Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Üniversitesi tarafından üniversite diploması iptal edilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile telefonda görüştü.
CHP'nin Cumhurbaşkanlığı adaylığı yapılacak seçimine tek aday olarak katılan Ekrem İmamoğlu ile telefonda görüşen Yavaş, "Sonuna kadar haklı mücadelenizde yanınızda olacağız; geçmiş olsun" dedi.
ADAYLIĞIMI ASKIYA ALDIM DEMİŞTİ
Yavaş diploma hakararın hemen ardından sosyal medyadan açıklama yapmış, Ekrem İmamoğlu'na tam destek verdiğini duyurmuştu.
ABB Başkanı adaylığını askıya aldığını ve İmamoğlu'na yönelik desteğini belrittiği açıklaması şu şekilde:
"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız, yol arkadaşım Sn. Ekrem İmamoğlu’nun hukuka ve tüm mevzuata uygun diplomasının iptal edilmesine ilişkin karar sonrası Türkiye demokrasisi maalesef bir başka evreye geçmiştir. Hatırlatmak gerekir ki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu, partimizin cumhurbaşkanı adayını belirleme yetkisine anayasal olarak sahip TBMM Grubumuzun büyük çoğunluğunun verdiği imzalarla; Parti Meclisimizin Cumhurbaşkanı adayımızı belirlemek için yöntem olarak öngördüğü ön seçime katılma hakkı elde etmiştir. Demokrasiye uygun olmayan bir biçimde rakipleri devreden çıkarmak öncelikli olarak Türkiye’ye ve on yıllarca yıl kurumsallaştırmaya çalıştığı demokrasisine yapılabilecek en büyük kötülüktür.