Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8610
EURO
43,6802
IMKB
9.668,000
ALTIN
4.035,800
 
Hava Durumu ANKARA
6 / 19 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MECLİS’İN ANAYASASI DEĞİŞİYOR
MECLİS’İN ANAYASASI DEĞİŞİYOR
 
İçtüzük Uzlaşma Komisyonu Meclis’in anayasasını değiştirmek için kolları sıvadı. İlk toplantısında yol haritasını belirleyen Meclis İçtüzük Uzlaşma Komisyonu 9 Ocak’ta çalışmalarına kaldığı yerden devam edecek. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Meclis Genel Kurulu’nda Salı günü milletvekillerinin sorularını yanıtlayacak.
 
6.1.2013 - 11:42

 

-İÇTÜZÜK KOMİSYONU TOPLANIYOR-

2012 yılının son günlerinde kurulan Meclis İçtüzük Uzlaşma Komisyonu 9 Ocak tarihinde toplanacak. Komisyona katılmak isterse Meclis Başkanı başkanlık edecek. Onun olmadığı zamanlarda dönüşümlü başkanlık sistemi uygulanacak. Kararlar oybirliği ile alınacak. Toplantı yeter sayısı için her partiden bir kişinin katılımı yeterli olacak. Yani 8 kişilik komisyonda 4 kişinin katılması toplantı yeter sayısı için yeterli kabul edilecek. Komisyon Nisan sonuna kadar çalışacak, yetişmezse ek süre istenecek.

-MECLİS ANAYASA UZLAŞMA KOMİSYONU HAFTA İÇİ HER GÜN ÇALIŞACAK-

Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu hafta içi her gün çalışmaya devam edecek. Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu bünyesinde kurulan 2 Numaralı Yazım Komisyonu’na “idare ve kamu hizmetleri” başlıklı bölüme ilişkin siyasi partiler görüşlerini en geç 21 Ocak 2013 tarihine kadar iletecek.
1 Numaralı Yazım Komisyonu “önceki maddelerde üzerinde uzlaşma sağlanamayan hususlardan her siyasi partinin kendi parantezlerini gözden geçirerek uzlaşmaya zemin sağlamak üzere çalışması ve bu çalışma üzerine” gündemiyle 7 Ocak Pazartesi günü saat 11.00’de toplanacak.

-MİLLİ EĞİTİM BAKANI SORULARI YANITLAYACAK-

Meclis Genel Kurulu’nda 8 Ocak Salı günü Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer milletvekillerinin sorularını yanıtlayacak. Daha sonra yaklaşık 4.5 milyon kişiyi ilgilendiren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülecek. Tasarının görüşmelerine Çarşamba günü de devam edilecek.
Genel Kurul’da Perşembe günü ise görüşmeleri yarım kalan Yargılama Sürelerinin Uzunluğu ile Mahkeme Kararlarının Geç veya Kısmen İcra Edilmesi ya da İcra Edilmemesi Nedeniyle Tazminat Ödenmesine Dair Kanun Tasarısı görüşülecek. Tasarı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine yapılmış bazı başvuruların tazminat ödenmek suretiyle çözümüne dair esas ve usullerin belirlenmesini amaçlıyor.
Genel Kurul Salı günü saat 23.00’e kadar, Çarşamba ve Perşembe günleri ise programdaki konuların bitimine kadar çalışacak.

