Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
43,9819
EURO
51,2275
IMKB
13.047,000
ALTIN
7.344,710
 
Hava Durumu ANKARA
-2 / 9 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Teknoloji   Magazin   Polis Adliye 
 
MSB'den İmha Edilen Füze Açıklaması
MSB den İmha Edilen Füze Açıklaması
 
Milli Savunma Bakanlığı, İran'dan ateşlenip Irak ve Suriye hava sahasından geçen balistik mühimmatın Hatay semalarında imha edildiğini açıkladı.
 
4.3.2026 - 14:26



ABD ve İsrail'in sınır komşumuz İran'a başlattığı savaşta çok kritik bir gelişme yaşandı.

Milli Savunma Bakanlığı İran'dan balistik mühimmat ateşlendiğini açıkladı. MSB, Irak ve Suriye hava sahasını geçen mühimmatın Doğu Akdeniz'deki NATO hava ve füze savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

“CAN KAYBI YA DA YARALANMA YOK”
Etkisiz hale getirilen mühimmatın parçası da Hatay'ın Dört yol ilçesine düştü. MSB'nin açıklaması şöyle:

"İran’dan ateşlenip Irak ve Suriye hava sahasını geçtikten sonra Türk hava sahasına yöneldiği tespit edilen bir balistik mühimmat, Doğu Akdeniz’de konuşlu NATO hava ve füze savunma unsurları tarafından zamanında angaje edilerek etkisiz hâle getirilmiştir.

Hatay ili Dörtyol ilçesinde düşen mühimmat parçasının, söz konusu tehdidin havada imha edilmesi sonrasında önleme yapan hava savunma mühimmatına ait olduğu tespit edilmiştir. Olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma söz konusu değildir.

Ülkemizin ve vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak konusundaki irademiz ve kapasitemiz en üst seviyededir. Türkiye bölgesel istikrar ve huzurdan yana taraf olurken kimden ve nereden gelirse gelsin topraklarının ve vatandaşlarının güvenliğini sağlamaya muktedirdir.

Topraklarımızın ve hava sahamızın savunulmasına yönelik her türlü adım kararlılıkla ve tereddütsüz atılacaktır. Ülkemize yönelik her türlü hasmane tutuma karşı cevap verme hakkımızın mahfuz olduğunu hatırlatıyoruz.

Tüm taraflara, çatışmaların bölgede daha da yayılmasına neden olacak adımlardan uzak durma uyarısında bulunuyoruz. Bu kapsamda NATO ve diğer müttefiklerimizle işbirliği içinde olmayı sürdüreceğiz."

TÜRKİYE'DEN İLK DİPLOMATİK TEPKİ
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Fidan, İran’dan ateşlendikten sonra Türk hava sahasına yöneldiği tespit edilen ve etkisiz hale getirilen balistik mühimmat konusundaki tepkisini iletti.

SARAY'DAN İLK AÇIKLAMA
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, X hesabından MSB'nin gönderisini alıntılayarak açıklama yaptı.

Duran, Türkiye'nin düşmanca tutumlara uluslararası hukuk çerçevesinde karşılık vereceğini açıkladı.

Duran şunları ifade etti:

"İran’dan ateşlenip Irak ve Suriye hava sahasından geçerek Hatay bölgesinden hava sahamıza yönelen bir füze, NATO hava savunma sistemleri tarafından imha edilmiştir. Önleyici bir füzenin parçası Hatay Dörtyol’da açık bir alana düşmüş olup, herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmamıştır.

Kurumlarımız, süreci anlık ve tam bir eş güdüm içerisinde takip etmiştir. Ülkemizin ve aziz milletimizin güvenliğini sağlama konusundaki irademiz ve kapasitemiz en üst seviyededir. Topraklarımızın ve hava sahamızın savunulmasına yönelik gerekli her türlü adım tereddütsüz atılacaktır. Karşılaşılabilecek hasmane tutumlara yönelik uluslararası hukuk çerçevesinde gerekli karşılık verilecektir. Bu süreçte NATO ve müttefiklerimizle istişare ve iş birliği sürdürülecektir.

Tüm taraflara, bölgede gerilimi artıracak ve çatışmaların daha geniş bir alana yayılmasına yol açabilecek adımlardan uzak durması yönündeki uyarımızı yineliyoruz. Tarafların sorumluluk bilinciyle hareket etmesi büyük önem taşımaktadır.

Bu süreçte medya kuruluşlarımızdan ve sosyal medya kullanıcılarından daha hassas hareket etmelerini; teyide muhtaç, kamuoyunu paniğe sevk edebilecek ve dezenformasyon içerebilecek haber ve paylaşımlara itibar etmemelerini özellikle rica ediyoruz. Resmî makamlarımız tarafından yapılan açıklamalar dışındaki bilgi ve paylaşımlara karşı dikkatli olunması önem arz etmektedir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın her vesileyle vurguladığı üzere, Türkiye bölgede barışın, istikrarın ve diyalogun hâkim olması için yoğun bir diplomatik çaba yürütmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemiz, gerilimin tırmanmaması, sivillerin korunması ve sorunların uluslararası hukuk temelinde, barışçıl yollarla çözülmesi için aktif bir rol üstlenmektedir.

Bu tür gelişmeler karşısında milletçe sergileyeceğimiz birlik, beraberlik ve dayanışma en büyük gücümüzdür. Devletimiz tüm kurumlarıyla görev başındadır.

Türkiye, bölgede tansiyonun düşürülmesi ve sorunların barışçıl yollarla çözümü için üzerine düşen sorumluluğu yapıcı bir anlayışla yerine getirmeye devam edecektir."

 

 

 

 

 

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ABD İranDonanmasını Vurdu,101 Kişi Kayıp

Motorine Tarhin En Büyük Zammı Geliyor

ABD, İsrail İran Savaşı 5. Gününde
»  "Savaş Yerine Barışın Tarafındayız"
»  Suriye'den Hava Sahası Kararı
»  Özgür Özel'den Sert Tanju Özcan Tepksi
»  Erdoğan'dan Flaş 'Savaş' Açıklaması
»  Bahçeli: Kimse Yanlış Hesap Yapmasın
»  Motorin Fiyatı 70 TL'ye Dayandı
»  Fetö'nün Mahrem Yapılanmasına Operasyon
»  Tanju Özcan Görevden Uzaklaştırıldı
»  Antalya'da Esnaf Birliklerine Operasyon
»  YSK İl Milletvekili Sayılarını Açıkladı
»  Tanju Özcan Tutuklandı!
»   Erdoğan'dan Tüm Dünyaya İran Mesajı!
»  Bedelli Askerlik Zamlanıyor
»  ABD Açıkladı '3 Savaş Uçaımız'Düştü
»  Zamlı İkramiye Bekleyen Emekliye Şok
»  İran Savaşı Altını Uçurdu
»  Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hamaney Mesajı
»   Destici’den ‘Göç Dalgası’ Uyarısı!
»  İmamoğlu'ndan İran Paylaşımı
»  AB Komisyonu Başkanı: Hamaney Gitti ...
»  Öcalan İçin 2035 Hesabı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETECI ACI SOYLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.