Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MUHALİFLERDEN ESAD'A İSTANBUL' DARBESİ!
MUHALİFLERDEN ESAD A İSTANBUL  DARBESİ!
 
Dünyanın çeşitli yerlerinden ve Suriye'den muhalifler, İstanbul'da bir araya gelerek, Suriye Ulusal Meclisi'nin kuruluşunu ilan etti.
 
15.9.2011 - 19:44

Pendik Green Park Otel'de toplanan Suriye Milli Konseyi üyeleri adına sözcü Besma Katmani, Suriye Ulusal Meclisi'nin kuruluş bildirgesini açıkladı.
 
Katmani, Suriye devriminin başladığı günden bu yana muhalefet güçlerinin, Suriye halkının özgürlük ve demokrasi yolunda gösterdiği iradeye destek vermek amacıyla milli ve kapsayıcı bir çerçeve içerisinde kendi çabalarını birleştirmeye çalıştıklarını belirterek, şöyle devam etti:
 
''Suriye halkının, adil, sorunu uluslararası platformda dile getirmek, diktatörlükle yönetilen iktidarı düşürüp yerine sivil, çoğulcu ve demokratik devlet kurmak, hem devrim gençlerini hem siyasi akımları hem de önde gelen siyaset adamlarını tek bir şemsiye altında birleştirmeyi amaçlayan muhalefet çalışmaları, 6 ay sonra olgunluğa ulaşmıştır.''
 
İstişare toplantılarının ilk aşaması tamamlandıktan sonra devrim gençlerinden, siyasi akım ve şahsiyetlerden, aktivist ve teknokratlardan oluşan ekiplerin, Suriye Ulusal Meclisi'nin  kurulmasına karar verdiğini vurgulayan Katmani, diğer siyasi güçlerin temsil edilmeleri için ve kapsayıcı bir milli çerçevenin devamlılığı için daha sonraki katılımlara kapıların açık olacağını da belirtti.
 
Besma Katmani, şunları dile getirdi:
 
''Konseyin belirlediği hedefler şunlardır: Meşru yollarla rejimin düşürülmesi ve devlet kurumlarının korunması, devrimin barışçıl şekilde devam etmesi, milli bütünlüğün korunması, tamamen devrimden yana kalarak, devrimin ilke ve hedeflerine sadık kalınması, sivil bir devletin kurulması, demokrasi, çoğulculuk temelinde herkes için özgürlük ve demokrasiyi garanti altına alacak bir devletin kurulması.
 
Şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza şifa olsun. Devrimimiz, zafere ulaşacak, halkımız özgürlüğe kavuşacaktır. Yaşasın özgür ve aziz Suriye. Yaşasın özgür ve aziz halkımız.''
 
Katmani, siyasi bir proje ve programlarının var olduğunu, bunu 3 aşamada gerçekleştireceklerini ifade ederek, ilk aşamanın Suriye'deki rejimi devirmek olduğunu söyledi.
 
ULUSAL MECLİS ÜYESİ REŞİT: SURİYE'DE MODERN BİR DEVLET HEDEFLİYORUZ
 
Suriye Ulusal Meclisi üyesi İmad Eldin Reşit, ''Suriye'de modern bir devlet hedefliyoruz. Bütün vatandaşlara eşit haklar sağlayan bir anayasa, yargı bağımsızlığı, hukukun egemenliği, insan haklarına saygı, siyasi, kültürel, dini ve bireysel hakların garanti altına alındığı, basın özgürlüğünün garanti altına alındığı bir devlettir hedefimiz'' dedi.
 
Pendik Green Park Otel'deki toplantıda kuruluşu ilan edilen 72 kişiden oluşan Suriye Ulusal Meclisi'nin üyeleri tanıtıldı. Basın toplantısında meclis üyeleri Reşit'in yanı sıra Ahmet Ramazan ve Abdülbaset Sida da Suriye Ulusal Meclisi hakkında bilgi verdi.
 