-KADIN ERKEK FIRSAT EŞİTLİĞİ KOMİSYONU-

Meclis Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Alt Komisyonu'nun(Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme) 8 Ocak Salı günü yapacağı toplantının gündeminde, Türkiye Belediyeler Birliğinin yerel yönetimlerin bütçelerinin toplumsal cinsiyete duyarlı bütçe yaklaşımı ışığında değerlendirilmesine ilişkin sunumu ile Marmara Belediyeler Birliğinin yerel yönetimlerin bütçelerinin toplumsal cinsiyete duyarlı bütçe yaklaşımı ışığında değerlendirilmesine ilişkin sunumu yer alıyor.
Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu 8 Ocak Salı günkü toplantısında, Sağlık Bakanlığınca Kamu Özel İşbirliği Modeli ile Tesis Yaptırılması, Yenilenmesi ve Hizmet Alınması Hakkında Kanun Tasarısı’nı görüşecek. Tasarı; ihale ile özel hukuk hükümlerine göre, kamu özel işbirliği modeli çerçevesinde; Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarınca yapılmasına ihtiyaç duyulan tesislerin ön proje, ön fizibilite raporu ve belirlenecek temel standartlar çerçevesinde, Hazinenin özel mülkiyetindeki taşınmazlar üzerinde kırkdokuz yılı geçmemek üzere bağımsız ve sürekli nitelikte üst hakkı tesis edilmek suretiyle yaptırılması, mevcut tesislerin yenilenmesinin sağlanması ve bu projeler için alınacak danışmanlık, araştırma-geliştirme hizmetleri ile ileri teknoloji ya da yüksek mali kaynak gerektiren bazı hizmetlerin gördürülmesine ilişkin usul ve esasların belirlenmesini öngörüyor.
Avrupa Birliği Uyum Komisyonu 9 Ocak Çarşamba günü yapacağı toplantıda,
Elektrik Piyasası Kanunu Tasarısı’nı ele alacak. Tasarı, elektrik üretimi, iletimi, dağıtımı, toptan veya perakende satışı, ithalat ve ihracatı, piyasa işletimi ile bu faaliyetlerle ilişkili tüm gerçek ve tüzel kişilerin hak ve yükümlülüklerini kapsıyor.
9 Ocak Çarşamba günü toplanacak olan Dışişleri Komisyonu’nun gündeminde bulunan tasarılar şöyle:
Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile İtalya Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Başta Terörizm ve Örgütlü Suçlar Olmak Üzere Ağır Suçlarla Mücadelede İşbirliği Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı,
Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Fransız Cumhuriyeti Hükümeti Arasında İç Güvenlik Alanında İşbirliği Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunmasına Dair Kanun Tasarısı,
Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Karadağ Hükümeti Arasında Eğitim Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı,
Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Afganistan İslam Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Habibe Kadiri Kız Okullarının Kuruluşu ve Faaliyetlerine İlişkin Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı,
Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Ormancılık Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı,
Türkiye Cumhuriyet Hükümeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Meteoroloji Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı,
Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Hindistan Cumhuriyeti Hükümeti Gençlik Faaliyetleri ve Spor Alanlarında İşbirliği Mutabakat Zaptının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı.

Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nun 9 Ocak Çarşamba günkü toplantısında görüşülecek Yükseköğretim Kurumları Teşkilat Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi adıyla bir devlet üniversitesi kurulması öngörülüyor.

-SAĞLIK BAKANI BİLGİ VERECEK-

Sağlık Çalışanlarına Şiddeti Araştırma Komisyonu 9 Ocak Çarşamba günü yapacağı toplantıda Sağlık Bakanı Recep Akdağ sağlık çalışanlarına yönelik şiddete ilişkin bakanlığın yaptığı çalışmalar konulu bir sunum yapacak. Komisyonun Perşembe günkü toplantısında ise Paramedik Derneğinin (PARDER) hastane öncesi acil sağlık hizmetlerinde yaşanan şiddet olayları ve çözüm önerileri konulu sunumu bulunuyor.
10 Ocak Perşembe günü toplanacak olan Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu Teşkilat ve Görevlileri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nı ele alacak. (ANKA)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DARBEZEDE ASKERE MSB’DEN SOĞUK DUŞ

"ÖCALAN'A EV HAPSİ ASLA OLMAYACAK"

ÖCALAN, ERDOĞAN'A MEKTUP YAZDI!
»  İSTESEYDİK HEPSİNİ TARARDIK
»  ''EVLİLİK DIŞI İLŞİKİ TOPLUMA ZARARLI'
»  KARADAYI: TANKLARDAN HABERİM YOKTU!
»  BAŞBUĞ: BU UTANÇ DAHA NE KADAR SÜRECEK!
»  GÖRMEYEN VATANDAŞA AZİZ NESİN'LİK CEZA
»  0TOBÜSLERE DE KARA KUTU GELİYOR
»  KLÜPLERE VERGİ AFFI YOK
»  AFYON ŞEHİTLERİNE HALA MAŞ BAĞLANMADI
»  ''28 ŞUBAT KESİNLİKLE DARBE DEĞİLDİR''
»  TALABANİ'NİN BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ
»  MECLİS'E DİNLENMEYEN TELEFON!
»  MUHAFIZ ALAYI CAMİSİ’NDE CUMA NAMAZI
»  AHMET TÜRK'TEN İLK AÇIKLAMA!
»  DAVUTOĞLU'NDAN O HABERE YALANLAMA
»  KANDİL'İN GÖZÜ DEVLETİN ATACAĞI ADIMDA
»  SARIGÜL'DEN MECLİS ÇIKARMASI!
»  EMNİYET'TE YENİ ATAMALAR!
»  ALTIN'DA ŞOK DÜŞÜŞ!
»  CANİKLİ'DEN İMRALI AÇIKLAMASI
»  KANDİL VE BDP'DEN AYKIRI SESLER
»  TSK YALANLADI, VEKİL İSİMLERİNİ AÇIKLADI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.