Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
42,5168
EURO
49,3009
IMKB
10.945,000
ALTIN
5.722,110
 
Hava Durumu ANKARA
4 / 16 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Maduro'dan Ortduya 'Hazır Olun' Talimatı
Maduro dan Ortduya  Hazır Olun  Talimatı
 
ABD ile Venezuela arasındaki gerilim tırmanırken savaş ihtimali giderek daha fazla konuşuluyor. ABD’nin Karayipler’e yaptığı askeri yığınak sonrası Venezuela’da da hazırlıklar hızlandı. Devlet Başkanı Nicolas Maduro, olası bir ABD saldırısına karşı Hava Kuvvetleri’ne “hazır olun” talimatı verdi. Maduro, “Bu halk, Bolivar’ın yolunda vatanını, topraklarını, denizlerini, gökyüzünü ve tarihini savunmak için sessizce hazırlık yaptı” diye konuştu.
 
28.11.2025 - 08:20

ABD ile Venezuela arasındaki gerilim tırmanırken savaş ihtimali giderek daha fazla konuşuluyor. ABD’nin Karayipler’e yaptığı askeri yığınak sonrası Venezuela’da da hazırlıklar hızlandı. Devlet Başkanı Nicolas Maduro, olası bir ABD saldırısına karşı Hava Kuvvetleri’ne “hazır olun” talimatı verdi. Maduro, “Bu halk, Bolivar’ın yolunda vatanını, topraklarını, denizlerini, gökyüzünü ve tarihini savunmak için sessizce hazırlık yaptı” diye konuştu.

Savaş an meselesi! Maduro orduya talimat verdi! ABD uçak gemisi filolarını göndermişti - Sayfa 1
Venezuela ulusal basınındaki habere göre Maduro, başkent Caracas’ta düzenlenen Bolivarcı Askeri Havacılığın 105. yıl dönümü törenlerine katıldı ve ülkesine yönelik artan ABD tehditlerine tepki gösterdi.

"TETİKTE VE HAZIR OLUN"

Maduro, Venezuela’ya yönelik gerçekleşebilecek muhtemel saldırı ihtimaline karşı Hava Kuvvetlerine "tetikte ve göreve hazır olun" talimatı verdiğini ifade etti.

  Savaş an meselesi! Maduro orduya talimat verdi! ABD uçak gemisi filolarını göndermişti - Sayfa 3
Maduro, ülkenin onurundan ve bağımsızlığından ödün vermeden yoluna devam ettiğini belirterek, "Bugün Venezuela’da halkımızı korkutan hiçbir tehdit veya saldırganlık yok. Bu halk, Bolivar’ın öncülüğünde vatanını, topraklarını, denizlerini, gökyüzünü ve tarihini savunmak için sükunetle hazırlandı." diye konuştu.

38ABD'DEN CARTEL DE LOS SOLES KARARI

ABD, Maduro ve üst düzey Venezuelalı yetkililerin yönettiğini iddia ettiği Cartel de los Soles suç örgütünü Yabancı Terörist Örgütler (FTO) listesine almıştı.

Venezuela, varlığını kabul etmediği ABD'nin Cartel de los Soles adımını, ülkeye müdahale etmek için bahane oluşturma girişimi olarak nitelendirmişti.

ABD'nin, "uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele" gerekçesiyle gönderdiği dünyanın en büyük uçak gemisi USS Gerald R. Ford ve saldırı grubunun, Latin Amerika bölgesine ulaştığı belirtilmişti.

Venezuela Devlet Başkanı Maduro da buna karşılık ülkede 4,5 milyon milis gücünü seferber ettiğini ve herhangi bir saldırıyı püskürtmeye hazır olduğunu açıklamıştı.

EN BÜYÜK UÇAK GEMİSİ GRUBU BÖLGEDE

ABD'nin "uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele" gerekçesiyle dünyanın en büyük uçak gemisi USS Gerald R. Ford ve beraberindeki saldırı grubunu Karayipler ve Pasifik'e göndermesi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Venezuela'ya yönelik askeri seçenekleri tekrardan gündeme taşıdı. Bu konuşlandırma, Panama'nın işgal edildiği 1989'dan bu yana "Latin Amerika'daki en büyük ABD askeri varlığı" olarak dikkati çekiyor.

