Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
IMKB
9.693,000
ALTIN
2.496,860
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Mogan'da Dip Çamuru Temizliği
Mogan da Dip Çamuru Temizliği
 
Mogan Gölü’nün dip çamuru temizliği için 15 Temmuz’da yapılan yeni protokol kapsamında çalışmalar başladı. Dip çamuru temizliği yapacak gemiler suya indirilmeden önce Mogan Gölü’nde faaliyet gösteren işletmelerden, göl üstü sabit ve yüzer araçlarını kaldırmaları, tüm faaliyetlerini durdurmaları istendi.
 
25.8.2016 - 09:46

Mogan Gölü’nün dip çamurunun temizlenmesi amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı arasında 15 Temmuz’da imzalanan ‘Mogan Gölü Dip Çamuru Temizlenmesi İşi İşbirliği Protokolü’ kapsamında ilk adım atıldı. Çamur tabakasının ortadan kaldırılması, sığlaşmanın önlenmesi ve sucul ekosistemin artırılmasını sağlayacak Mogan Gölü Dip Çamuru Temizlik Projesi’nin 3 aylık hazırlık süreci başladı. Yüzey ve dip alanında faaliyet gösterecek gemiler göle indirilmeden önce Mogan Gölü’ndeki su trafiğinin durdurulması istendi. Konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ilk adımı atarak Ankara Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Gölbaşı Kaymakamlığı ve Gölbaşı Belediyesi’ne yazı gönderdi. Gölbaşı Belediyesi de bakanlığın yazısını, gölde faaliyet gösteren balıkçılara, restoranlara, çay ocaklarına ve deniz bisikleti gibi su üzerinde gezinti yapmayı sağlayan araçları kiralayan işletmelere tebliğ etti.

TÜM FAALİYETLER SONLANDIRILACAK

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na ait gemi filosunun, Mogan Gölü’ne indirilmesi için hazırlık çalışmalarının başladığının belirtildiği tebligatta, şu ifadelere yer verildi:
“Protokol kapsamında yüzey ve dip alanında faaliyet gösterecek gemilerin, Mogan Gölü’ne indirilmesi hazırlık çalışmaları başlatılmıştır. Bu amaçla Mogan Gölü’nde faaliyet gösteren mevcut göl üstü sabit ve yüzer araçların bulundukları ortamdan kaldırılması ve her türlü faaliyetin sonlandırılması hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.”

İŞLETMELER OLUMLU KARŞILADI

Yapılan tebligatların ardından gözler Mogan Gölü’ne çevrildi. Faaliyetlerini durdurmaları ve hem yüzer, hem de sabit araçlarını kaldırmaları istenen işletmeler, kararı olumlu karşıladı. Mogan Gölü’nün bir an önce temizlenmesini istediklerini kaydeden işletme sahipleri, “Mogan, işimizden daha önemli. Burada varsak, göl sayesinde varız. Yıllardır yaşanan kirlenmenin en büyük tanıkları biziz. Mogan’ın kurtarılması için bizden istenen her şeyi yaparız” ifadelerini kullandı.

ÜSTÜMÜZE DÜŞEN GÖREVİ YAPACAĞIZ

Ankara Hürriyet’e konuşan Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ise şunları söyledi:
“Dip temizliğinin yapılması için en kısa zamanda o araçların kaldırılması gerek. Burada birinci derece sorumlu Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, ondan sonra da Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız geliyor. Biz de bize düşen görevi yapacağız. Tebligatları bildirdik. Neticede oradaki kardeşlerimiz de Mogan Gölü’nden ekmek yiyor. Gölümüzün daha temiz olması, herkesin menfaatine. Bu noktada el birliğiyle gölümüzün temizlenmesi için uğraşmamız lazım. Aksi takdirde yarın bir gün göl yok olursa, Gölbaşı olarak hepimiz bunun cezasını çekeriz.”

ÇALIŞMALAR 480 GÜN SÜRECEK

Mogan Gölü’ndeki çevre felaketinin önlenmesi amacıyla 3 bakanlık ve 2 belediyenin 30 Eylül 2014 tarihinde imzaladığı ‘kurtarma protokolü’nün ardından somut bir gelişme yaşanmamış ve 15 Temmuz 2016 tarihinde yeni bir protokol imzalanmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme (UDHB) Bakanı Ahmet Arslan’ın da imzalarının bulunduğu ‘Mogan Gölü Dip Çamuru Temizlenmesi İşi İşbirliği Protokolü’ne göre UDHB’nin iki tarama gemisi Mogan Gölü’ne indirilecek. 3 aylık hazırlık sürecinin ardından başlayacak çalışma, 480 gün sürecek.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Sincan'da Haşareyle üicadeleye Devam

Mamak'ta Kurslarda Yeni Dönem

Spor Salonunun Adı RİO'dan Geldi
»  Etimesgut'ta Üretici Pazarı Kuruldu
»  Gökçek'ten Kızılay'a ParalıGirişe Destek
»  Çankaya ParklarındaTasarruf!
»  Kazan’da Parklara “Akıllı” Aydınlatma
»  27 TEMMUZ GÜNLÜK FAL!
»  YENGEÇ BURCU ÖFKEDEN UZAK DURSUN
»  ASLAN BURCU GÜNLÜK FAL!
»  ASLAN BURCU GÜNLÜK FAL
»  OĞLAK BURCU GÜNLÜK FAL
»  YENGEÇ'İN UZUN VADELİ DÜŞÜNME ZAMANI
»  HAFTA'NIN İLK GÜNÜ FALINIZ NE DİYOR?
»  BOĞA BURCU GÜNLÜK FAL!
»  BALIK BURCU GÜNLÜK FAL!
»  KOÇ BURCU GÜNLÜK FAL!
»  BAŞAK BURCU GÜNLÜK FAL!
»  BOĞA BURCU GÜNLÜK FAL!
»  ASLAN BURCU GÜNLÜK FAL
»  BAŞAK BURCU GÜNLÜK FAL
»  YENGEÇ BURCU GÜNLÜK FAL!
»  HAFTA BAŞI GÜNLÜK FALINIZ NE DİYOR?
»  BUGÜNKÜ FALINIZ NE DİYOR?
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.