Reşit, Ulusal Meclis'in, Suriye'deki tüm muhalefeti temsil ettiğini ifade ederek, Meclisin öncelikli hedefinin, meşru yollarla Suriye'deki rejimi yıkmak olduğunu söyledi.
 
Suriye devriminin özgürlük ve onur için yapıldığını dile getiren Reşit, Suriye'de ulusal birliğe sahip çıktıklarını da kaydetti.
 
İmad Eldin Reşit, ''Suriye'de modern bir devlet hedefliyoruz. Bütün vatandaşlara eşit haklar sağlayan bir anayasa, yargı bağımsızlığı, hukukun egemenliği, insan haklarına saygı, siyasi, kültürel, dini ve bireysel hakların garanti altına alındığı, basın özgürlüğünün garanti altına alındığı bir devlettir hedefimiz'' diye konuştu. 
 
Suriye'de kuvvetler ayrılığı ve siyasi çoğulculuk temelinde demokratik bir devletin inşa edilmesi için çalıştıklarını da belirten Reşit, ''Suriye halkı, tek bir halktır. Kimse bir erkeğe ya da kadına imtiyaz tanıyamaz ya da hukukunu gasbedemez, bunu mezhep ya da dini nedenlerle yapamaz'' dedi.
 
Suriye'deki bütün etnik unsurların eşit haklara sahip olduğunu da belirten Reşit, ülkede Kürt kimliğinin tanınması, Kürt sorununun demokratik ve adil bir şekilde çözülmesine önem verdiklerini ifade etti.
 
Suriye'de ordunun hiçbir şekilde siyasallaştırılamayacağını da ifade eden Reşit, ülkede sivil toplumun rolünün güçlendirileceğini kaydetti.
 
Reşit, ''Gelecek Suriye'de devlet özgür olmalıdır. İradesi bağımsız olmalıdır. Milli egemenliğe sahip çıkılmalıdır. Bu devlet, uluslararası anlaşmalara bağlı kalmalıdır. Ulusal Meclis de buna göre hareket edecektir'' dedi.
 
ULUSAL MECLİS ÜYESİ RAMAZAN: BİZ MEVCUT SURİYE YÖNETİMİNİN İZOLE EDİLMESİNİ İSTİYORUZ
 
Suriye Ulusal Meclisi üyesi Ahmet Ramazan, ''Biz mevcut Suriye yönetiminin izole edilmesini istiyoruz. Uluslararası toplumdan mevcut Suriye yönetimi ile ekonomik ve diplomatik ilişkilerini kesmesini istiyoruz'' dedi.
 
Pendik Green Park Otel'deki toplantıda, 72 kişiden oluşan Suriye Ulusal Meclisi üyeleri tanıtıldı. Toplantıda yapılan konuşmaların ardından gazetecilerin soruları da cevaplandı.
 
Suriye Ulusal Meclisi sözcüsü Besma Katmani, geçici bir hükümet kurulup kurulmayacağına ilişkin bir soru üzerine, Ulusal Meclis'in 3 aşamadan oluşan programı bulunduğunu dile getirerek, son aşamanın geçici hükümet kurulması olduğunu söyledi.
 
Bu hükümetin ne zaman kurulacağını gelişmelerin göstereceğini de ifade eden Katmani, Suriye'deki mevcut rejimle diyaloglarının olmayacağını, ana hedeflerinin mevcut rejimin yıkılması olduğunu vurguladı.
 
 Katmani, halka ilişkin mesaj vererek, ''Biz Suriye halkı için, onlara destek için çalışıyoruz'' dedi.
 
Önlerinde zor bir süreç olduğunu da dile getiren Katmani, mücadele edeceklerini de ifade etti.
 
Devrimin barışçı bir devrim olduğunu da kaydeden Katmani, Suriye ordusu içinde bir takım ayrılmalar yaşandığını, bunun hızla ve çoğalarak artacağı konusunda umutlarının bulunduğunu söyledi.
 
