Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5601
EURO
34,9887
IMKB
9.722,000
ALTIN
2.426,020
 
Hava Durumu ANKARA
18 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Muharrem Sarıkaya'ya Öfke Yağdı
Muharrem Sarıkaya ya Öfke Yağdı
 
Gazetecilik meslek örgütleri, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile söyleşisi sırasında ses ayarlarını yapmaya çalışan İHA kameramanı Ahmet Demir’e tokat atan Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya’yı kınadı.
 
19.12.2021 - 23:44

GAZETECİLER CEMİYETİ: GEREKLİ SÜRECİ İŞLETECEĞİZ

Gazeteciler Cemiyeti ise “Gaziantep’teki canlı yayın sırasında gazeteci Muharrem Sarıkaya’nın İHA kameramanı Ahmet Demir’e şiddet uygulamasını kınıyoruz. Bu kabul edilemez davranış nedeniyle Gazeteciler Cemiyeti Onur Kurulu gerekli süreci işletecektir” açıklamasını yaptı.

TGS: HUKUKİ DESTEK SAĞLAYACAĞIZ

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) da yaptığı açıklamada Demir’e gereken her türlü hukuki desteğin sağlanacağını belirtti. TGS açıklamasında şunlar kaydedildi:

“Gazeteci Muharrem Sarıkaya'nın İhlas Haber Ajansı Gaziantep muhabiri Ahmet Demir'e yönelik çirkin hareketini en sert biçimde kınıyoruz. Sarıkaya'nın meslektaşımızdan özür dilemesini bekliyoruz. İHA muhabiri, meslektaşımız Ahmet Demir'in yanındayız. Dava açmak isterse kendisine hukukî destek de sağlayacağız. Muhabiri, kameramanı ezen medya düzenini değiştireceğiz.”

TGS açıklamasında, Demir’in salı günü Muharrem Sarıkaya hakkında hukukî süreç başlatacağı belirtilerek, “Bu davada sonuna kadar destekçisiyiz. Habertürk yönetiminden de gereğini yapmasını bekliyoruz” denildi.

BASIN KONSEYİ: BİR DAHA TEKRARLANMAMASINI DİLİYORUZ

Basın Konseyi ise “Televizyon Yayınındaki Şiddeti Kınıyoruz” başlığıyla yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“Habertürk Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya, Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin’le yaptığı röportaj sırasında, teknik aksaklığa sinirlenip bir meslektaşına tokat atacak kadar kontrolünü kaybetmiştir. Kimse yayın stresine, canlı yayın aksaklığına sığınıp şiddet uygulayamaz. Ekranın önünde ve arkasında çalışanlar eşittir, biri diğerinden üstün değildir. Yayıncılık bir disiplin işidir. Milyonların önünde program sunuyorsanız ne olursa olsun kontrolünüzü kaybetmeyeceksiniz, emeğe saygı göstereceksiniz. Bu ayıplı hareketinin ardından özür dilemiş olsa da meslektaşını tokatlayan program sunucusunu, buna tepki göstermeyen konuğu belediye başkanını kınıyoruz. Böyle bir hareketin bir daha tekrarlanmamasını diliyoruz.”

ÇGD: GAZETECİYE ŞİDDET, KİMDEN GELİRSE GELSİN SUÇTUR

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) de “Ciner Yayın Grubu bünyesindeki yayın organlarında son dönemde üst üste yaşanan mesleki dayanışmadaki erozyon, Muharrem Sarıkaya'nın bir basın emekçisine saldırısıyla devam etmiştir. Gazeteciliğin hak arayışı mücadelesi kadar insani erdemleri de yüksek bir meslek olduğunu öğrenememişler, bu olaydan sonra Sarıkaya'ya herhangi bir tavır göstermeyenler ve tokadı sessiz kalıp izleyenleri kınıyoruz. Gazeteciye şiddet, kimden ve nereden gelirse gelsin suçtur” açıklaması yaptı.

DEMİR DAVA AÇACAK

Konuyla ilgili olarak Cumhuriyet Gazetesi’ne konuşan Ahmet Demir, “Ben kameramanlık görevi yapıyordum. Muharrem Bey, kendi kanallarıyla irtibat kurabilmesi için kendi telefonunu kullanmak istedi. Kendi telefonumuzu vermek istedik ama kendisi ısrarla kabul etmedi. Kendi telefonu çekmeyince yayın esnafında sürekli hareket yaptı. Görevim olmasa da durumla ilgilenip telefonumu verdim ve sonrasında bana bu hamleyi yaptı. Çok zoruma gitti bir şey yapamamak ve karşındaki insanın bir şey yapmaması" dedi. Müdürünün ısrarıyla Sarıkaya’nın özrünü kabul ettiğini belirten Demir, avukatıyla görüştüğünü, salı günü Sarıkaya’ya dava açacağını söyledi.

ŞAHİN: SARIKAYA’NIN DA DEDİĞİ GİBİ TEPKİSİ YANLIŞTI

Sarıkaya’nın konuğu olan Fatma Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Habertürk TV canlı yayını esnasında Muharrem Sarıkaya'nın tepkisi, kendisinin de dediği gibi çok yanlıştı. Zaten Muharrem Sarıkaya, kendi mesajında da yazdığı gibi sonrasında Ahmet Demir arkadaşımızdan özür diledi” dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Muharrem Sarıkaya'ya Kınama

Habertürk'ten Sarıkaya Açıklaması

MuharremSarıkaya'dan Büyük Terbiyesizlik
»  Yeni Şafak TÜSİAD'a Manşetten Vurdu
»  Ertuğrul Özkök de Televizyoncu Oldu!
»  Danıştay'dan Flaş Basın Kartı Kararı
»  Kılıdaroğlu'ndan A Haber'e Tepki
»  Cumhuriyet Gazetesi'nde 3 İstifa
»  Didem Aslan'ı Fena Kızdırdılar
»  Fenerbahçe'de Pereira Dönemi Bitiyor
»   Fatih Altaylı'ya Köşe Yazısı Şoku
»  Küçükkaya İle Yollar Ayrıldı
»  Star TV'den Haluk Levent Kararı
»  Yeni Akit Zamların Sebebini Buldu
»  Barlas CHP'lli Belediyeleri Hedef Aldı
»  Fulya Öztürk'ten İyi Haber
»  Spaor Medyasını Yasa Boğan Ölüm
»  TGRT Haber'den 'Yok Artık Dedirten Haber
»  Sabah Yazarı Deniz Zeyrek'i Fena Yakladı
»  Habertürk'te Tuvalet Kağıdı Tepkisi
»  Hürriyet Gazetesinde Bir Ayrılık Daha!
»  Cumhuriyet Gazetesi 50 Kuruş Zamlandı
»  Erdoğan Dışında Kimseye Oy Vermem"
»  CHP'li Tanal'dan ‘Memur Gazeteci’Tepkisi
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.