Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3196
EURO
35,0662
IMKB
9,021
ALTIN
2.279,620
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MHP'de7 Farklı Senaryo
MHP de7 Farklı Senaryo
 
MHP'de muhalif kanadın 19 Haziran’da yaptığı olağanüstü tüzük kurultayında alınan tüm kararlara Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin ihtiyati tedbir kararı vermesi MHP’de işleri karıştırdı. 10 Temmuz’da yapılacağı belirtilen kongre tam anlamı ile çıkmaza girdi.
 
26.6.2016 - 09:06

Kamil Elibol/ Sözcü

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 21 Haziran'da yaptığı grup toplantısından sonra, “Sürprizlerim olur bekleyin biraz” demesinden sonra gelen mahkeme kararı kongre sürecini kördüğüme dönüştürdü. Yüksek Seçim Kurulu'nun Arena Spor Salonu'ndaki kongreyi Genel Merkezin mi? yoksa Kongre Heyetinin mi? toplayacağını görüştüğü gün yaşanan sıcak gelişme üzerine parti kulislerine inanılmaz senaryolar yansıdı.
İHRAÇ TEHDİDİ

3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin tüzüğün 14. Maddesinde yapılan değişikliğe tedbir kararı vermesi Genel Başkan adayları; Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ'a yeniden “ihraç” yolunun önünü açtı. MHP yönetimi, 10 Temmuz öncesi isterse mevcut tüzüğe dayanarak muhalif isimleri “tedbirli” olarak ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edebilecek.
İKİNCİ BAŞVURU

Adı açıklanmayan ve Genel Merkez'e yakın olduğu bilinen bir üst kurul delegesinin mahkemeye başvurması yeni hukuki senaryoları gündeme getirdi. Muhalif kanat, MHP yönetiminin bir başka üst kurul delegesini “kamikaze” olarak kullanabileceğini iddia ederek Genel Merkez'in kongreyi “örtülü” biçimde sabote edeceğini söyledi.
İŞTE O SENARYOLAR

Parti kulislerinde çok konuşulan senaryolardan bazıları şöyle:
1-Genel Merkez'e yakın bir başka üst kurul delegesi 10 Temmuz'da yapılacak 6. Olağanüstü büyük kongrenin gündemini mahkemeye taşıyacak. “Tüzüğün 63/4 maddesine göre olağanüstü genel kurullarda sadece tüzük değişebilir. Genel Başkan, MYK ve MDK seçimi yapılamaz” deyip kongrenin bu yönüyle iptalini talep edecek.
2-10 Temmuz için alınacak yeni bir tedbir kararı halinde parti yönetimi Merkez Yönetim Kurulu'ndan kongreyi erteleme yönünde bir karar çıkartabilir
3-10 Temmuz günü yapılacak olağanüstü genel kurulda tüzüğün 63/4 maddesine bağlı kalınır. “Tüzüğümüz Genel Başkan ve parti organları seçimine cevaz vermiyor” denilerek yalnızca tüzük değişikliği yapılıp, ileri bir tarih için seçimli kongre kararı alınır.
4-MHP yönetimi tedbirli ihraç istemiyle disipline sevk kozunu devreye sokabilir. Başta Meral Akşener olmak üzere Sinan Oğan, Ümit Özdağ, Koray Aydın ile onlarla birlikte hareket eden MYK üyeleri ve üst kurul delegeleri disipline sevk edilir.
5-Mahkemenin kesin kararı 9 günlük resmi bayram tatili nedeniyle 10 Temmuz öncesine yetişemez. Bu durumda muhaliflerin hafta başında tedbir kararına yapacakları itiraz karara bağlanamaz.
6-Devlet Bahçeli'nin ısrarla vurguladığı, “Oyunu bozacağız” sloganı hayata geçirilecek. Genel Merkez hukuki yönden seçimli kongre yapılmasına engel olacak. Kendi aralarında görüş ayrılığına düşen muhalif blok çökecek.
7-Bu durumda YSK'nın topu üzerine attığı Çankaya 4. İlçe Seçim Kurulu olağanüstü kongreyi toplama görevini MHP Genel Merkezi'ne verecek. MHP yönetimi de süreci istediği gibi dizayn edecek. Seçim konusu by-pass edilecek.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Oktay Vural Akşener'i Destekleyecek mi?

Binali Yıldırım: Vesayetle mücadele etti

'Bu Sapıklardan Çocuklarınızı UzaktTtun'
»  F.Bahçe'de Operasyon Başlıyor!
»  Genelkurmay,'Cemaatçi' Diye İşe Almadı!
»  Ankara'da AVM'nin Çatısı Çöktü
»  Sıcaklıklar Doğal Afet Seviyesinde
»  İstanbul'da Cemaate Büyük Operasyon
»  Akşener'den O İddialara Sert Yanıt!
»  Marmara Sallandı,İstanbullu Korktu
»  ‘AKP, MHP’de Kaosa Oynuyor’
»  Almanya'da Ermeni Lobisi Skandalı
»  Çağlayan Adliyesi'nde Kuran Tilaveti
»  CHP ve MHP'nin Transfer Polemiği!
»  Flaş.. MHP Kurultayına Durdurma Kararı!
»  MHP'de Şimdi de 10 Temmuz Tartışması
»  Sefa Sirmen Ceaevine Girdi
»  Okyat Vural: MHP İçinde Siyasete Devam..
»  Başbakan'dan Referandum Açıklaması
»  Dans Gösterisi Makamından Etti!
»  "Seçimle Alamadıklar Kayyumla Alacaklar"
»  Kılıçdaroğlu: Siyaseti Bırakırım
»  Mardin'de Hain Pusu, 6 Asker Şehit
»  Sonuç Türkiye'yi Nasıl Etkileyecek?
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.