Suriye'ye dışarıdan gelecek askeri müdahaleye kesinlikte karşı olduklarını belirten Katmani, mücadelelerini siyasi ve diplomatik olarak vereceklerini dile getirdi.
 
Katmani, Suriye'de şiddetin durmasını istediklerini kaydetti.
 
-DEVRİM TELEVİZYONU KURULACAK-
 
Meclis üyesi Ahmet Ramazan da, Ulusal Meclis'te 72 üyenin bulunduğunu ve bu kişilerin Suriye halkının birliğini temsil ettiğini ifade ederek, ''Bu meclis ulusal ihtiyaç neticesinde doğdu. Halkımızın özgürlük ve demokrasi mücadelesini yürüteceğiz'' dedi.
 
Ramazan, Meclis'in 10 farklı yerde ofisinin kurulacağını ve bunun daha sonra açıklanacağını belirterek, bu ofislerin devrimin taleplerini ve mücadelesini dünyaya ulaştırmaya çalışacağını anlattı.
 
Ayrıca internet üzerinden de çalışmalar yapacaklarını kaydeden Ramazan, bir de uydu üzerinden devrim televizyonu kuracaklarını belirtti.
 
Ramazan, karışıklık sürecinde Suriye'de olanlara ilişkin bir de insan hakları komisyonu oluşturulacağını söyledi.
 
Suriyeli göçmenler konusundaki bir soru üzerine de Ramazan, Suriye'den kaçan göçmenlerin durumunu iyileştirmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, ''Biz mevcut Suriye yönetiminin izole edilmesini istiyoruz. Uluslararası toplumdan mevcut Suriye yönetimi ile ekonomik ve diplomatik ilişkilerini kesmesini istiyoruz. Uluslararası toplum böylece Suriye halkına verdiği desteği gösterir. Uluslararası toplumun görevi sivillerin korunmasıdır'' diye konuştu.
 
Basın toplantısının ardından Ulusal Meclis üyelerinin toplantısı basına kapatıldı.
(ROTAHABER)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BERLUSCONİ'YE IRZA GEÇME TEPKİSİ!

SOKAKTA NAMAZ KILMAK YASAKLANDI!

SARKOZY'DEN SÜRPRİZ LİBYA HAMLESİ!
»  YUNANİSTAN İÇİN ZAMAN SONA ERDİ!
»  "LUTHER KİNG SEKS DÜŞKÜNÜ"
»  KADDAFİ'NİN , ULTRA LÜKS ÖZEL UÇAĞI!
»  SEKS SKANDALI
»  İNGİLTERE'DE KÖLE ŞOKU
»  PETROL BORU HATTINDA PATLAMA!
»  İRAN'DAN ŞOKE EDEN İDDİA!
»  FLAŞ.. NÜKLEER SANTRAL'DE PATLAMA, 1 ÖLÜ
»  İRAN'IN SEKS EĞİTİM DVD'Sİ!
»  BERLUSCONİ'NİN RAHİBE FANTEZİSİ
»  FİDEL CASTRO ORTAYA ÇIKTI
»  500 YOLCU TAŞIYAN FERİBOT BATTI!
»  OKUL PARASI, SEKS TURUNA!
»  OBAMA'DAN YENİDEN SEÇİLEBİLME HAMLESİ
»  İRAN, BU DONDURMAYA ONAY VERMEDİ!
»  CLİNTON, BAŞKANLIĞI OBAMA'DAN KAPMALI!
»  SUUDİ KRAL'IN ARTI 18 MERAKI!
»  ALTIN UZAYDAN GELMİŞ
»  FÜZE KALKAN'I İRAN'I FENA KIZDIRDI!
»  KADDAFİ, TONLARCA ALTIN SATMIŞ!
»  OBAMA'NIN SON SAVAŞI!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.