Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Mercedes ile Şahin’in Sigorta Primi Aynı
Mercedes ile Şahin’in Sigorta Primi Aynı
 
Mapfre Genel Sigorta Genel Müdürü Serdar Gül, trafik sigortası primlerinde kamunun yüküne dikkat çekerek, zorunlu sigortada teşvik olması gerektiğini söyledi, “Fiyatlar yüksek, çünkü hasar ödeme düzeni çağdışı. Bu nedenle Mercedes’i olanla Şahin’i olan aynı primi ödüyor” dedi.
 
25.1.2016 - 09:53


MAPFRE Genel Sigorta Genel Müdürü Serdar Gül, trafik sigortasında acilen yasal düzenleme yapılıp, ürün ve hasar ödeme sürecinin değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Primlerin, belirsizliklerle dolu ortamda yüksek olmadığını, düşük kaldığını kaydeden Gül, bunun bir şey ifade etmediğine, çünkü kamuoyunun fiyatları yüksek bulduğuna dikkat çekti. Gül, “Evet, fiyatlar yüksek, çünkü poliçe priminin içinde yüzde 5 gider vergisi, yüzde 10 SGK kesintisi, yüzde 5 emniyet payı, yüzde 3 güvence hesabı gibi kamu yüklemesi var” dedi.

YANLIŞ POLİTAKA UYGULADIK

Gül, çok sayıda kişinin zorunlu yaptırdığı bir üründe bu kadar fazla yükleme olmaması, teşvik olması gerektiğini savunarak, şunları söyledi: “Fiyatlar yüksek, çünkü ürün lüks, geniş kapsamlı. Örneğin, değer kaybı teminatı fiyatlara yüzde 10 zam getirdi ama halkın yüzde 95’ i bundan faydalanmıyor. Ürünü biz tasarlasaydık, bu teminatı isteğe bağlı hale getirir, fiyatı o oranda düşürürdük. Fiyatlar yüksek, çünkü hasar ödeme düzeni çağdışı; bu nedenle de Mercedes’i olanla Şahin’i olan aynı primi ödüyor. Fiyatlar yüksek, çünkü acente komisyonları, eksper ücretleri; mahkeme, vekalet ücretleri yüksek. Fiyatlar yüksek, çünkü sürücülerimiz bilinçsiz, yollarda trafik canavarları geziyor. Fiyatlar yüksek, çünkü biz sigortacılar yakın geçmişe kadar yanlış politikalar uyguladık.”

BU DÜZEN DEĞİŞMELİ

Çözümün, tek ve tartışmasız olduğunu belirten Gül, “Yasal düzenlemeler yapılarak, ürün ve hasar ödeme sistemi değiştirilmeli. Fiyatlar ciddi oranda düşer, hasar hizmet kalitesi artar, sistemden haksız, büyük para kazanan aracılar elenir, mahkemeler rahatlar. Mevcut sistemden kimse memnun değil; satan pişman, alan pişman, kamu şikayetçi, yargı gereksiz davalardan şikayetçi, sermayedar yatırım yaptığına pişman. Öyleyse bu düzen değişmeli” dedi.
Serdar Gül, trafik sigortası ile kaskonun birleşmesine de değinerek, iki sigortanın birleştirilmesi ya da ticari araçlara üst limit uygulanması gibi konuların bugünkü sorunlara faydası olmayacağını, tartışılmasının bile zaman kaybı olduğunu vurguladı.

Testi kırıldı, herkes konuşuyor

SERDAR Gül, trafikte gelinen noktanın beklenmedik durum olmadığını belirterek, şunları söyledi: “Hem sektör hem kamu uçuruma gittiğimizin farkındaydık. Maalesef, testi kırıldı, herkes konuşmaya, bir şeyler yapmaya çalışıyor. Sorun gerçekten trajikomik. 15 milyondan fazla müşteri bizden bu ürünü almak zorunda. Hiçbir pazarlama faaliyetine ihtiyacımız yok. Müşteri kapımızda bekliyor ama biz, 30-35 sigorta şirketi, 6-7 yıldır milyarlarca lira zarar etmişiz. Bazıları batmış, bazıları bu işi bırakmış, bazı yabancılar da Türkiye’yi terk etmiş. Bu, dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir sektöründe görülmemiştir herhalde.”

Teşvik değil, yasal düzenleme istiyoruz

SORUNUN çözümü için hem bürokratlar ve hükümet yetkilileri ile toplantılar yaptıklarını belirten Gül, şu açıklamaları yaptı: “Birbirimizi anladığımızı, çözüm konusunda mutabık olduğumuzu söyleyebilirim. Ancak aksiyon ve hız önemli; aksi takdirde bu kaos artarak devam edecek. Biz, bu toplantılarda, devletten ne teşvik ne af ne de ayrıcalık talep ettik. İsteğimiz, ilgili yasaları bir an önce değiştirin ki, vatandaşa neyi, nasıl ödeyeceğimizi bilelim; mahkemesiz, avukatsız, çabuk ve adilane şekilde hasarları ödeyelim, üstüne de fiyatlarımızı düşürelim.”

haberi,n alındığı kaynak:http://www.hurriyet.com.tr/mercedes-ile-sahinin-primi-ayni-40044717



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Doğalgaz'da Botaş Kazığı!

Taksicileri İsyan Ettiren Sigorta Zammı!

Teknosa Sendikalı İşçileri Kovdu iddiası
»  İş Adamı Nihat Özdemir'in Acı Günü
»  Kartlı Sayaçları Değiştirme Seferberliği
»  Çeyrek Altın 177 Lira!
»  Akıllı Telefonlar El Yakıyor!
»  Dolar'ı Çin Çarptı!
»  Dolar Tarihi Zirveye Koşuyor
»  Yeni Kıdem Tazminatı Modeli Tamam
»  Doğalgaz Faturasında Taksit Dönemi!
»  Emeklilikte Yaşa Takılanlara Kötü Haber
»  Türkiye Kayıtdışı Ekonomide Birinci
»  Dolar Haftaya Yükselişle Başladı!
»  Ankara'da Ekmeğe Zam Geldi!
»  ''Sigorta Sektörü Zaten Zarar Ediyor''
»  Oto Galeriler 1 Mart'ta Ankara Dışında
»  VAKIFBANK 800 Yeni Memur Alacak!
»  Motorinde 5 Kuruşluk İndirim Daha
»  Bin 599 Suriyeli Türkiye'de İş Kurdu
»  İşsizlik Yine Çift Hanede
»  Memur ve İşçiye İyi Haber!
»  Benzine İndirim,LPG"ye Zam!
»   ASKİ, Faturalara Reklam Almaya Başladı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.