Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3295
EURO
35,0712
IMKB
8,990
ALTIN
2.300,300
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Murat Ülker'den Pahalılık Açıklaması
Murat Ülker den Pahalılık Açıklaması
 
Murat Ülker: Milletin aklıyla alay etmeye lüzum yok, herhangi bir fahiş fiyat varsa asla satılmıyor zaten "Artık herkesin TL’nin değerlenmesi için çalışması gerekiyor"
 
25.9.2021 - 07:27

Pladis Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, "Herhangi bir Fahiş Fiyat varsa asla satılmıyor zaten. Biz yüzde 1 kazanıyoruz. Bunu indirsek ne olur? Daha pahalıya alıp ucuza satabilen biri doğmadı" dedi.

Hürriyet'ten Emre Eser'in haberine göre Murat Ülker gazetecilere yaptığı değerlendirmede, son dönemlerde gündemde olan fahiş fiyatlarla ilgili Türkiye'de büyük bir planlama sorunu olduğunu dile getirdi.

 

 


Ülker, fahiş fiyatlara ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

"Bir sene dağ-taş soğan dolu ertesi sene piyasada soğan yok. Marketlere yükleniyorlar. Marketçi alıp satıyor. Parasını üreticiye ödüyor. Yani milletin aklıyla alay etmeye lüzum yok. Herhangi bir Fahiş Fiyat varsa asla satılmıyor zaten. Biz yüzde 1 kazanıyoruz. Bunu indirsek ne olur? Daha pahalıya alıp ucuza satabilen biri doğmadı. O dönem domates fiyatlar indirildi. Sadece domatesten 35 milyon TL zarar ettik. Türkiye’de enflasyon yüzde 19 civarında, üretici enflasyonu ise yüzde 45. Yani aradaki fark aslında biz üreticilerin ne kadar fedakarlık yaptığının kanıtı. Artık herkesin TL’nin değerlenmesi için çalışması gerekiyor. Neden başkasının parasının değer kaybetmesini bekliyoruz”

Yıldız Holding'den açıklama: Ülker'in sözlerinin Erdoğan’a bir cevap niteliği taşıdığına yönelik yorum ve iddialar kesinlikle art niyetli
Yıldız Holding, Murat Ülker'in zincir market değerlendirmesinin Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "5 tane zincir marketin topladığı ürünle piyasalar alt üst oluyor" açıklamasıyla ilgisinin bulunmadığını belirtti. Açıklamanın, Erdoğan'ın açıklamasından günler önce yapıldığı vurgulandı.

Yapılan yazılı açıklamada, "Geçtiğimiz günlerde pladis Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Murat Ülker’in basın buluşmasında bir gazeteciye verdiği yanıt sonrası, kamuoyunda bilgi kirliliğinin ve yanlış anlaşılmaların önüne geçme zorunluluğu doğmuştur. Murat Ülker’in basın mensuplarının zincir marketlerdeki fiyat tartışmalarına ilişkin değerlendirmesi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın zincir marketlerde denetimlerin artacağına yönelik açıklamasıyla yakın veya uzak bir ilgisi bulunmamaktadır. Cumhurbaşkanımızın açıklamalarından günler önce yapılan bu değerlendirmenin; Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bir cevap niteliği taşıdığına yönelik yorum ve iddialar kesinlikle art niyetlidir. Sayın Murat Ülker, çok daha önce yapılan toplantıda Yıldız Holding perakende grubunun enflasyon rakamlarının altında bir fiyat politikası izlediğini vurgulamış ve mesnetsiz fahiş fiyat uygulayan marketlerin ve üreticilerin denetlenmesinin enflasyonla mücadelede en etkili yöntemlerinden biri olacağını ifade etmiştir." denildi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ABD'den Ülkücüleri Kızdıracak Karar!

"Bu Kış Çok Zor Geçecek"

"İttifaklar Arasındak Fark 17 Puan"
»  Akşener: Cumhurbaşkanı Adayı Değilim
»  "Erdoğan Seçilemezse Hepimiz Kül Oluruz"
»  19 İl'de Fetö Operasyonu
»  Atila Kaya'dan AKP veMHP'ye Yaylım Ateşi
»  CHP 'Kürt Sorunu'nda Isarlı
»  CHP’den Belediyeler Birliği’ne Tepki
»  Otogaz LPG Fiyatı 5 Lirayı Aştı
»  MHP 7 İsmi Partiden İhraç Etti
»  Doğalgaz ve Elektriğe Büyük Zam Yolda
»  Merkez'den Flaş Faiz İndirimi
»  "KaçakÇayları Rize Meydanında Yakacağım"
»  BioNTech Aşısı İçin Üçüncü Doz Kararı
»  "Ülkeye BarışıDostlarımızla Getireceğiz"
»  Karamollaoğlu da Tek Aday Dedi!
»  İstanbul’da FETÖ Operasyonu
»  Kılıçdaroğlu'ndan 'Tek Aday' Yanıtı
»  Yarkadaş’tan Canlı Yayında Bomba İddia
»  "Kritik Dönemdetiz Çok Dikkatli Olun"
»  FETÖ'ye ABD'de Büyük Darbe!
»  6 Siyasi Partiden Ortak Toplantı
»  Baloteli Sahayı Fena Karıştırdı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.