Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5818
EURO
34,7982
IMKB
9.645,000
ALTIN
2.412,990
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MİT, ŞU AN KAÇ KİŞİYİ DİNLİYOR?
MİT, ŞU AN KAÇ KİŞİYİ DİNLİYOR?
 
MİT'i Başbakan'a bağladığı, barış sürecinde Hükümet yetkililerini hukuki ve cezai sorumluluktan kurtardığı eleştirileriyle tartışma yaratan MİT Kanun Teklifi, TBMM İçişleri Komisyonu'nda görüşülmeye 11.06'da başladı.
 
22.2.2014 - 12:12

Komisyona MİT Müsteşarı Hakan Fidan katılmazken, MİT adına bir müsteşar yardımcısı yer aldı, Hükümet'i Beşir Atalay temsil etti. Komisyona milletvekilleri büyük ilgi gösterdiler.

ATALAY: MİT'E YENİ KANUN GELİYOR


Atalay, MİT Kanun Teklifi ile 30 yıl sonra yapısal değişikliğe gidildiğini belirterek, "Baştan sona Baştan sonra MİT'in yenilenmesi için kanun üzerinde de çalışılıyor. Bunu da inşallah sizlerin huzuruna getireceğiz" dedi Atalay, teklifle MİT'in hiçbir sınırı konulmayan görev alanının daraltılarak, belirgin hale getirildiğini de savundu..


HÜKÜMET'TEN TEKLİFTE GERİ ADIM


Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, MİT yasa teklifinin 2. maddesinde yer alan Milli İstihbarat Koordinasyon Kurulu Başkanlığı'na Başbakan'ın getirilmesi düzenlemesinin tekliften çıkarılacağını açıkladı. Atalay, "İstihbarat Koordinasyon Kurulu MİT Yasası'nda var. MİT Müsteşarı'nın başkanlığında toplanıyor. Başbakan'ın başkanlığında toplanması çok tartışıldı bunu önerge ile değiştireceğiz, eski yapısını koruyacağız" dedi. Atalay, ayrıca basın mensuplarına ceza öngören maddelerde değişikliğe gidildiğini ve cezaların indirileceğini açıkladı.


MİT 2 BİN 473 KİŞİYİ MAHKEME KARARIYLA DİNLİYOR

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay MİT Kanun Teklifi'nin görüşüldüğü İçişleri Komisyonu'nda MİT'in dinleme rakamlarını açıkladı. Atalay, MİT'in 2 bin 473 kişiyi mahkeme kararıyla dinlediğini açıkladı, rakamın diğer ülkelerde milyonları bulabildiğini savundu.

Atalay şöyle dedi: "Çok özel bir bilgiyi paylaşmak istiyorum. Bugün itibarıyla mahkeme kararıyla gerçekleştirilen dinleme sayısı 2 bin 473'tür. MİT'te dinleme yetkisi için mahkeme kararıyla alıyor. İstihbarat dinlemesi şu anda başka ülkelerde bu sayı milyonları bulabilir. Bunların yarıdan fazla yabancılara yönelik gerçekleştiriliyor, gerçekleştirilenler ise terörist ve casusluk vakalarını kapsıyor. MİT'in emniyet istihbaratta olduğu gibi normal bir vatandaşı dinlemesi sözkonusu değil. 20 dilde dinleme ise sınır ötesindeki yapıların takip altına alınmasıdır. Bu da MİT'in asli görevidir."

MİT'E PARLAMENTO DENETİMİ GELİYOR

Atalay, MİT'e parlamento denetimi getirme sözü de verdi ve şöyle dedi: "Böyle bir reforma ihtiyaç olduğu açıktır. Bu çalışmayı biz getireceğiz Hükümet olarak. Burada bazen şöyle tartışmalar oluyor. Milli irade burasıdır. Sanki siyasetin eli bir yere girince zarar verecek. Siyaset ulvi bir çaba. Milletimize nasıl hizmet veririz diye çalışıyoruz. Ben burada söz veriyorum bu düzenlemeyi çalışıyoruz ve önünüze getireceğiz.''
'VAZO GİBİ OTURUYORSUN' KAVGASI

Bu arada teklif komisyonda görüşülürken gergin anlar da yaşandı. AK partili milletvekillerinin basın mensuplarının ve kameraların salondan çıkarılması yönünde not alışverişi iktidarla muhalefeti karşı karşıya getirdi. İlk kavga, kameraların içeride kalmasından çıktı. Tartışmalar sırasında MHP 'li Nevzat Korkmaz, AK Partili Bülent Turan'a "Vazo gibi oturuyorsun orada" diye sataşınca Turan "Sensin vazo, saygısız" dedi. İçişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Ersoy, "Saklanacak hiçbir şey yok. Kameralar çıksa bile basın mensupları burada izliyorlar" dedi.

