Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,5558
EURO
47,7046
IMKB
10.643,000
ALTIN
4.372,880
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 35 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
O HARİTA'YI DAHA ÖNCE MEB YAYINLADI
O HARİTA YI DAHA ÖNCE MEB YAYINLADI
 
Le Figaro gazetesi tarafından CİA ve ABD Enerji bakanlığı tarafından çizildiği iddia edilen Sevri hatırlatan Türkiye'yi bölünmüş gösteren skandal harita 2008 yılında Hüseyin Çelik'in otomatik pilota bağladığı Milli Eğitim Bakanlığı'nın tavsiye ettiği temel kaynak kitabında da yer aldığı belirlendi.
 
19.10.2009 - 04:09

YeniÇağ gazetesinin 11.01.2008 tarihli  nüshasında bu haritanınTemel Kaynak kitabında  Ceyhun Bozkurt imzasıyla yer alan haberi Le Figaro'nun bu habarinin Türkiye'deki yetkililerce daha önceden bilindiği ve göz yumulduğunu gösteriyor. İşte YaniÇağ gazetesinde o günlerde yer alan  o haber.

Bölgeler yerine emperyalist harita basılan kaynak kitap
öğrencilere tavsiye edilmiş
İlköğretİm’in beşinci sınıflarında yardımcı kaynak olarak okutulmak üzere hazırlanan ve öğrencilere tavsiye edilen kitapta, Türkiye’nin coğrafi haritası yerine “Sevr Haritası” basıldı. Bir eğitimcinin uyarısı ile ortaya çıkan skandalla ilgili bilgi veren yayınevi yetkilisi, “Kesinlikle büyük bir hata oldu. Yayınevi olarak dağıtım yaptığımız bütün kitapçılara ulaşmaya çalışıyoruz” dedi.

Talim Terbiye Kurulu suskun
Mİllİ Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu, yaşanan skandalla ilgili olarak gazetecilerin sorularını cevaplamayarak “susmayı” tercih ediyor. Kurulun, yardımcı kaynakları incelemekle ilgili biriminin, bu hatayı fark etmeden kitaba nasıl onay verdiği ise şimdilik sır... Öğrenci velileri, bu işin peşini bırakmaya niyetli olmadıklarını açıkladı.

Türkiye’yi bölünmüş
gösteren haritalar


Kitaptaki haritada, mevcut sınırlarımız muğlak çizgilerle belirtiliyor. Türkiye’nin paylaşıldığı bölümler ise renkli ve net bir şekilde gösteriliyor. Üstte ise emperyalistlerin çizdiği harita görülüyor..


Bakanlık Sevr’i temel kaynak yaptı
İlköğretim kitabında bölgeler haritası yerine Sevr haritası kondu. Talim Terbiye Kurulu ise bir sakınca görmedi.

İlköğretim’in beşinci sınıflarında yardımcı kaynak olarak okutulmak üzere hazırlanan bir kitapta, coğrafi bölgelerin anlatıldığı sayfada, Türkiye’nin coğrafi haritası yerine “Sevr Haritası” basıldı. Sözkonusu kitap, okullarda bu öğretim yılının ilk döneminde okutuldu. Bir eğitimcinin uyarısı ile ortaya çıkan skandalla ilgili bilgi veren yayınevi yetkilisi ise “Kesinlikle büyük bir hata oldu. Düzeltmeye çalışıyoruz” açıklamasını yaptı.

406. sayfada
Mutlu Yayıncılık tarafından basılan “Temel Kaynak 5” kitabının 406’ıncı sayfasında Türkiye’nin “coğrafi bölgeleri”nin anlatıldığı bölümde yer alan haritanın Türkiye’nin bölünme haritası olması tepki topladı. Türkiye’nin mevcut sınırlarının muğlak çizgilerle belirtildiği haritada, Türkiye’nin paylaşıldığı bölümlerin renkli ve net bir şekilde gösterilmesi dikkat çekiyor.
Yayınevi yetkililerinden Osman Bulkan ise, kitapla ilgili sorularımıza “Kesinlikle yanlışlık oldu. Yayınevimizce basılan ve İlköğretim okullarının dördüncü sınıflarına okutulan kitabın 417’inci sayfasında Sevr Antlaşması anlatılıyor. O sayfada olması gereken harita yanlışlıkla bu kitabımızın ilgili sayfasında da basılmış. Yayınevi olarak dağıtım yaptığımız bütün kitapçılara ulaşmaya çalışıyoruz. Hatayı düzelteceğiz” açıklamasını yaptı.