KARAYİPLER'DEKİ HAREKETLİLİK

ABD Başkanı Donald Trump, daha önce imzaladığı kararname kapsamında, Latin Amerika kökenli uyuşturucu kartelleriyle yerinde mücadele gerekçesiyle ordunun daha fazla ve etkin kullanılması talimatını vermişti. ABD, bu bağlamda ağustos sonlarında Venezuela açıklarına denizaltı ile savaş gemilerinden oluşan deniz gücü göndermiş, ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth de ABD ordusunun Venezuela'da rejim değişikliği dahil operasyonlara hazır olduğunu söylemişti.

Venezuela Devlet Başkanı Maduro da buna karşılık ülkede 4,5 milyon milis gücünü seferber ettiğini ve herhangi bir saldırıyı püskürtmeye hazır olduğunu açıklamıştı.

ABD'nin Venezuela açıklarında bazı tekneleri uyuşturucu kaçakçılığı gerekçesiyle hedef almaya devam etmesi hem Venezuela yönetimi hem de uluslararası kamuoyunda eleştirilere neden olmuş, saldırıların "uluslararası hukuka aykırı olduğu" savunulmuştu.

ABD'nin, "uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele" gerekçesiyle gönderdiği dünyanın en büyük uçak gemisi olan USS Gerald R. Ford ve saldırı grubunun, Latin Amerika bölgesine ulaştığı belirtilmişti.

VENEZUELA'NIN ASKERİ GÜCÜ

Global Firepower verilerine göre, Venezuela, 144 ülke arasında askeri güç sıralamasında 50. sırada yer alıyor. Ülkenin 123 bin aktif askeri, 220 bin milisi ve 8 bin yedek personeli bulunuyor.

Venezuela'nın envanterinde, Rusya'dan tedarik edilen yaklaşık 23 adet Su-30MKV savaş uçağı ile 1980'lerde ABD'den satın alınan 15 adet F-16A, 8 Mi-17 helikopteri, 12 radar sistemi, S-300VM hava savunma füzeleri, 44 adet S-125 Pechora sistemi (orta menzilli bir karadan havaya füze savunma sistemi) ve Rusya menşeili 5 bin "Igla-S" tipi portatif hava savunma füze sistemi yer alıyor.

Ulusal basındaki habere göre, yakın zamanda Rusya'dan Pantsir-S1 ve Buk-M2E kara-hava füze sistemleri ile S-300VM ve S-125 Pechora hava savunma sistemleri de ülkeye ulaştı. Uluslararası Stratejik Araştırmalar Enstitüsüne (IISS) göre, Venezuela, 173 Fransız yapımı AMX-13, 78 İngiliz üretimi Scorpion-90 hafif tanklarının yanı sıra Çin yapımı VN-4'lerin de bulunduğu farklı sınıflardan toplam 8 bin 802 zırhlı araca sahip.

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Hong Kong'daki Faciada 279 Kişi Kayıp

Maduro ABD'ye Meydan Okudu

ABD Venezuella'ya Girmek Üzere
»  Trump'ın Barış Planı Ukrayna'yı Kızdırdı
»  Pakistan'da Fabrikada Patlama,18 Ölü
»  Temsilciler Meclisi'nden Epstein Kararı
»  BeyazSaray'da 1 Trilyon Dolarlık Anlaşma
»  BM'den Gazze'ye Barış Gücü Kararı
»  Trump: Suudi Arabista'na F-35 Satacağız
»  Fırsatçı Toki Dolandırıcılarına Dikkat!
»  Hamas'tan Dünyaya Gazze Çağrısı
»  Karayiplerde Savaş Sesleri
»  Trump'tan Ahmed Şara'ya Övgü
»  ABD'de Büyük Kriz
»  BM'den Flaş Şara Kararı
»  18 Milyonluk Tahran Susuzluk Kıskacında
»  New York Seçimlerinde Trump'a Şok
»  Trump'tan Maduro'ya Açık Tehdit
»  Afganistan'da Şiddetli Deprem!
»  Trump'tan Orduya Nijerya Talimatı
»  İngiltere'de Trande Bıçaklı Dehşet
»  Kosova'yı Karıştıran Başörtüsü Kararı
»  Trump'tan Nükleer Silah Talimatı!
»  Flaş..ABD ve Çin'den Tarihi Anlaşma
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.