MUHALEFET: TEKLİF ÖNCE ALT KOMİSYONA SONRA ANAYASA KOMİSYONUNA GİTSİN

CHP sözcüleri teklifin basın patronlarına hapis cezası getirildiğini, birçok temel hak ve özgürlüğü ilgilendirdiğini bu nedenle öncelikle Anayasa Komisyonu'nda görüşülmesini gerektiğini savundular. CHP'liler, teklifin Alt Komisyonu'na havale edilerek olgunlaştırılmasını da istediler. Muhalefet sözcüleri, "Bu teklif anayasaya açıkça aykırı. Komisyon'un çalışmalarına ara verilerek, anayasa komisyonun görüşünün muhakkak önümüze getirilmesini istiyoruz" dediler.


BDP 'Lİ KAPLAN MİT GİZLİ YÖNETMELİĞİNİ İSTEDİ

BDP'li Hasip Kaplan, "MİT gizli yönetmeliğinden bir milletvekili olarak bir örnek istiyorum. Hasip Kaplan olarak değil. Neyi karşılamıyor da bu yönetmelik böyle bir teklif getiriliyor. Türkiye 'de rejimi değişterecek bir teklifle karşı karşıyayız. Anayasa Komisyonu'nda görüşülmesini ve Alt Komisyona havale edilmesini istiyoruz. Anayasaya aykırılıkların bu tekliften ayıklanmalıdır. Eğer bunu yapmazsak 1930'lara döneriz korkusunu yaşıyoruz. Bir otobüse molotof atılıyor genç kız ölüyor, atan MİT mensubu çıkıyor" dedi.

MHP'Lİ BAL: ESED, SADDAM, HİTLER GİBİ İSTİHBARAT DEVLETİ KURUYORSUNUZ

MHP'li Faruk Bal, "MİT'e anayasanın da Meclis'in de yargının da üzerinde yetki veriyorsunuz. Bu yetkiyle bir istihbarat devleti kuruluyor. Bu dünyada istihbarat devletleri vardır. Saddam'ın vardı, Esed'in vardı, Hitler'in, Stalin'in vardı. Bu teklifin Anayasa Komisyonda görüşülmesi gerekir. Bu tekilfin anayasa komisyonunda görüşülmesi için davet ediyoruz" dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


YANUKOVİÇ KAÇTI İDDİASI!

İSTİFA EDEN VEKİLE UÇAKTA ŞOK ANONS

ARINÇ: GÜLEN'İ 2 KEZ ZİYARET ETTİM!
»  GÜL'DEN, ASKERLİK YASASINA ONAY!
»  WHATSHAPP'TA BÜYÜK TEHLİKE
»  SAVCI SORUYOR: NEDEN YAYINLADINIZ
»  BAŞBAKANLIKTAN AÇIKLAMA!
»  DERSHANE TASARISI MECLİS'TE
»  TORBA YASAYA ÇUVALLI PROTESTO!
»  FLAŞ.. CHP'NİN HSYK BAŞVURUSUNA RET!
»  SİVAS, VALİSİNİ BÖYLE UĞURLADI!
»  EKONOMİST, BU KEZ GÜL'Ü HEDEF ALDI
»  AK PARTİLİ VEKİLİ DİLLERE DÜŞÜREN TWİTT!
»  FLAŞ.. ASTSUBAYLARDAN ÖLÜM ORUCU KARARI
»  GENELKURMAY'DAN FLAŞ PKK AÇIKLAMASI!
»  ANKARA'DAKİ ARAMA KARARI KALDIRILDI
»  FLAŞ.. KENAN EVREN'DEN MAHKEMEYE REST!
»  "ODAMA BÖCEK KOYANLAR BELLİ AMA.."
»  BAŞBUĞ: TARİHİ HATAYI DÜZELTİN
»  ÖZEL YETKİLİ MAHKEMELER TARİH OLDU!
»  SİVAS VALİSİ KEMELEK YAŞAMINI YİTİRDİ
»  YARGIDAN FLAŞ AOÇ KARARI!
»  ''MHP 7 SÜLALENDEN HESAP SORAR''
»  ERDOĞAN'DAN GÜLEN'E, ''NİYE GELMİYORSUN'
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.