Kurul’dan ses yok
Ancak, okulların Eylül ayında açıldığı varsayılınca, bu hatanın günümüze kadar fark edilmemesi soru işaretleri yaratıyor. Ayrıca Milli Eğitim Talim ve Terbiye Kurulu’nun Yardımcı kaynakları incelemekle ilgili biriminin, bu hatayı fark etmeden kitaba onay vermesi dikkat çekiyor. Skandalla ilgili bilgi almak istediğimiz Talim ve Terbiye Kurulu ise herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Kitaptaki Sevr haritasında Türkiye’nin mevcut sınırları muğlak çizgilerle belirtilirken, ülkemizin paylaşıldığı bölümler ise renkli ve net bir şekilde gösterilmiş.

İşte o anlaşmanın bazı maddeleri
* Osmanlı Devleti, İstanbul ve çevresi ile Anadolu’da küçük bir toprak parçasından ibaret olacak, fakat Osmanlılar, antlaşma hükümlerine saygı göstermezlerse ve uymazlarsa, İstanbul da ellerinden alınacak. 
* Osmanlı sınırları, Trakya’da Midye’nin çok daha doğusundan başlayarak Büyük Çekmece Gölü’ne inecek, bu hattın batısında kalan Trakya, Yunanistan’a verilecekti. Güney sınırı ise, İskenderun Körfezi ile Antalya Körfezi arasında bulunan Karataş Burnu’ndan başlamak suretiyle Antep, Urfa ve Mardin’i dışta bırakarak Irak sınırına varacak. 
* Boğazlar, savaş zamanında bile bütün devletlerin gemilerine açık bulundurulacak ve özel bir bayrağı ve bütçesi olan bir Avrupa komisyonu tarafından kontrol edilecek. 
* İngiliz, Fransız, İtalyan ve Japonlardan kurulacak bir komisyonun adli kapitülasyonların yerine geçmek üzere, koyacağı bir usulü Osmanlılar kabul edecekler. Kapitülasyonlardan bütün müttefik uyrukları yararlanacak.

11/01/2008  Ceyhun Bozkurt



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAYKAL'DAN SİLAH BIRAKMA AÇIKLAMASI

LE FİGARO'DAN ŞOK TÜRKİYE HARİTASI!

MECLİS'TE AÇILIM HAFTASI
»  AKP'NİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ KRİTİK KONU
»  KÜRT AÇILIM VE ZANA'NIN EVLİLİĞİ
»  PARTİLERİN KASASI PARA DOLACAK!
»  ERGENEKON'U YAZ DAVAYA HAZIR OL!
»  MİLLETVEKİLLERİNİN AVUÇ İÇİ İZİ ALINACAK
»  ÖCALAN'IN YENİ KOMŞULARI 10 İÇİNDE GÖNDERİLECEK
»  "BUNA TAHAMMÜL ETMEK ÇOK ZOR"
»  MAHALLENİN KOVBOY MUHTARI
»  YARGITAY ERBAKAN'IN TAZMİNAT CEZASINI ONAYLADI
»  TESLİM OLACAK PKK'LILARA DTP KARŞILAMASI
»  ABD 'PKK'NIN SON KULLANMA' TARİHİNİ NASIL BİTİRDİ!
»  DTP, TESLİM OLMAYA GELEN PKK'LILARI KARŞILAYACAK!
»  APO ÇAĞRI YAPTI, PKK'LILAR TESLİM OLMAK İÇİN YOLA ÇIKTI
»  FLAŞ... CEM UZAN'A KIRMIZI BÜLTEN ŞOKU
»  FLAŞ.. 2010 MEMUR ZAMMI AÇIKLANDI
»  'BİZİM HİÇBİR ÜLKEYE KARŞI GAREZİMİZ, OLAMAZ'
»  ANTALYA LİMANINDA PATLAMA, 3 KİŞİ ÖLDÜ
»  SGK'DAN HERKESİ ÖLDÜRME KARARI
»  ANAYASA'YA HURDA ARABA BENZETMESİ
»  rREYTİNG 0,8, KRİZ YÜZDE YÜZ
»  BU DA 'YALANCILAR' LİSTESİ!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.