKİL, AÇLIK GREVİNDE
»  10 KASIM'DA BAŞBAKAN'SIZ ANMA TÖRENİ!
»  ESAD'DAN SURİYE'DEN ÇIK ÖNERİSİNE RED!
»  CUMHURBAŞKANI GÜL: SAVAŞ NİYETİMİZ YOK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.