Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3469
EURO
35,1453
IMKB
9,080
ALTIN
2.301,620
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Maskeleri Ne Zaman Bırakıyoruz?
Maskeleri Ne Zaman Bırakıyoruz?
 
Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Ateş Kara, Ahmet Hakan'ın CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge programına konuk oldu. Prof. Kara, tüm dünyada artan koronavirüs vakalarına ilişkin "Önümüzdeki dönem bizim tedirgin ediyor" ifadesini kullandı.
 
19.11.2020 - 08:21

Prof. Kara, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan kısıtlama kararlarına ilişkin değerlendirmesinde "Kesinlikle etkisi olacaktır" dedi. Kara, "Bu aşıların koruyuculuğu büyük olasılıkla 6 ay ve 1 yıl arasında olacak gibi görülüyor. Ben bu aşıları oldum ömür boyu korunacağım gibi düşünmememiz gerekecek. Ama iyimser taraftan bakarsak yaz aylarının başında maskeleri bırakma şansımızın olma ihtimali yüksek" dedi.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, hiç kimsenin dışarı çıkmadığı bir tabloda rakamları aşağı çekebileceğimizi vurguladı.

Ahmet Hakan'ın Tarafsız Bölge programında koranavirüsle mücadeleye ilişkin kritik değerlendirmeler yapan Prof. Dr. Kara'nın açıklamalarından öne çıkan noktalar özetle şöyle:

* Aslında gerçekten çok büyük bir dalga geliyor veya tepe noktasında büyük bir dalga yaşıyoruz şu anda. Bütün dünya ülkeleri demeyelim ama birçok ülkede bizim de dahil olarak çok hızlı bir yükseliş görülüyor.

* Dünya geneline baktığımız zaman ABD son iki haftadır bugüne kadar gördüğü en yüksek rakamları gördü. Avrupa'ya baktığımız da salgının en yüksek rakamları geçen haftadan bu yana görülüyor. Bizi korkutan durum düne göre bugünün rakamları çok yüksek. Katlanarak yükseliyor.

* Aslında böyle bir hızlı yükselme dönemine İtalya Şubat ayında görmüştü, biz Nisan ayında görmüştük. Bu dönemde ise Nisan ayına göre daha yüksek. Önümüzdeki dönem bizi daha tedirgin ediyor. Mutlak ve mutlak daha tedbirler almamız gerekiyor.

TAM KAPANMA MÜMKÜN MÜ?

* Bugün ben şöyle bir değerlendirme de bulunmuştum. Eğer bana kişisel biri olarak sorarsanız bizim yapmamız gereken 3 hafta tam kapanmamız gerekir. 3 hafta tam kapanma sağlarsak rakamları aşağı çekmeyi sağlarız.

* Ama tam kapanma derken ev içi dışında başka kimseyle görüşmemekten bahsediyoruz. Ama burada 'temizlik hizmetleri devam etsin' dersek bu süreyi biraz daha uzatmamız gerekli. Ne sizlerin ne de kimsenin evden çıkmadığı bir üç hafta sağlarsak virüsün önünü keseriz.

Prof. Dr. Kara, tam kapanmanın psikolojimiz ve sosyal yaşamın devamı açısından tam kapatmanın mümkün görülmediğini anlatırken, bu nedenle bu sürenin üç haftadan daha uzun olması gerektiğini belirtti.

Prof. Kara, dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan kısıtlama kararlarına ilişkin "Kesinlikle etkisi olacaktır" dedi.

"DAHA SIKI TEDBİRLER GELEBİLİR"

“Rakam hala yükselmeye devam ediyorsa burada çok daha sıkı herkesin sürekli evde kaldığı, sadece gıda servisinin yapıldığı bir ortam yaratılır” diyen Kara, “Ama bu kararları hep beraber uygularsak rakam hızla düşer. Bu etkiyi aldığımız kararların etkisini en erken 7 ila 10 gün içinde görmeye başlarız. Toplum olarak yüzde 95 uyumu üzerine çıkmamız lazım ki... Şu anda uyumumuz yüzde 50 ila 60'lar arasında” ifadelerini kullandı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Menajerim Ara Dizisinde Corona Şoku

Kuzey Iralk'tan Acı Haber

"Başkan Böcek'i Taburcu Edebiliriz"
»  İnternet'ten 'Yok Artık' Dedirten Satış
»  İstanbul'da Su Alarmı
»  İstanbul Merkezli Dev Fetö Operasyonu
»  Restoran ve Kafeeler Kapanacak mı?
»  Müftüoğlu Uyardı: Tsunami Kapıda
»  Ankara'da Minibüs Kazası,1 Ölü,1 Yaralı
»  Formula'da Şampanya Yerine Gazoz İdiias
»  Vedat Milor Nasıl Gurme Oldu?
»  İstanbul'da Sağanak Yağış Uyarısı
»  Bilim Kurulu Üyesinden Korkutan Sözler
»  Ankara'da Çekiçli Cinayet
»  Bakan Koca: Hastane Yükümüz Artıyor
»  Pandeminin Yükü Ev Kadınlarını 'Tüketti'
»  Coronavirüs'ten 93 Can Kaybı
»  'Koronadan Kaçış yok,Herkes Yakalanacak"
»  Malatya'da Kadın Cinayeti
»  Masumlar Apartmanı'nda Gülben Şov
»  Üniversiteli Tuğba Boğularak Öldürüldü
»  Adan Karataş'da Denizde Facia
»  Tüketiciye Gramaj Oyunu
»  Corona Aşısında Can Sıkan Detay!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.