Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,7007
EURO
34,9095
IMKB
9.525,000
ALTIN
2.505,300
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MHP'li Özdağ'dan Flaş İddia!
MHP li Özdağ dan Flaş İddia!
 
MHP Genel Başkan adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve çevresinin referanduma gerek kalmadan Anayasa'yı değiştirmek amacıyla baskın bir genel seçim planladığını ve bunun da Ağustos ayında olacağına dair duyumlar aldıklarını söyledi
 
29.4.2016 - 16:01

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve çevresinin referanduma gerek kalmadan Anayasa'yı değiştirmek amacıyla baskın bir genel seçim planladığını ve bunun da Ağustos ayında olacağına dair duyumlar aldıklarını söyleyen MHP Genel Başkan adayı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Ümit Özdağ, " hem kamuoyunu hem de MHP yönetimi ve MHP tabanını uyarıyorum. Eğer Ağustos'ta bir baskın seçim yapılırsa MHP baraj altında kalır ve AKP'nin yapacağı bir Anayasa toplumsal barışı zedeler, uyarıyorum" dedi. söyledi

Türkiye'de siyasetin baş döndürücü bir hızla geliştiğini söyleyin MHP Genel Başkan adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Saray iktidarının Kasım ayında bir baskın seçim planladığına dair duyumlar aldıklarını ancak bu sürecin öne çekildiği Ağustos ayında Saray kadrolarının Türkiye'yi baskın bir seçimle karşı karşıya bırakmak gibi kaotik bir projesinin olduğunu ileri sürdü.
Özdağ, " Saray her hal ve şart altında  Türkiye'nin üniter yapısını bozacak ve toplumsal barışı zedeleyecek bir Anayasa değişikliği için kararlı. Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın yeni Anayasa'da laiklik ilkesinin olmaması gerektiğine dair görüşleri de bunun zaten bir kanıtı" diyerek gelişmelerin iç açıcı olmadığını öne sürdü.

Başbakan Davutoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanlar arasına sıkışıp kaldığını öne süren Prof. Dr. Özdağ, "Artık gizlisi saklısı kalmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Davutoğlu'nu değiştirmeye kararlı. Öncelikli plan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın yeni genel başkan ve başbakan olması ile Anayasa değişikliği idi ancak dokunulmazlıkların gündeme getirilmesiyle bu oyun planında ve kurguda değişiklik yapıldığına dair güçlü bilgilerimiz var. Yeni oyun planında Enerji Bakanı ve Cumhurbaşkanı'nın damadı Berat Albayrak'ın Genel Başkan seçtirilmesi ve Başbakanlığa getirilmesi planlanıyor. Ardından da Saray'ın  rüyalarına giren Başkanlık sisteminin getirileceği yeni Anayasa değişikliği gündeme gelecek. Bu değişiklik Türkiye'nin üniter yapısının bozulmasına neden olur. Dolayısıyla Türkiye hiç de istenmeyen toplumsal huzursuzluklarla karşı karşıya kalabilir." diye konuştu.

MHP Genel Merkez yönetimi de uyaran Prof. Dr. Ümit Özdağ, "Genel Merkez yönetimi Türkiye'nin bu  sıkıntılı sürecinde değişim taleplerine hayır diyerek parti içinde ve tabanda yaşanan sıkıntıyı ortadan kaldırmalı. Eğer duyumlarımız doğru çıkarsa ve Ağustos'ta bir baskın seçim olursa MHP baraj altında kalır. Bunun hesabını da hiç kimse veremez. Herkes aklını başına almalı, kişisel hesapları bir kenara bırakarak ülkenin bütünlüğü için biraraya gelmelidir" dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Rusya ve ABD'den Flaş Suriye Anlaşması

Obama'dan Cemaate Mektup!

Vekiller Saatli Bomba Gibi!
»  Kilis Güne Roketatarlarla Uyandı!
»   Mecliste İnanılmaz Kavga!
»  FLAŞ.. Karkamış'a Havanlı Saldırı
»  Manisa Soma'da Yola Bombalı Tuzak
»  Milletvekillerine Etik Kurallar Geliyor.
»  Dokunulmazlık Toplantısı Kavgalı Başladı
»  AKP'de Savcı Korkusu!
»  Bursa'daki Saldırıda Flaş İddia!
»  PKK'lı Sözde Yöneticisi Çıldırdı!
»  "Gelirsem MHP'nin Oyu Yüzde 25'e Fırlar"
»  Mecliste Yine Yuımruklar Konuştuı!
»  ABD Dün Uyardı,Bugün Bomba Patladı!
»  "Meclis Başkanı Acilen İstifa Etmeli"
»  Zarrab, Suçlamaları Reddetti
»  Bursa'da Patlama, 1 Ölü,20 Yaralı
»  "Gazeteciler Haber Yazamaz Hale Geldi"
»  "Yeni Anayasa Laik Ve Özgürlükçü Olacak"
»  Mal Varlığına El Konulabilecek!
»  Demirtaş ABD'ye Gidiyor!
»  ABD'den Türkiye İçin Flaş Uyarı!
»  Twitter'de Elektrik İsyanı!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.