Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,3805
EURO
47,1142
IMKB
10.383,000
ALTIN
4.361,550
 
Hava Durumu ANKARA
20 / 33 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MESLEKTEN İHRAÇ TALEBİNE BARO TEPKİSİ!
MESLEKTEN İHRAÇ TALEBİNE BARO TEPKİSİ!
 
Kaçmaz ve Eminağaoğlu'nun meslekten ihraç talebine İstanbul Barosu'ndan tepki
 
12.11.2009 - 00:25

İstanbul Barosu, Adalet Bakanlığı’nın Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz ve YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun meslekten ihraç talebine tepki gösterdi.

İstanbul Barosu’ndan yapılan açıklamada siyasi iktidarın yargı erkini kontrol altına almak, daha sonra burada da kadrolaşmak isteğinin kabul edilemeyeceği savunuldu.

İstanbul Barosu, Adalet Bakanlığı’nın Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz ve YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun meslekten ihraç talebine tepki gösterdi.

İstanbul Barosu’ndan yapılan açıklamada siyasi iktidarın yargı erkini kontrol altına almak, daha sonra burada da kadrolaşmak isteğinin kabul edilemeyeceği savunuldu.

Açıklamada, “Eğer ortada bir suç ve suçlu var ise tabii ki yargı gereğini yapmalıdır, yapacaktır da. Bunun için halen bağımsızlığını koruduğuna inandığımız HSYK’nın bu konuda ki kararına kadar ilgili kişiler ifa ettikleri görevler nedeniyle asla yıpratılmamalıdır. Ancak kişileri kendi anlayışında olmadığı için suçlayan ve yargılamaya kalkan anlayışı ve suni suçlu ve suç yaratma girişimlerini kabul edebilmek olanaksızdır” denildi.

Kişileri “ulusal ve uluslararası hukuktan doğan demokratik tepkilerini ve yasal haklarını kullandıklarından” dolayı yargılamanın hukuka uygun olmadığı belirtilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Kişiler aleyhine yasal olmayan yöntemlerle dinlemeler yapılıyor ve suç teşkil eden eylemlere karşı bireyler haklarını kullanıyor ise bu yasal girişimler sebebiyle kişiler suçlanamaz ve meslekten ihraç edilemez. Baskı ve yıldırma sürecinin yargıya ve mensuplarına karşı sürdürüldüğü de bu uygulamalarla açıkça ortadadır.

Bu durum son derece vahim ve önemlidir. Bu olanlar bir Hukuk Devletinde, siyasi iktidarın nerede durduğunu göstermesi açısından dikkat çekicidir. Siyasi iktidarın Devletin tüm kesimlerinde olduğu gibi Yargı erkini kontrol altına almak daha sonra burada da kadrolaşmak isteği kabul edilemez. Anayasamızın temel taşlarından biri olan Kuvvetler ayrılığı ilkesi önce gündemdeki bazı davalar nedeniyle ve demokratik açılım kapsamında yapıldığı iddiası ile yaşatılan karşılama törenleriyle sonra da yukarıda sözünü ettiğimiz uygulamalarla zafiyete uğramıştır.”
-"ANAYASA’YA KARŞI SİVİL DARBE YAPILIYOR"-
Türkiye’de siyasi iktidarın “sisteme ve Anayasa’ya” karşı sivil darbede bulunduğu ileri sürülen açıklamada, şu değerlendirmede bulunuldu:

“Genel uygulamalarına bakıldığında fotoğrafın nasıl değiştirildiği kolaylıkla görülmektedir. Bugün ülkemizde siyasi iktidarın sisteme ve Anayasa’ya karşı yaptığı bir sivil darbeden de söz edilebilmektedir. Askeri darbelerin kabul edilmesi ne kadar olanaksızsa sivil darbelerin kabul edilebilmesi de o kadar olanaksızdır. Yaşanılanların takdirini kamuoyuna bırakıyor ve ülkemizin demokratik yol ve yöntemlerle yönetileceği bir siyasi iktidar anlayışını sabırsızlıkla bekliyor ve özlüyoruz.”
 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"GÜL YARGILANSIN" DİYEN HAKİME BİR DARBE DAHA!

CEVAP BU OLMAMALIYDI..!

"BEN MECLİSİN AMİRİ DEĞİL, GRUBUMUN AMİRİYİM"
»  CHP'LİLERE HAPİS CEZASINI HATIRLATTI!
»  ERDOĞAN VE AKP'DEN BAHÇELİ'YE DAVA
»  MHP'YE ZARAR VEREN MHP'Lİ!
»  'KÜRT AÇILIMI'NDA YENİ HAMLE
»  FLAŞ..!FLAŞ..! ALBAY ÇİÇEK TUTUKLANDI
»  DEMİREL'DEN YARSAV'A DESTEK
»  BAŞBUĞ O KADINA NE CEVAP VERMİŞTİ?
»  AKP'DEN ŞOK İSTİFALAR!
»  ARINÇ'TAN CHP VE MHP'YE AĞIR SÖZLER!
»  FLAŞ.. FLAŞ.. BAŞSAVCI ENGİN DE DİNLENMİŞ!
»  ÖLDÜRÜLEN GAZETECİLER ANILIYOR
»  DEPREM UZMANLARINDAN KORKUTAN UYARI
»  FLAŞ.."KİMSE MECLİS BAŞKANINI AZARLAYAMAZ"
»  MESUT YILMAZ'DAN MECLİS BAŞKANLIĞI'NA SÜRPRİZ ÇAĞRI
»  ALBAY DURSUN ÇİÇEK'E TUTUKLAMA TALEBİ
»  MECLİS BAŞKANI ŞAHİN'E İSTİFA ÇAĞRISI
»  DOMUZ GRİBİ DOLANDIRICILARINA DİKKAT!
»  BAYKAL'DAN ERDOĞAN'A ÇOK SERT TEPKİ
»   KOMİSYON'DA AÇILIM TARTIŞMASI
»  PANKART KRİZİNDE ŞOK DİYALOG
»  FLAŞ.. AÇILIM GÖRÜŞMELERİ CUMA GÜNÜ'NE ERTELENDİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.