Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2648
EURO
34,7188
IMKB
10.261,000
ALTIN
2.402,840
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 22 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MEMURA YAZ TATİLİ ŞOKU
MEMURA YAZ TATİLİ ŞOKU
 
Ağustos ayında yapılacak ve ilk defa halkın sandığa gideceği Cumhurbaşkanlığı seçimi, memurların önemli bölümünün Temmuz ve Ağustos ayı yaz tatili programlarını da etkileyecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, imzasını taşıyan genelge ile memurların yaz tatili izinleri, cumhurbaşkanlığı seçimi dikk
 
27.6.2014 - 08:51

Türkiye'de ilk kez cumhurbaşkanı halk tarafından seçilecek. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu 10 Ağustos'ta yapılacak. İlk turda seçilen olmazsa ikinci seçim için 24 Ağustos'ta sandık başına gidilecek. Seçim nedeniyle binlerce memur da görev yapacak.

Bu durum, memurların Temmuz ve Ağustos ayı ile ilgili yaz tatili  yani yıllık izinlerini de etkileyecek.
Başbakan Erdoğan imzası ile bugün Resmi gazete'de yer alacak, genelgede şu ifadeler yer aldı:

BAŞBAKANLIK GENELGESİ:
"Cumhurbaşkanı seçiminin her aşamasında görev alması muhtemel kamu personelinin yıllık izinlerinin plânlanmasında seçim tarihinin dikkate alınması zorunlu görülmektedir. Bu hususta il ve ilçe seçim kurulları ile koordinasyon içerisinde, kamu personelini de mağdur etmeyecek şekilde gereken tedbirler ivedilikle alınacaktır.

2709 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 101 ve 102. maddeleri ile 6271 sayılı Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu gereğince Cumhurbaşkanı halk tarafından seçilecektir. İlgili mevzuatı uyarınca Cumhurbaşkanı seçiminin; mevcut Cumhurbaşkanının görev süresinin dolmasından önceki altmış gün içinde tamamlanması gerekmektedir.

Anayasanın 79. maddesi ile 6271 sayılı Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu gereğince Cumhurbaşkanı seçiminin başlamasından bitimine kadar, seçimin düzen içinde yönetimi ve dürüstlüğü ile ilgili bütün işlemleri yapma ve yaptırma görevi Yüksek Seçim Kuruluna verilmiştir.

Yüksek Seçim Kurulunun 6 Haziran 2014 tarihli ve 2910 sayılı kararıyla Cumhurbaşkanı seçimi takvimi belirlenmiştir. Buna göre seçimin başlangıç tarihi 29 Haziran 2014 Pazar günü olarak tespit edilmiş; birinci oylamanın 10 Ağustos 2014 Pazar günü, ilk oylamada salt çoğunluk sağlanamadığı takdirde ise ikinci tur oylamanın 24 Ağustos 2014 Pazar günü yapılacağı ilan edilmiştir.

Cumhurbaşkanı seçiminin; Anayasanın 79. maddesinde öngörülen “Seçimlerin başlamasından bitimine kadar, seçimin düzen içinde yönetimi ve dürüstlüğü” ilkesine uygun bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için Yüksek Seçim Kurulu ile il ve ilçe seçim kurullarının çalışmalarına, tüm kamu kurum ve kuruluşlarınca; gerekli işgücü, araç ve diğer malzeme desteğinin sağlanması önem taşımaktadır.

Cumhurbaşkanı seçiminin her aşamasında görev alması muhtemel kamu personelinin yıllık izinlerinin plânlanmasında seçim tarihinin dikkate alınması zorunlu görülmektedir. Bu hususta il ve ilçe seçim kurulları ile koordinasyon içerisinde, kamu personelini de mağdur etmeyecek şekilde gereken tedbirler ivedilikle alınacaktır.

Bu itibarla, Cumhurbaşkanı seçiminin başarıyla gerçekleştirilerek, millet iradesinin sandığa sağlıklı olarak yansıması amacıyla, seçim kurulu başkanlıklarının personel ve yer tahsisine ilişkin talepleri ivedilikle karşılanacak, ihtiyaç duyulacak her türlü taşıt, bilgisayar, yazıcı, modem, kesintisiz güç kaynağı, Jeneratör gibi araç gereç ve bunları kullanabilecek nitelikli işgücü desteği sağlanacaktır.

Bu çerçevede, başta mülki amirler olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşları ile güvenlik güçlerinin amirleri tarafından gereken tüm önlemler alınacak, herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi için azami gayret ve duyarlılık gösterilecektir."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


METEOROLOJİ UYARIYOR

ANTALYA PAZAR GÜNÜ 50 DERECE

23 HAZİRAN 10 NUMARA ÇEKİLİŞİ
»  YUHH! 9 LAHMACUN 393 TL!
»  SELFİE'DEN SONRA BELFİE!
»  KENAN IŞIK İÇİN DUAYA DAVET
»  21 HAZİRAN SAYISAL LOTO ÇEKİLİŞİ
»  MAÇ'TAN SONRA GELEN ÖLÜM HABERİ
»  KIRMIZI FULARLI KIZ DAĞA ÇIKTI!
»  TECAVÜZCÜYÜ DÖVEREK ÖLDÜRDÜLER
»  RAMAZAN PİDESİNE GİZLİ ZAM!
»  FACEBOOK DÜNYA GENELİNDE ÇÖKTÜ!
»  AVM'LERDE ALKOL YASAKLANIYOR!
»  ŞANS TOPU 18 HAZİRAN 2014 ÇEKİLİŞİ
»  SOMA'YA BAĞIŞ AMAÇLI RESİM SERGİSİ!
»  JAPONLAR'DAN ÖĞRENİLMESİ GEREKEN 10 İLKE
»  TÜRK SİNEMASININ ACI GÜNÜ!
»  BEYİNDEKİ PIHTILARA ROBOT İĞNE!
»  TURİSTLERE,'TÜRKİYE'YE GİTMEYİN' UYARISI
»  AYLİN KOTİL'İN SOYADI ZAFERİ!
»  KALP KRİZİNİN ÇARESİ BULUNDU!
»  SEVİŞİRKEN BALKONDAN DÜŞTÜLER!
»  KALP HASTALIKLARINA KARŞI DOMATES HAPI!
»  HANİ SAĞLIKTA ÇAĞ ATLAMIŞTIK!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.