Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5853
EURO
34,8063
IMKB
9.693,000
ALTIN
2.505,070
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Mamak'ta Sarı İsyan!
Mamak ta Sarı İsyan!
 
Mamak’ta taksicilerin eylem yaparak protesto ettiği ‘korsan durak’ta çözüm sağlanamadı. Canhat ve Mozaik taksi duraklarında faaliyet gösteren taksiciler, durağın kaldırıldığını ama korsan taksicilerin bölgeye tabela dikerek çalışmaya devam ettiğini iddia etti.
 
24.10.2016 - 11:53


Mamak’taki taksicilerin kendi bölgelerindeki ortak noktaya kurulan taksi durağının ‘illegal durak’ olduğu iddiasıyla Ankara Umum Otomobilciler ve Şöförler Esnaf Odası önünde yaptıkları eylemle gündeme gelen ‘korsan durak’ tartışmasında çözüm sağlanamadı. Durağın kaldırıldığını ancak yerine levha konulduğunu belirten taksiciler, “Korsan durak gitti ama bu sefer de levha geldi, çözüm bekliyoruz” diyerek duruma tepki gösterdi. Taksi durağına izin veren Ankara Umum Otomobilciler ve Şöförler Esnaf Odası ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını söyleyen Canhat Taksi Durağı Başkanı Haydar Çekiç şöyle konuştu:

SAVCILIĞA ŞİKAYET ETTİK

“Eylemin ardından söz aldık. Ertesi gün odaya görüşmeye gittik. Zafer Şener başkanın olmadığını söylediler, ikinci başkan İzzet başkanla görüştük. O da bize yardımcı olamayacağını söyledi. Bunun üzerine savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Bizim gelen şahıslarla işimiz yok. Bizim tepkimiz Ankara Şoförler Odası’nın resmi bir kurum olarak yaptığı hukuksuzluk. Biz şikayetçiyiz, Mamak Kaymakamlığı’na, Ankara Valiliği’ne, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ne (UKOME), Büyükşehir zabıtaya başvurduk. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nda esnaf müdürlüğüne başvurduk.

KORSAN GİTTİ TABELA GELDİ

Yasal olarak haklı olduğumuza inanıyoruz. Biz orada o gece eylem yaptık yolu kapattık bir kişi bile bizi arkasından aramadı. Ne Büyükşehir’den ne de başka bir yerden arayan olmadı. Sadece ANKESOB’dan Mehmet Yiğiner aradı ilgileneceğini söyledi. Biz sahipsiz kaldık. Büyükşehir Belediyesi, korsan kulübeyi kaldırdı ama adamlar geldi kepçe tuttular yerine mıcır döktüler kendileri levha diktiler. Park levhaları durakların talebi üzerine çıkar. Oradaki hak yıllarca çalışan durakların hakkıdır. Kendi çabalarımızla sesimizi duyurmaya çalıştık. Korsan durak gitti ama bu sefer de levha geldi, çözüm bekliyoruz.”


HAKKIMIZ GASP EDİLİYOR

Mağdur olduklarını belirten diğer Mozaik Taksi’nin durak başkanı Alaattin Temelci ise şunları söyledi: “Durak gitti ama arkadaşlar usulsüz bir şekilde park levhası dikmişler. Buralar çöpken biz buradaydık, 25 senedir bekliyoruz. Bazı arkadaşlar burayı rant kapısına çevirmişler odaya üyeliği yok, kendi adına plakası yok, kendi adına araba almış buradan bir rant kazanmak için bizim haklarımızaı gasp ediyorlar. Büyüklerimizden Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek’ten ve yetkililerden bize sahip çıkmalarını istiyoruz. Mağduruz ve sorunumuz halen sorun çözülmedi.”

KORSAN TEPKİSİYLE EYLEM YAPILMIŞTI

Mamak Ege Mahallesi’ndeki Canhat, Eren ve Mozaik adlı taksi duraklarının yakınına kondurulan yeni durağın ‘illegal’ olduğunu savunan yaklaşık 100 taksici, 11 Ekim’de Beşevler’deki Ankara Umum Otomobilciler ve Şöförler Esnaf Odası’nın önünde toplanarak, eylem yapmıştı. Oda önüne konvoy halinde gelen taksiciler, Beşevler Kavşağı’na çıkan Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’ni trafiğe kapatarak duruma tepki göstermişti.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Kolonya'nın Atası Yaşamını Yitirdi!

Gökçek En Başarılı Belediye Başkanı!

9 Ayda 4 Bin 950 Kişiye Evde Hizmet
»  Büyükşehir'denHacıbayram'da Aşure İkramı
»  Büyükşehir'den Oğlak Eti Kampanyası!
»  Keçiören'de Apartman Üstü Cami!
»  Ankara'nın Nüfüsu Kaç?
»  Keçiören ‘Ova'ya taşınıyor
»  Dilek Fenerleri Demokrasi için Uçuruldu
»  Keçiören Bulvarında Hedef 29 Ekim
»  50 Bin Aileye Halk İndirimi
»  Can Yücel'in Adı Çankaya'da Yaşayacak
»  Ankara'lı 1 Ayda 607 Ton Palamut Tüketti
»  Anıtkabir'de Şimdi de Halı Saha Krizi!
»  Hacettepe Köprüsü 5 Gün Kapalı
»  EGO'dan Şörörlere Eğitim
»  Turan Güneş, Rekor Sürede Tamamlandı
»  Abdiİpekçi'de Artık Eylem Yasak
»  Ankara'da Feci Kaza
»  “Evcil Hayvanları Barınaklardan Alın”
»   Türkiye'nin Pentagon'u Etimesgut'a...
»  Çankaya'da Belediyeden Modern Yurt
»  Ankara'da Artık AVM Yapılmamalı!
»  Çankaya'ya Ekim Ayında 4 Yeni Park
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.