Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8520
EURO
43,3708
IMKB
9.668,000
ALTIN
4.001,330
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MUMCU, TOPU AĞAR'A ATTI
MUMCU, TOPU AĞAR A ATTI
 
ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar’la, bütünleşme sürecini yeniden canlandırma umudunun ortaya çıkabileceği konusunda mutabık kaldıklarını söyledi.
 
7.6.2007 - 19:38
      Partisinin Merkez Karar Yönetim Kurulu’na (MKYK), bütünleşmenin tamamlanması yönünde öneride bulunacağını bildiren Mumcu, "MKYK eğer bu yönde karar verirse ben bu süreçte sade bir üye olmak dışında hiçbir görev almayacağım" dedi.
      ANAVATAN MKYK, Genel Başkan Mumcu’nun başkanlığında parti genel merkezinde toplandı.
      MKYK toplantısı öncesinde bir açıklama yapan Mumcu, Demokrat Parti’de bütünleşme fikrini, Türkiye’nin merkezde bulunan partilerinin güçsüz oldukları yönündeki isnatlardan kurtulabilmeleri için kendilerinin ortaya attığını söyledi.
      "Tarih, millet şahittir ki bugüne kadar bu konuda yapılması gereken herşeyi yaptık" diyen Mumcu, DP çatısı altında bütünleşmenin ülke için bir umut olduğunu, ancak ANAVATAN Kongresi başlarken bu sürecin kesintiye uğradığını anlattı. Mumcu, sözlerini şöyle sürdürdü:
      "Ne olmuştu, neden olmuştu tartışmasına girmeyeceğim. Ama kongre başlarken, kongre sürecinde altını çizdiğimiz üç konuyu hatırlatmak istiyorum. Biz bu sürece bütün benliğimizle katılırken şunu kamuoyunun ve delegelerin bilmesini istedik; bu bütünleşmenin yöntemi ne olacaktır?
      Yani kongre ne zaman yapılacak, eşit temsili mümkün kılan Genel İdare Kurulu(GİK) seçimi ne zaman yapılacaktır? İkinci olarak da teşkilatların bütünleşmesinin yöntemi ve takvimi ne olacaktır? Üçüncü olarak aday listeleriyle ilgili olarak ANAVATAN’a yapılan müracaatların hangi anlayışla değerlendirileceği konusunda kamuoyuna açık bir bilgi verilmesini istedik.
      Süreç bu noktada kesildi ve dün Sayın Ağar’la yaptığımız bir telefon görüşmesinde yeniden bu süreci canlandırma umudunun ortaya çıkabileceğinde mutabık kaldık. Kendisiyle yaptığımız görüşmede bütünleşme kongresinin zamanının kamuoyuna açıkça, başlangıçta duyurulması, GİK’te eşit temsili sağlayacak bir seçimin yapılacağı konusunda tarafların iradesinin kamuoyuna açıkça duyurulması ve teşkilatların kaynaştırılması konusunda hangi yöntemin, takvimin işletileceği konusunda mutabık kaldık. Geriye kalan mesele aday listelerinde ANAVATAN’a yapılan müracaatların nasıl değerlendirileceği konusuydu."
     
     "SORUMLULUĞU AĞAR’A BIRAKIYORUZ"

      Bütünleşmenin kalıcı, samimi, siyasetin geleceğini tasarlayan bir bütünleşme olabilmesi için asıl önem verdikleri iki konuda mutabık kaldıklarını yineleyen Mumcu, şöyle devam etti:
      "Aday listelerinin belirlenmesine ilişkin olarak arada yaşanan gelişmeler pek çok şeyi bugünden imkansız hale getirmiştir. İki parti arasında bu meselenin bir kelle pazarlığına dönüştürülmesi, sürece de, bütünleşme fikrine de zarar verecektir.
      Bütün kamuoyuna ve muhataplarımıza açıkça ilan ediyorum ki Anavatan Partisi böyle bir pazarlık içinde olmayacaktır. Eğer seçimde bir başarı isteniyorsa bunun bütünleşme ruhuna uygun bir biçimde gerçekleştirilmesi zaten başarı için olmazsa olmaz şarttır. Eğer bütünleşme gerçekleştirilmek isteniyorsa bunun da aynı şekilde bu samimiyeti yansıtmakla mümkün olacağının herkes tarafından bilinmesi gerekir.
      ANAVATAN teşkilatlarının bu sürece canla başla sarılmaları isteniyorsa onları rencide etmeyen, onurlarını gözeten, onları bütünleşmenin samimiyetine inandıran bir tutumun ortaya konulması gereği vardır.
      Biz bu bütünleşmenin olması gerektiğine inandığımız için ve bu bütünleşmede bundan sonraki sürecin liderliğini Sayın Ağar yürüteceğine göre bu sorumluluğu kendisine bırakıyoruz. Eğer seçimde bir başarı isteniyorsa, bütünleşmenin samimi ve kalıcı olması isteniyorsa bu anlayış aday listelerine de mümkün olduğu kadar yansımalıdır.
      Yansıyabildiği ve başarılabildiği kadar başarı başta kendilerinin ve bütün camianın olacaktır. Eğer yansımıyorsa bunun sorumluluğu da hiç şüphesiz bu iradeyi ortaya koyanların olacaktır."
     
