|
 |
 |
|
DOLAR |
39,2041 |
 |
|
 |
EURO |
44,7753 |
 |
|
 |
IMKB |
9.487,000 |
 |
|
 |
ALTIN |
4.173,690 |
 |
|
|
|
Şehir Seçimi

|
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |
|
MEGA KENT'TE KUŞ GRİBİ KARANTİNASI
|
 |
 |
 |
|
|
İstanbul'da Gaziosmanpaşa - Cebeci mahallesi ve Küçükçekmece - Ziya Gökalp mahallesinin 3 km yarıçapındaki alan ile Esenler 'kontrol bölgesi' ilan edildi, karantina tedbirleri uygulanacak.
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
İl Hayvan Sağlık Kurulu toplantısı sonrası bir açıklama yapan İstanbul Valisi Muammer Güler, karantina önlemlerinin yanı sıra açıkta kanatlı hayvan ve yumurta satışının da il genelinde yasaklandığını belirtti. Entegre tesisler bu uygulamanın dışında tutulacak.
Kentte ayrıca Bayrampaşa, Bağcılar, Avcılar, Bahçelievler, Eyüp ve Güngören ilçelerinin 7 km çapındaki alan da 'gözetim bölgesi' ilan edildi. Baraj gölleri ve su havzalarının çevresi de 'gözetim bölgesi' ilan edilen noktalar arasında yer alıyor.
Vali Güler, 'kontrol bölgesi' ilan edilen noktalarda mecburi itlaf yapılacağını, 'gözetim bölgeleri'nin ise takipte tutulacağını ve şüpheli hayvanların itlaf edileceğini bildirdi. Güler, itlaf sırasında 'çirkin görüntüler'den kaçınılacağının altını çizdi.
'Hayvanları elinize almayın, görevlilere bırakın'
Buralarda yaşayanları kanatlı hayvanlarla temastan kaçınmaya çağıran Vali Güler, "itlaf yapılacak bölgelerde kesinlikle kümes hayvanlarına dokunmamalarını istiyoruz. Kümeslerini kapalı tutarak, itlaf için gelecek ekipleri beklemelerini tavsiye ediyoruz" dedi.
Kentte şu ana kadar insanlarda kuş gribi vakasına rastlanmamasının sevindirici olduğunu söyleyen Güler, virüsün bulaşma riskinin sürdüğünü belirtti ve itlaf ekiplerine yardım amacıyla olsa dahi, kanatlıların elde tutularak görevlilere teslim edilmesi gibi davranışlardan kaçınılmasını istedi.
Bir tavukta kuş gribi saptandı
İstanbul Valisi Güler toplantı öncesi yaptığı açıklamada, Gaziosmanpaşa'daki bir tavukta kuş gribi virüsü görüldüğünü açıklamış ancak insanlarda kesinleşmiş vaka olmadığını bildirmişti.
Güler, şu ana kadar Gaziosmanpaşa'da iki, Küçükçekmece'de dördü ölü biri canlı toplam yedi tavuktan numune alındığını ve bunların ön tespitlerinin pozitif olduğunu kaydetmiş ve tahlil sonuçlarından birinin kesinleştiğini ve kuş gribine işaret ettiğini bildirmişti.
"Kesinleşmiş vaka yok"
Güler, şu ana kadar kuş gribi şüphesiyle 61 vatandaşın hastanelere müracaat ettiğini, bunlardan 31'inin ayakta tedavi edildiğini, 13'ü çocuk 23 hastanın ise Haseki, Şişli Etfal, Okmeydanı ve Göztepe hastanelerinde tedavi altına alındığını açıkladı. Güler, kesinleşmiş vaka olmadığına dikkat çekti.
Bu hastalardan 10'u için laboratuvar tetkikine gerek görüldüğünü bildiren Güler, bu kişiler arasında Ağrı'nın Patnos ilçesinde kestikleri tavuğu yiyen 3 kişinin de bulunduğunu bildirdi. Güler, diğer hastaların hayvanlarla yoğun temas içinde olmadığının altını çizdi.
Muammer Güler, şu an itibariyle kentteki yedi eğitim hastanesinin enfeksiyon bölümlerinin uzmanlar nezaretinde olası vakalar için hazır tutulduğunu bildirdi.
Kuş gribi gündeme oturdu
2006'nın ilk günlerinde Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinden Van'a sevkedilen ve ölü tavuklarla temasta bulundukları belirlenen üç kardeş tedavi gördükleri YYÜ Tıp Fakültesi hastanesinde hayatını kaybetti:
1 ocak: Muhammet Ali Koçyiğit (14)
5 ocak: Fatma Koçyiğit (15)
6 ocak: Hülya Koçyiğit (11)
Bu gelişmenin ardından kuş gribi virüsü Doğu bölgeler başta olmak üzere hızla yayıldı ve birçok bölgede kanatlı hayvanlarda görülmeye başlandı. Bugün itibariyle hastalıklı hayvanlarla temas eden 10'u aşkın kişi kuş gribi tanısıyla tedavi altına alınırken, panik içindeki yüzlerce kişi de hastanelere akın ediyor.
Kuş gribi virüsü yılbaşından bu yana Batı bölgelere doğru yayılışını sürdürdü ve Ankara'nın ardından, İstanbul'da da ortaya çıktı.
 |
|
|
|
 |
|
|
Toplam yorum |
0 |
|
Onay bekleyen |
0 |
|
|
 |

Yorumunuz editörlerimiz
tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır. |
|
|
|
 |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
 |
|
 |
Bu kategorideki diğer haberler |

|
|
|
|
|
|
 |
|
|
ÇOK OKUNANLAR |
 |
 |
-
-
|
 |
 |
|
Günlerdir rekor seviyelere doğru hareket eden altın bugün güne düşüşle başladı. |
 |
|
 |
 |
|
KRT televizyonunda aylardır maaşlarını alamayan emekçilerin direnişi sürüyor. DİSK Basın-İş Sendikası'nın ... |
 |
|
 |
 |
|
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'e elektrik çarptı. Tedavi altına alınan Başkan ... |
 |
|
 |
 |
|
Ukrayna'nın, Rus uçaklarına yaptığı dünyayı sarsan saldırılarının ardından Putin, Trump ile ... |
 |
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
 |
-
-
|
 |
 |
|
Günlerdir rekor seviyelere doğru hareket eden altın bugün güne düşüşle başladı. |
 |
|
 |
 |
|
Ukrayna'nın, Rus uçaklarına yaptığı dünyayı sarsan saldırılarının ardından Putin, Trump ile ... |
 |
|
 |
 |
|
ABD Başkanı Donald Trump'ın, son günlerde arasınını açıldığı milyarder iş insanı Elon Musk'la ilgili ... |
 |
|
 |
 |
|
CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer'in annesi yaşamını yitirdi. |
 |
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
ANKET |
|
 |
 |
|
|
|
|
 |


 |
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz. |
 |
|
|
|