Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4672
EURO
35,0825
IMKB
9,080
ALTIN
2.324,140
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Meclis'te 5.Parti Senaryoları!
Meclis te 5.Parti Senaryoları!
 
Kulislere göre, 5'inci parti AKP'den değil MHP'den çıkacak. Hukuki engeller yüzünden amaçlarına ulaşamayan Meral Akşener ve destekçilerinin 5. parti kurup seçimlere katılacağı yönünde iddialar fısıltı olarak kulaktan kulağa yayılıyor.
 
28.6.2016 - 10:13

Çankaya 4. İlçe Seçim Kurulu'nun MHP'nin 10 Temmuz'da yapacağı 6. olağanüstü kurultayda "seçim" yapılamayacağı kararı alması Ankara'nın gündemine bomba gibi düştü.

 Muhalif kanat, iki koldan hukuk mücadelesi başlattı. Muhalifler geçen hafta 19 Haziranda yapılan kongrede alınan kararlara ilişkin ihtiyati tedbir kararı veren Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararına itiraz edecek. Mahkemenin “görevsiz” olduğu savunularak tedbirin kaldırılması talep edilecek.
 
Muhaliflerin avukatları 4. İlçe Seçim Kurulu'nun, “Olağanüstü kongrede sadece tüzük değiştirilir. Genel Başkan ve parti organları seçimi yapılamaz” kararını da Yüksek Seçim Kurulu'na taşıyacak. Yapılıp-yapılmayacağı adeta yılan hikayesine dönen MHP kongresinin seçimli olup-olmayacağına YSK karar verecek. Muhalifler YSK'nın Seçim Kurulu kararını iptal etmesini isteyecek.
 
KONGRE YAPILACAK
 
Genel Başkan adaylarından Sinan Oğan, Çankaya 4. İlçe Seçim Kurulu'nun kararını kabul edilemez ve hukuksuz olarak tanımladı. “Karar bizim açımızdan kabul edilebilir değildir ve hukuku aykırıdır” diyen Oğan şöyle konuştu:
“Seçim kurullarının kongre durdurma yetkisi bulunmamaktadır. Konu ile ilgili daha önce verilmiş ilçe seçim kurulu kararlarına karşı Yüksek Seçim Kurulu'nun onlarca örnek kararı bulunmaktadır. Bu sebeple biz de bu karara karşı itirazda bulunacağız. Bugün ve ya en geç yarın YSK'dan olumlu bir karar çıkmasını bekliyoruz.
 
10 Temmuz tarihinde seçimli kongremiz yapılacaktır ve ülkücü irade hareketin kaderi ile ilgili kararını verecektir. Milliyetçi Hareket Partisi'ne kurultay yaptırmamak için her türlü çabayı göstermeleri ve hatta güç birliği yapmaları da işe yaramayacaktır. Ülkücü Hareketin kurultay yapma iradesi engellenemeyecektir”
 
SÜREÇ NEREYE GİDİYOR
 
Muhalif kanat, Genel Merkez'e yakın Cemal Enginyurt'un başvurusu üzerine 19 Haziran'da Büyük Anadolu Oteli'nde yapılan olağanüstü tüzük kongresi kararlarına “tedbir” konulmasını ardından Seçim Kurulu'nun 10 Temmuz'da seçim yapılamayacağı kararı vermesinin MHP yönetiminin bir taktiği olarak değerlendirdi.
 
Muhaliflere göre, MHP yönetimi böyle bir karar çıkacağını öngördüğü için 10 Temmuz'da yapılacak kongrenin gündemine tüzük değişikliği dışında Genel Başkan, MYK ve MDK seçimini de dahil etti. Parti tüzüğüne göre aynı gün hem tüzüğün değişmesi hem de seçim yapılması mümkün gözükmüyor. Muhalifler, “Yönetim iktidarı kaybetmemek için akla gelen her türlü yönteme başvuruyor” suçlamasında bulundu.
 
BEŞİNCİ PARTİ İDDİALARI
 
MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin seçimlerden sonra, “AKP içinden beşinci parti çıkacak” demişti. Her aşaması davalık olan MHP'deki sancılı kongre sürecinin Bahçeli'yi yanıltacağı tahmin ediliyor. Kulislere göre, 5'inci parti AKP'den değil MHP'den çıkacak. Hukuki engeller yüzünden amaçlarına ulaşamayan Meral Akşener ve destekçilerinin 5. parti kurup seçimlere katılacağı yönünde iddialar fısıltı olarak kulaktan kulağa yayılıyor. Akşener'in netleşecek tablo üzerine sıfırdan mı bir parti kuracağı ya da Kasım'da yapılacağı öne sürülen erken seçim Demokrat Parti üzerinden gireceği yönünde dedikodular var.
 
GRUP KURULACAK
 
Bir diğer senaryo ise MHP'nin Meclis grubunun bölüneceği yönünde. Buna göre, Meral Akşener Meclis'te beşinci parti grubunu oluşturacak. Bunun için de en az 10'u MHP'den olmak üzere AKP ve CHP'den yapacağı transferler ile 20 milletvekilinden oluşan bir grup kuracak. MHP Grup Başkanvekilliğinden istifa eden Oktay Vural'ın da ilk seçimleri kadar beşinci partinin Grup Başkanı olacağı iddialar arasında.
 
Kaynak: Sözcü



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Baykal'dan 6 Yıl Sonra Zehir Gİbi Sözler

İsrail İle Analşmanın Perde Arkası!

Binali Yıldırım: Geçmiş Geçmiştir!
»  Erdoğan'dan İsrail ve Rusya Açıklaması
»  'Erdoğan Putin ile Görüşecek'
»  Erdoğan O mektupta Neler Yazdı!
»  Rus Basınında Mektup Bombası
»  Erdoğan'dan Putin'e Yeni Mektup
»  İşte İsrail İle Anlaşmanın Detayları!
»  MHP'de 10 Temmuz Bombası
»  Sian Ogan Adaylıktan Çekilecek mi?
»  Protestolar Kılıçdaroğlu'nu Güçlendirdi
»  Gezici'den Erdoğan'ı Kızdıracak Anket
»  Türkiye-İsrail Anlaşmasında 8 Ana Nokta
»  Bitlis'te Bombalı Saldırı,1 Şehit
»  Midyat ve Erciş il Oluyor İddiası!
»  Dağlıca'da Askeri Üsse Saldırı; 1 Şehit
»  İsrail İle yeniden El Ele Kol Kola!
»  Antalya'da YangıOlimpos Tahliye Ediliyor
»  Arınç:Her An Seçim Olabilir!
»  MHP'de7 Farklı Senaryo
»  Oktay Vural Akşener'i Destekleyecek mi?
»  Binali Yıldırım: Vesayetle mücadele etti
»  'Bu Sapıklardan Çocuklarınızı UzaktTtun'
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.