     KARAR MKYK’NIN

      Kendisinden her türlü fedakarlığın beklenebileceğini belirten Mumcu, partisinin ise kurumsal olarak yapabileceği fedakarlıkları zaten sonuna kadar yaptığını söyledi. Mumcu, şunları kaydetti:
      "Anavatan Partisi bu ülkeye hizmet etmiş köklü bir kurumdur ve bu süreci kendi onuruna yaraşır biçimde sürdürmek ve tamamlamak istemektedir. Dolayısıyla benden istediğiniz fedakarlığı bekleyebilirsiniz ama ANAVATAN’ın hak ve hukuku bana emanettir. Anavatan Partisi’nin bana emanet olan hukukundan vazgeçmemi kimse benden beklemesin. Emanetten fedakarlık olsa olsa taviz olur ya da daha ötesi emanete hıyanet olur. Bunu yapmayacağımı defalarca ilan ettim." Bu süreçte MKYK’ya bütünleşmenin tamamlanması yönünde öneride bulunacağını kaydeden Mumcu, "MKYK eğer bu yönde bir karar verirse ben bu süreçte sade bir üye olmak dışında hiçbir görev almayacağım. Eğer partim ne olursa olsun seçime tek başına gitmek konusunda bir irade beyan ederse ki biz bu konuda en küçük bir zaaf içinde değiliz aday listelerimiz hazırdır, o zaman ben partimin başında kahramanca mücadele vermeye hazırım" diye konuştu.
     
     "ELEŞTİRİLERİ SABIRLA KARŞILADIM"

      Mumcu, bütünleşme süreci boyunca, pek çok eleştiriyi "çok insaflı olmasa da sabırla ve olgunlukla karşıladığını" belirtti. Mumcu, "Ancak gelinen noktada bazı şeyleri hatırlatmak boynuma borç oldu. Herkes lütfen kendisine şu soruyu sorusun. Ne yapılabilirdi de ben onu yapmadım ve herkes kendisine şu soruyu da sorsun benim yaptığımın beşte birini yapmayı göze alacak kim var? Dolayısıyla bu eleştiride bulunanları insafa davet ederken, onların insaf ölçülerine yardımcı olmak üzere bu soruyu soruyorum" diye konuştu.
      Bazı eleştirilerin şahsını, ailesini, yakınlarını da rencide edecek cümlelerle ifade edilmiş olmasının insaf ölçülerini aştığını belirten Mumcu, gazetelerde yayınlanan bazı eleştirileri sakladığını söyledi.
      Mumcu, "Bir çalışma yaptıracağım. Bu sertlikle, bu cümlelerle bu vatanın bütünlüğüne kastedenler için aynı şekilde yazıldı mı söylendi mi? Bunları milletimizin insafına bırakıyorum" dedi.
     


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TEŞKİLAT ÇÖKTÜ

AKP, "İSTİKRAR İÇİN BİZE OY VERİN" DİYECEK

AKP'Lİ KÜSKÜNLERE SAADET KANCASI
»  DTP'Lİ TÜRK'ÜN BACANAĞI MHP ADAYI
»  İŞLER KARIŞINCA DP MİTİNG TAKVİMİNİ DEĞİŞTİRDİ
»  MHP, 60 İL'DE MİTİNG DÜZENLEYECEK, İLK MİTİNG ADANA'DA
»  CHP, SEÇİMLERDE MİTİNG YERİNE ŞÖLEN DÜZENLEYECEK
»  ''BEN ARTIK CHP'LİYİM, ÖYLE DE KALACAĞIM''
»  CHP'NİN İMAM ADAYI KONUŞTU
»  SON 48 SAAT PANİĞİ
»  ''MHP'DE SİYASET YAPMAK ŞEREFTİR, BİZDE KÜSLÜK OLMAZ''
»  SİNAN AYGÜN'DEN AĞAR VE MUMCUYA ÇAĞRI
»  MHP LİSTESİNDE YER VERİLMEYEN OKYAY: "KIRGIN DEĞİLİM"
»  BBP'DE GENEL BAŞKANLIĞA ERTUĞRUL OGAN VEKALET EDECEK
»  AK PARTİ LİSTESİNİ BELİRLEYEN 3 KRİTER!
»  ÜNAL ERKAN, MHP MYK'DAN İSTİFA ETTİ
»  KÜSKÜN VEKİL LİSTEYE GİREMEYİŞİNİ BÜYÜKANITA BAĞLADI
»  AĞAR, MUMCU'DAN RANDEVU İSTEDİ
»  BAHÇELİ, KATLİAM ZANLISINI BİRİNCİ SIRAYA KOYDU
»  KARİZMASI ÇİZİLEN VEKİLLERDEN SEÇİM ERTELETME İNTİKAMI
»  KİMİN KARŞISINDA, KİM ADAY?
»  DEMOKRAT PARTİ'DE LİSTE DEPREMİ
»  CHP'DE İMAM ADAY DA VAR MÜHENDİS DE
»  MHP'DE BAHÇELİ TİTİZLENDİ, DENGELER DEĞİŞTİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.