Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Milliler Krirtik Virajda
Milliler Krirtik Virajda
 
Türkiye Çek Cumhuriyeti maçı bu hafta nefesleri kesecek bir mücadeleye sahne olacak.
 
10.10.2015 - 08:28

Türkiye Çek Cumhuriyeti maçı bu hafta nefesleri kesecek bir mücadeleye sahne olacak.
İki ülke A milli futbol takımları arasında geride kalan 8  karşılaşmadan 5'ini Çek Cumhuriyeti, 2'sini Türkiye kazandı. Rakibine 9  gol atan ay-yıldızlı ekip, kalesinde ise 20 gol gördü. Türkiye ayrıca,  dağılmadan önceki Çekoslovakya ile yaptığı 10 maçtan ise sadece birini  kazanabildi, 7 kez yenildi..
 
Çek Cumhuriyeti Türkiye maçı 10 Ekim Cumartesi akşamı saat 21:45'te başlayacak. Mücadele Show TV kanalından canlı olarak yayınlanacak..
Türkiye ile Çek Cumhuriyeti A milli futbol takımları, Prag'da yarın yapacakları 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu 9. hafta maçıyla 9. kez karşı karşıya gelecek. Türk Milli Futbol Takımı, Çek Cumhuriyeti ile 6'sı özel, 2'si resmi olmak üzere 8 kez karşılaştı, bu müsabakaların 5'ini yitirdi, 2'sini kazandı, birinde de berabere kaldı.
Bu maçlarda 9 gol atabilen ay-yıldızlı ekip, kalesinde ise toplam 20 gol gördü. İki ülke milli takımları ilk kez 23 Şubat 1994'te, İstanbul İnönü Stadı'nda karşılaştı. Ertuğrul Sağlam'ın 7. dakikada penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçen milliler, daha sonraki dakikalarda Novotny, Nemecek ve Siegl'ın gollerine engel olamayınca, sahadan 4-1 yenik ayrıldı.
26 Mart 1996'da Ostrava'da yapılan maçta Türkiye, bu kez 3-0 mağlup oldu. Çek Cumhuriyeti'nin gollerini Suchoparek ve biri penaltıdan olmak üzere Kuka attı. 30 Nisan 2003'te Teplice'de yapılan karşılaşmayı Çek Cumhuriyeti, Rosicky, Koller, Smicer ve Baros'un golleriyle 4-0 kazandı.
milli takım
İki ülke A milli futbol takımları 1 Mart 2006 tarihinde İzmir'de karşı karşıya geldi. Atatürk Stadı'nda 2-2 biten maçta Çek Cumhuriyeti Poborsky'nin penaltıdan ve Stajner'in golleriyle 2-0 öne geçmesine rağmen Türkiye, Ümit Karan'ın son dakikalardaki iki golüyle beraberliği yakalamayı başardı.

Tarihi galibiyet
Türkiye ile Çek Cumhuriyeti A milli futbol takımları 15 Haziran 2008 tarihinde, EURO 2008'de, Cenevre'de tarihe geçen maçta karşılaştı. Milliler, Koller ve Plasil'in golleriyle 2-0 yenik duruma düştüğü maçı son 15 dakikada Arda Turan ve Nihat Kahveci'nin attığı gollerle 3-2 kazanarak, gruptan çıkıp, çeyrek finalde mücadele etme hakkını kazandı.
İki ülke milli takımları 22 Mayıs 2010 tarihinde ABD'de karşılaştı. New Jersey'deki özel maçı Türkiye, Arda Turan ve Nihat Kahveci'nin golleriyle 2-1 kazandı. Çek Cumhuriyeti'nin tek golünü Cerny attı. Taraflar arasında 6 Şubat 2013 tarihinde Manisa 19 Mayıs Stadı'ndaki özel müsabakada, konuk ekip Krejci ve Lafata'nın golleriyle 2-0 galip geldi.
2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde 10 Ekim 2014 tarihinde Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapılan karşılaşmayı konuk ekip 2-1 kazandı. 8. dakikada Umut Bulut'un golüyle 1-0 öne geçen Türkiye, 15. dakikada Sivok ve 58. dakikada Dockal'ın gollerine engel olamayınca sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.
Çekoslovakya karnesi kötü
Türkiye, dağılmadan önceki Çekoslovakya ile 10 kez karşılaştı. Milliler, bu 10 maçta sadece 1 galibiyet alabildi, 2 kez berabere kaldı, 7 kez de yenildi. Ay-yıldızlı ekip, Çekoslovakya'ya sadece 5 gol atıp, tam 24 gol yedi.
Türkiye'nin 10 Ekim Cumartesi günü Çek Cumhuriyeti maçında ki Muhtemel ilk 11'i Çek Cumhuriyeti ile oynancak maça bir önceki karşılaşmada çıkattığı futbolcular ile oynaması beklenen teknik direktör Fatih Terim'in ilk 11'i şu şekilde sıralandı: Volkan Babacan, Şener Özbayraklı, Hakan Kadir Balta, Serdar Aziz, Caner Erkin, Hakan Çalhanoğlu, Oğuzhan Özyakup , Selçuk İnan, Arda Turan, Ozan Tufan, Umut Bulut
Çeklerin Teknik direktörlüğünü yapan Pavel Vrba’nın maç aday kadrosunda yer alan futbolcular:
Kale : Petr Cech (Arsenal), Tomas Koubek (Slovan Liberec), Tomas Vaclık (Basilej)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Flaş.. Şike Davasında Beraat Kararı

Liverpool'dan Şanlıurfaspor'a...

Jürgen Klopp'a Rekor Ücret!
»  Hamza Hoca Onları Gözden Çıkardı
»  Şota Arveladze'ye Saldırı!
»  Emre Belözoğlu: Cesaret hapı mı içiyorla
»  Rıdvan Dilmen: “Bu Takım ancak…”
»  Pareira'ya Basın Toplantısında Şok!
»  Şike Davasında Flaş Gelişme!
»  Fernandao Attı Van Persie Sevinmedi
»  Kadıköy'de Fener'e Soğuk Duş 2-2
»   ''Futbol şansı bizim yanımızdaydı''
»  Deniz Çoban'a büyük sürpriz!
»  Trabzon'u isyan ettiren penaltı!
»  Trabzon'da Maç Sonu Ortalık Fena Karıştı
»  A Milli Takım Kadrosu Açıklandı
»  Trabzon'a 'Kocaman' Darbe
»  Diego'dan Pereira'ya isyan!
»  Fener'i Fernandao Kurtardı 2-2
»  Kartal, S.Lizbon'u Elinden Kaçırdı 1-1
»  Ronaldo'nun Tarihi Gecesi!
»  G.Saray Atsana'da Fırsat Tepti 2-2
»  Gözyaşları İçinde Hakemliği Bıraktı
»  Fifa'da Platini depremi!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.